Βαθμολογία

Γυναίκα στο Λονδίνο νοσηλεύεται με αιμορραγικό πυρετό

Η γυναίκα που είχε πρόσφατα ταξιδέψει στη Δυτική Αφρική, βρίσκεται σε καραντίνα σε νοσοκομείο του Λονδίνου. Το νοσοκομείο επιβεβαίωσε πως η γυναίκα που εισήχθη χτες 2/11/2014, εξετάζεται για τον ιό του Έμπολα

Σύμφωνα με τους γιατρούς έπασχε από αιμορραγικό πυρετό. Ο Αγγλικός Οργανισμός Υγείας δήλωσε: «Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι γίνονται προληπτικοί έλεγχοι σε κάποια ασθενή του Νοσοκομείου του Αγ. Γεωργίου, που έχει ιστορικό ταξιδιών στη Δυτική Αφρική».

Σύμφωνα με τον οργανισμό υγείας «ο Έμπολα θεωρείται απίθανος, αλλά οι έλεγχοι γίνονται για προληπτικούς λόγους, καθώς είναι συνήθης τακτική σε τέτοιες περιπτώσεις. Είμαστε βέβαιοι, πως λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας».

«Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι μέχρι στιγμής, δεν έχει υπάρξει κάποιο κρούσμα του Έμπολα στο Ηνωμένο Βασίλειο και η λοίμωξη μπορεί να μεταδοθεί μόνο μέσω της επαφής με τα σωματικά υγρά, όπως για παράδειγμα το αίμα, τον εμετό ή τα κόπρανα ενός μολυσμένου ατόμου.»

Ο εκπρόσωπο της Δημόσιας Υγείας στη Βρετανία δήλωσε επίσης: «Έχουμε ενημερώσει όλους τους γιατρούς του ΕΣΥ, καθώς και τους χειριστές κλήσεων, προκειμένου να είναι σε εγρήγορση για συμπτώματα του Έμπολα σε όσους κυρίως επιστρέφουν από τις πληγείσες περιοχές».

Πηγή: newsbomb.gr