Βαθμολογία

Βαλένθια... κορυφής!

Με εμφάνιση πρωταθλητισμού η Βαλένθια επιβλήθηκε στο γειτονικό «Μαδριγάλ» 3-1 της Βιγιαρεάλ, στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής του ισπανικού πρωταθλήματος, και ανέβηκε στη δεύτερη θέση της κατάταξης, ένα βαθμό πίσω από την πρωτοπόρο Ρεάλ Μαδρίτης.

Οι «νυχτερίδες» προηγήθηκαν νωρίς με αυτογκόλ του Τριγκέρος, στη συνέχεια χρειάστηκαν κάποιες σωτήριες επεμβάσεις του Ντιέγκο Αλβες για να κρατήσουν το προβάδισμα, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο «καθάρισαν» το ματς με δύο γκολ του Μουστάφι και έδειξαν ότι είναι σε θέση να παραμείνουν στο κυνήγι της κορυφής. Ο Τριγκέρος πέτυχε λίγο πριν τη λήξη το γκολ της τιμής για τους γηπεδούχους.

Η Αθλέτικ Μπιλμπάο σταμάτησε τη φρενήρη πορεία της Σεβίλλης. Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε νίκησε με 1-0 την ομάδα της Ανδαλουσίας και την εμπόδισε ν' ανέβει στην κορυφή της βαθμολογίας, στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής, χάρη σε γκολ του Αρίτζ Αντούριθ στο 13ο λεπτό.

Τη δεύτερη νίκη της στο φετινό ισπανικό πρωτάθλημα πέτυχε απόψε η Λεβάντε, η οποία επικράτησε στη Βαλένθια 2-1 της Αλμερία και «ξεκόλλησε» από την τελευταία θέση της βαθμολογίας. Σε όλο το 90λεπτο αγωνίστηκαν οι Λουκάς Βύντρα και Νίκος Καράμπελας, με τον δεύτερο να βλέπει κίτρινη κάρτα στο 83'.