Βαθμολογία

Από 5άρα σε... 5άρα ο Διογένης!

Μεγάλη εντός έδρας νίκη πέτυχε ο Διογένης Λάρισας που επιβλήθηκε με το ευρύ 5-1 του Μυραϊκού στο γήπεδο της Νεάπολης. Έτσι, η λαρισινή ομάδα ξεπέρασε με τον καλύτερο τρόπο την βαριά ήττα της προηγούμενης αγωνιστικής στα Βούναινα από την τοπική ομάδα με το ίδιο σκορ.

Η πρώτη μεγάλη στιγμή στο ματς ήρθε στο 17' για τους γηπεδούχους, όταν Δημήτρης Τσαπατόρης και Λάμπρος Μπουρδούβαλης συνδυάστηκαν ωραία, ο δεύτερος έκανε το σουτ με την μπάλα να περνά λίγο άουτ.

Στο 26' ο Χασιώτης έκανε χέρι μέσα στην περιοχή, με τον διαιτητή της συνάντησης να υποδεικνύει πέναλτι υπέρ του Διογένη. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Κώτσιος που ευστόχησε για το 1-0.

Στην συνέχεια το ενδιαφέρον μεταφέρθηκε στο δεύτερο ημίχρονο, το οποίο ξεκίνησε ιδανικά για τον Διογένη, αφού στο 46' η λαρισινή ομάδα έφτασε και σε δεύτερο τέρμα με τον Βουλγαράκη για το 2-0. Και σαν να μην έφτανε αυτό για τον Μυραϊκό ήρθε και η αποβολή του Νικολακούλη δύο λεπτά αργότερα για να κάνει "βουνό" την προσπάθεια των φιλοξενούμενων.

Ο Μυραϊκός είχε μια καλή στιγμή για να ξαναμπεί στο ματς στο 53', με τον Κοβούσογλου να αποκρούει το δυνατό σουτ του Καμαγιάννη.

Από εκεί και έπειτα ο Διογένης κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο και στο 58' έφτασε στο 3-0 με το σουτ του Μιχαήλ εκτός περιοχής, ενώ στο 75' ο ίδιος παίκτης πρόλαβε την έξοδο του Καραφέρια για το 4-0.

Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν προσωρινά σε 4-1 με ένα εκπληκτικό βολέ του Ασημακόπουλου από το ύψος της περιοχής, ενώ το τελικό 5-1 για τον Διογένη διαμόρφωσε με κοντινό πλασέ ο Αλντίνιο που είχε περάσει ως αλλαγή.

Οι συνθέσεις

Διογένης Λάρισας: Κοβούσογλου, Τζοβάρας, Γιαννάκης (68' Αλντίνιο), Κύργιας, Κοτολόσης, Μιχαήλ, Κώτσιος, Τσαπατόρης Δ., Καρλιάμπας Α. (33' λ.τ. Κολώνας), Βουλγαράκης, Μπουρδούβαλης (55' Καρλιάμπας Α.).

Μυραϊκός: Καραφέριας, Μαμάκος, Μπλιάτσιος, Κωσταρέλος, Χασιώτης (64' Χασιώτης), Μπαντούλης, Ασημακόπουλος, Νιολακούλης, Τσιάρας (46' Σταματόπουλος), Παπαχρήστος, Κατσανούλης (46' Καμαγιάννης).

Διαιτητές: Γκόγκος Η., Ζαχαρός Β., Παράσχος Α.

Αχιλλέας Ζαχαρούλης