Βαθμολογία

Παραμένει πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ

Η δημοσκόπηση έγινε από την εταιρεία «metrisis» για τον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής και δείχνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να προηγείται με 27,2% έναντι 24,1% της Νέας Δημοκρατίας.

Από εκεί και πέρα, η Χρυσή Αυγή δείχνει να σταθεροποιείται στην τρίτη θέση με ποσοστό αυτή τη φορά 6,4%, ενώ οριακές διαφορές χωρίζουν το Ποτάμι (5,5%), το ΚΚΕ (5,4%) και το ΠΑΣΟΚ (5.3%).

Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με τη συγκεκριμένη δημοσκόπηση οι ΑΝΕΛ εμφανίζονται να μένουν εκτός Βουλής με 2,3%, κάτι το οποίο συμβαίνει και με τη ΔΗΜΑΡ, αλλά με πολύ χαμηλότερο ποσοστό (0,9%), τη στιγμή οι Μεταρρυθμιστές του Σπύρου Λυκούδη καταγράφουν 2,2%, ο ΛΑΟΣ 1,2%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος κυμαίνεται σε ποσοστό κοντά στο 15%.

Στα υπόλοιπα αποτελέσματα του γκάλοπ, το 51,9% διαφωνεί με τις πρόωρες εκλογές, έναντι του 39,8% που συμφωνεί, το 54,8% πιστεύει ότι ενδεχόμενη προσφυγή στις κάλπες θα ανακόψει την πορεία προς την έξοδο από την ύφεση, ενώ ο Αντώνης Σαμαράς προηγείται του Αλέξη Τσίπρα στον τομέα της καταλληλότητας με 39,9% έναντι 33,2%.