Βαθμολογία

Γκολτζής από... κούνια!

Μια εξαιρετική -στο δεύτερο ημίχρονο- ΑΕΛ επικράτησε με 2-0 του Πιερικού στο στάδιο Αλκαζάρ, χάρη σε δύο τέρματα του Στεφανίδη και πηγαίνει με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία την άλλη Κυριακή στον Βόλο για να αντιμετωπίσει τον τοπικό Ολυμπιακό. Ο επιθετικός των βυσσινί αναδείχθηκε σε πρόσωπο της αναμέτρησης, αφού εκτός του ότι χάρισε το τρίποντο στην ΑΕΛ, αφιέρωσε τα δύο γκολ που πέτυχε στον γιο που ήρθε στον κόσμο μόλις πριν δύο ημέρες.

Η πρώτη τελική προσπάθεια στο ματς καταγράφηκε για την ΑΕΛ στο 8ο λεπτό, όταν ο Πινδώνης δοκίμασε το πόδι του αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή, με την μπάλα να περνά πάνω από τα δοκάρια του Πατσιογιώργου.

Ο Πιερικός απάντησε σχεδόν άμεσα, όμως το σουτ του Μανίκα στο 10' πέρασε και αυτό ψηλά άουτ. Οι "βυσσινί", στην πρώτη τους ουσιαστικά πολύ καλή στιγμή στο ματς έφτασαν κοντά στο γκολ. Ο Περίκο στο 21' με βαθιά μπαλιά από τον χώρο του κέντρου έψαξε τον Τσιλιγκίρη μέσα στην περιοχή, εκείνος "τσίμπησε" την μπάλα, που όμως πέρασε λίγα εκατοστά δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Πατσογιώργου.

Ακολούθησε ένα 20λεπτο που η ΑΕΛ είχε μια φλύαρη υπεροχή, με την ομάδα της Κατερίνης να προσπαθεί να δημιουργήσει προϋποθέσεις μέσα από αντεπιθέσεις με κύριο εκφραστή τον ταχύτατο Γιαννούλη, χωρίς όμως κάποιο αποτέλεσμα.

Στο 43' στην πιο ωραία ίσως οργανωμένη επιθετική προσπάθεια της ΑΕΛ στο πρώτο μέρος, ο Μπλέντι έγινε αποδέκτης της μπάλας μέσα στην περιοχή και έπιασε ένα δυνατό σουτ, με τον Πατσιογιώργο να αποκρούει ενστικτωδώς. Στην συνέχεια δεν είχαμε κάτι το αξιόλογο με τις δύο ομάδες να μην μπορούν να ξεφύγουν από το 0-0 στο πρώτο ημίχρονο.

Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΛ ξεκίνησε πολύ καλύτερα και στο 49' σκόραρε με τον Στεφανίδη, όμως το γκολ ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ. Δύο λεπτά νωρίτερα η ομάδα του Κωνσταντίνου Παναγόπουλου ζήτησε πέναλτι σε ανατροπή του Στεφανίδη μέσα στην περιοχή, με τον διαιτητή της συνάντησης να δείχνει "παίζετε".

Οι "βυσσινί" απείλησαν και πάλι στο 54', με τον γκολκίπερ του Πιερικού να μην αιφνιδιάζεται και να μπλοκάρει το καλοτραβηγμένο σουτ του Πινδώνη εκτός περιοχής.

Νέα πολύ μεγάλη στιγμή για τους γηπεδούχους στο 62'. Στεφανίδης και Βερδού συνδυάστηκαν εξαιρετικά, ο δεύτερος έκανε την σέντρα στην καρδιά της άμυνας των Κατερινιωτών, αλλά το μονοκόμματο σουτ του Πινδώνη πέρασε μόλις άουτ.

Στο 63' Βερδού και Στεφανίδης συνδυάστηκαν και πάλι, με τον δεύτερο αυτή τη φορά να μπαίνει στην περιοχή και να ανατρέπεται από τον Κοντσίδη και τον κ. Σέζο να υποδεικνύει αυτή τη φορά το πέναλτι για την ΑΕΛ. Μάλιστα, ο Πιερικός έμεινε με δέκα ποδοσφαιριστές, αφού ο Κοντσίδης ήταν ο τελευταίος αμυντικός και όπως ήταν φυσικό αντίκρισε την κόκκινη κάρτα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο ίδιος, ο Νέστωρας Στεφανίδης που ευστόχησε για το 1-0 αφιερώνοντας το γκολ στον νεογέννητο γιο του.

Μάλιστα, ο ικανότατος επιθετικός της Βασίλισσας δεν σταμάτησε εκεί, αφού στο 75' με ιδανικό τελείωμα μέσα από την περιοχή, έπειτα από ωραία μπαλιά του Νεμπεγλέρα, έγραψε το τελικό 2-0 σφραγίζοντας την τρίτη νίκη της ΑΕΛ σε τέσσερις αγώνες πρωταθλήματος.

Πλέον, οι βυσσινί στρέφουν την προσοχή τους στο εκτός έδρας παιχνίδι με αντίπαλο τον Ολυμπιακό Βόλου την άλλη Κυριακή 9/11 (20.30).

Οι συνθέσεις

ΑΕΛ (Κωνσταντίνος Παναγόπουλος): Αποστολίδης, Μουλόπουλος, Κοντοδήμος, Σαρακατσάνος, Δεληζήσης, Νεμπεγλέρας, Μπλέντι (55' Βερδού), Πινδώνης, Στεφανίδης (75' Μπιλά), Περίκο (80' Τζούνιορ), Τσιλιγκίρης.

Πιερικός (Μιχάλης Ζιώγας): Πατσιογιώργος, Ντόσης (70' Νικολίτσης), Λαμπάκης, Κοντσίδης, Ντόικιτς, Τσιάρας, Μπουζούκης, Μυστακίδης, Γιαννούλης, Μανίκας, Ελιομάρ (68' Αλεξίου).

Διαιτητές: Σέζος, Ναλμπάντης, Χαδίμογλου, 4ος: Παπαδόπουλος.

Αχιλλέας Ζαχαρούλης