Βαθμολογία

Αλεξανδρής: «Πρόκληση ο Πανιώνιος»

Ανέκαθεν ο Βαγγέλης Αλεξανδρής ήθελε να κοουτσάρει τον Πανιώνιο, όπως παραδέχθηκε ο ίδιος κατά την επίσημη παρουσίασή του. Ο Μακεδόνας τεχνικός ανακοινώθηκε σήμερα (30/10) από τους διοικούντες τους Νεοσμυρνιώτες. Καλούμενος να σχολιάσει το γεγονός πως ανέλαβε ακόμα μία ομάδα ούσα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης παραδέχθηκε: «Τυχαίνει. Δεν το επιδιώκω. Από την άλλη, και λόγω χαρακτήρα, όταν με φωνάζουν φίλοι σε ομάδες που βρίσκονται σε δύσκολη θέση να βοηθήσω δεν μπορώ να αρνηθώ. Εδώ είναι ειδική περίπτωση. Εξακολουθώ να βρίσκω φίλους και εδώ, παλιούς αντιπάλους, ανθρώπους που γνωρίζω εδώ και πολλά χρόνια. Είναι και πρόκληση. Το όνομα του Πανιωνίου έχει ιδιαίτερη βαρύτητα στο χώρο του μπάσκετ και δεν το κρύβω ότι ήταν επιθυμία μου να περάσω και από εδώ». Είπε ακόμα…

Για το ότι ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Πανιωνίου στο… και πέντε: «Μου έχει ξανασυμβεί. Στο Μαρούσι ανέλαβα τρεις ημέρες πριν από την εκκίνηση του πρωταθλήματος. Βέβαια, εδώ η σεζόν έχει ξεκινήσει. Και αυτό μου έχει συμβεί. Υπάρχει ένας βαθμός δυσκολίας, γιατί όταν δεν γνωρίζεις τα παιδιά και κυρίως όταν δεν τα έχεις επιλέξει είναι δύσκολο από την πρώτη στιγμή να προσαρμοστείς 100%. Ωστόσο, έχω αρκετά μεγάλη εμπειρία ως παίκτης και ως προπονητής. Βρίσκομαι σαράντα χρόνια στην Α1 και αυτό θα με βοηθήσει στις εκτιμήσεις μου, να είμαι ουσιαστικός και να πλησιάσω στο απόλυτο».

Για τους φιλάθλους του Πανιωνίου: «Έχω ιδιαίτερη σχέση με τον κόσμο του Πανιωνίου, μετά τα σαράντα χρόνια που έρχομαι ως αντίπαλος. Έχω ακούσει τα εξ αμάξης ουκ ολίγες φορές. Δεν με πειράζει. Αυτό είναι κάτι που γουστάρω, γιατί συνήθως προσπαθούν να προβοκάρουν, να προκαλέσουν τους ανθρώπους που αξίζουν. Χαίρομαι γιατί ο κόσμος του Πανιωνίου ξέρει από μπάσκετ και έτσι ξέρω πως μπορεί να εκτιμήσει τη δική μου προσπάθεια και δουλειά».

Για τους Έφηβους που έχει στο ρόστερ του ο Πανιώνιος: «Χρειάζεται ένας συνδυασμός. Ο Πανιώνιος είχε πάντα φυτώριο και έχει δώσει πολύ μεγάλους παίκτες στο ελληνικό μπάσκετ. Η αγαστή συνεργασία των νέων παιδιών με τους έμπειρους παίκτες που είναι εδώ και εκείνους που θα έρθουν, όπως με έχει διαβεβαιώσει ο πρόεδρος, θα μας δώσουν τα αποτελέσματα. Γιατί αυτά είναι που προέχουν. Από την άλλη, όλα αυτά τα χρόνια έχω βοηθήσει πολλά παιδιά να εξελιχθούν. Είναι κάτι που με εκφράζει. Άλλωστε, υπάρχει και το παράδειγμα της Λάρισας, όπου είχα μια σεζόν μόνο νέα παιδιά και δύο ξένους. Σε συνδυασμό με την παρουσία του κόσμου κάναμε κάτι πρωτοποριακό. Η προσπάθεια του Πανιωνίου ταιριάζει και με τη δική μου φιλοσοφία».