Βαθμολογία

Όττα από άλλον πλανήτη και νίκη για τον Τύρναβο

Με δύο πολύ όμορφα γκολ του Αργεντινού επιθετικού Φράνκο Όττα, ο Τύρναβος πήρε τη νίκη στο στάδιο Αλκαζάρ κόντρα στον μαχητικό Αιγινιακό με σκορ 2-1 παρουσία 300 περίπου φιλάθλων.

Του Χρήστου Γκατζούλη

Οι γηπεδούχοι ολοκλήρωσαν το ματς με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Σολφερίνο (75’) με δεύτερη κίτρινη. Το ματς ήταν δυνατό και με πολλές κάρτες από τον διαιτητή.

Η αναμέτρηση διεξήχθη για την 2η αγωνιστική του Κυπέλλου Ελλάδας (7ος όμιλος). Επόμενη αγωνιστική υποχρέωση για τον Τύρναβο στο Κύπελλο στις 7/1/2015, ξανά στο Αλκαζάρ κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης (ομάδα Σούπερ Λίγκα). Ο Τύρναβος έφτασε στους 4 βαθμούς, ενώ ο Αιγινιακός παραμένει χωρίς βαθμό.

Πως ξεκίνησε ο Τύρναβος

Ο Τύρναβος ξεκίνησε με τον Πρίφτη κάτω από τα δοκάρια, τον Μπράνκοβιτς αριστερά, τον Χαλούλο δεξιά και τους Καραμανλή – Σιάτρα στο κέντρο της άμυνας. Νταντίδης – Παληγεώργος στον άξονα, Σκαθαρούδη και Γεωργίου στις δύο πτέρυγες και τον Ότα πίσω από το μοναδικό προωθημένο Σολφερίνο.

Λίγα πράγματα στο πρώτο ημίχρονο

Στο πρώτο ημίχρονο δεν έδειξαν κάτι το ιδιαίτερο οι δύο ομάδες. Λίγες οι σωστές μεταβιβάσεις, ακόμα λιγότερες οι ποιοτικές ενέργειες. Δεν υπήρχε φαντασία και από τους δύο συλλόγους.

Παντού ο Ότα

Στην επανάληψη μπορεί ο Τύρναβος να μην ξεκίνησε καλά, με τους φιλοξενούμενους να κάνουν το 1-1, όμως στη συνέχεια η ομάδα του Άγγελου Διγκόζη ανέβασε στροφές και κατάφερε να πετύχει το δεύτερο γκολ και παρά που αγωνίστηκε στο τελευταίο κομμάτι του ματς με παίκτη λιγότερο κατάφερε να πάρει τη νίκη.

Το φιλμ του αγώνα

4’ Σουτ ο Ότα έξω από την περιοχή, ο Μένκα σε κόρνερ.

12’ Ξανά ο Όττα έκανε το σουτ, η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.

33’ Καλή ενέργεια από τον Μπλάζεκ από δεξιά, πολύ κακό το τελείωμά του με το αριστερό.

44’ Από πολύ μακριά επιχείρησε να σκοράρει ο Ζούλκος, αλλά το σουτ του είναι αδύναμο με αποτέλεσμα να μπλοκάρει πολύ εύκολα ο Πρίφτης.

45’ Εξαιρετικό τελείωμα από τον Όττα και 1-0. Βγήκε σέντρα από τα δεξιά από τον Χαλούλο, ο Αργεντινός αμαρκάριστος και με σουτ στην κίνηση εκτελεί τον Μένκα.

 

48' Ατομική ενέργεια από τον Χαλούλο, ο οποίος δεν συνάντησε κανένα πρόβλημα στην κούρσα του, έφτασε μέχρι την περιοχή, αλλά σούταρε άουτ.

52' Μεγάλη ευκαιρία για τον Αιγινιακό με τον Πόποβιτς, εντυπωσιακή επέμβαση του Πρίφτη. Στην εξέλιξη της φάσης ο Δερμητζόγλου με προβολή δεν βρήκε την μπάλα όπως θα ήθελε και τη έστειλε άουτ.

52’ Ο Καραμανλής παραχώρησε κόρνερ ύστερα από ωραία προσπάθεια του Πόποβιτς.

55’ Το κόρνερ εκτελέστηκε γρήγορα, ο Πέντα από τα όρια της περιοχής έβγαλε τη σέντρα και ο Δερμητζόγλου με ωραία κεφαλιά εντός της μικρής περιοχής ισοφάρισε σε 1-1.

63’ Ο Μπλάζεκ από πλάγια προσπάθησε να νικήσει τον Πρίφτη σημαδεύοντας την κλειστή γωνία του και τελικά ο Έλληνας τερματοφύλακας παραχώρησε κόρνερ.

67' Ωραία προσπάθεια από τον Γεωργίου, μπαίνει στην περιοχή από αριστερά και σημάδεψε την απέναντι γωνία στέλνοντας την μπάλα ελάχιστα άουτ.

68' Σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, ο Πόποβιτς δοκίμασε ξανά σουτ στην κίνηση και έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από τα δοκάρια του Πρίφτη.

72’ Εξαιρετική αντεπίθεση για τους γηπεδούχους, ο Γεωργίου στρώνει στον Όττα κι εκείνος από το ύψος του πέναλτι με υποδειγματικό τελείωμα στέλνει την μπάλα πρώτα στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια στα δίχτυα του Μένκα (2-1).

75' Κόκκινη για τον Σολφερίνο (δεύτερη κίτρινη).

92' : Μεγάλη ευκαιρία για τον Τύρναβο, ο Μένκα αποκρούει δυνατό σουτ του Γεωργίου.

Τύρναβος (Άγγελος Διγκόζης): Πρίφτης, Σιάτρας, Καραμανλής, Χαλούλος, Σκαθαρούδης (66’ Μιλουτίνοβιτς), Γεωργίου, Όττα (78’ λ.τ. Σαμαράς), Νταντίδης, Παληγεώργος (62’ Στεργιανός), Σολφερίνο, Μπράνκοβιτς.

Αιγινιακός (Αλέξανδρος Θεοδωρίδης): Μένκα, Τέλλος, Ροντρίγκο, Αραμπατζής, Γεωργίου, Φάμπιο (89’ Καζάκης), Ζούρκος, Μαρτσέλο, Πόποβιτς (71’ Ναουμτσέφσκι), Μπλάζεκ, Δεμηρτζόγλου (77’ Αχαλινόπουλος).

Διαιτητική τριπλέτα: Μπλούνας, Δόσκορης, Δουδούμης (Φθιώτιδα). 4ος: Σελεμίδης (Πέλλας.