Βαθμολογία

«Ο Γιάννης θα παίζει πολύ…»

Την εμπιστοσύνη του Τζέισον Κιντ έχει κερδίσει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Ο άλλοτε σπουδαίος πλέι μέικερ και νυν προπονητής των Μπακς έχει μετατρέψει σε κάτι σαν προσωπικό του στοίχημα την ανάδειξη του 19χρονου άσου.

«Ανεξάρτητα από το ποια θέση θα παίζει, θα είναι πολλή ώρα στο παρκέ. Θέλουμε να πετύχει. Αν αυτό σημαίνει πως θα ξεκινά τα ματς, θα τον ξεκινάμε», δήλωσε ο Κιντ.

«Δεν έχει σημασία ποιος αρχίζει ένα ματς, αλλά ποιος το τελειώνει. Αν έρχομαι από τον πάγκο δεν έχει σημασία, γιατί ξέρω πως ο προπονητής με εμπιστεύεται. Αν πάω καλά, θα με κρατήσει στο παιχνίδι. Ξέρω πως θα έχω τις ευκαιρίες μου, είτε σαν βασικός είτε από τον πάγκο», ανέφερε με τη σειρά του ο Αντετοκούνμπο.

Στο τελευταίο φιλικό απέναντι στους Τίμπεργουλβς βρέθηκε σε κακή βραδιά με 0/7 σουτ και 8 λάθη. «Ήταν μια πολύ κακή μέρα. Συνήθως δεν κάνω πάνω από τρία λάθη το πολύ. Όταν είδα τη στατιστική μετά το ματς έπαθα σοκ. Θα είμαι πιο προσεκτικός στη συνέχεια», τόνισε, ενώ ο προπονητής του δεν φάνηκε να ανησυχεί. «Συμβαίνουν αυτά. Θα κάνει και λάθη. Δεν ανησυχώ. Δεν είναι ότι κάνει λάθη χαλαρότητας. Είναι ακόμη 19 και μαθαίνει», ανέφερε.

Ο διεθνής άσος νιώθει έτοιμος για να βοηθήσει την ομάδα του. «Η παρουσία μου στο σάμερ λιγκ και το Μουντομπάσκετ τόνωσε την αυτοπεποίθησή μου. Πιστεύω πως μπορώ να συνεισφέρω περισσότερο στην ομάδα μου από πέρσι. Είμαι έτοιμος», δήλωσε, ενώ όσο για το τι υπόσχεται στους φιλάθλους, είπε χαμογελώντας: «Κάποια καρφώματα, κάποιες πάσες, κάποιες τάπες, ε, θα βάλω και κανένα τρίποντο στις καλές μέρες».