Βαθμολογία

Στο κύπελλο τα πάει περίφημα ο Οικονόμος!

Παρότι δεν τα πήγε καλά ο Οικονόμος στις 4 μέχρι τώρα αγωνιστικές του πρωταθλήματος στον 2ο όμιλο της Γ΄ Εθνικής, συγκεντρώνοντας μόλις 2 βαθμούς από ισάριθμα ισόπαλα αποτελέσματα, εν τούτοις η ομάδα της Τσαριτσάνης κατάφερε το απόλυτο 2 στα 2 στις αντίστοιχες αναμετρήσεις για το θεσμό του κυπέλλου στην κατηγορία, κερδίζοντας κατά την πρώτη συνάντηση το Μακροχώρι εκτός έδρας με σκορ 0-3 και πετυχαίνοντας νέα νίκη επί του Θεσπρωτού αυτή τη φόρα, στο γήπεδο της Τσαριτσάνης, με παρόμοιο σκορ (3-0).

Του Γιώργου Μπαμπάλη  

Τον σημερινό αντίπαλο (Θεσπρωτό) αντιμετώπισαν οι «Πράσινοι» ξανά στην Τσαριτσάνη πριν 2 εβδομάδες (3η αγωνιστική του πρωταθλήματος) παραχωρώντας τότε ισοπαλία 1-1, σε ένα παιχνίδι που οι παίχτες του Κ. Κατσάρα δεν είχαν πιάσει καλή απόδοση, σε αντίθεση με την σημερινή αναμέτρηση κατά την οποία είχαν σαφή υπεροχή έναντι του αντιπάλου, κυρίως στο δεύτερο μέρος, σημειώνοντας μάλιστα και τα 3 τέρματα της συνάντησης.

Πριν τη σέντρα του αγώνα, οι παίχτες του Θεσπρωτού εναποθέτουν ανθοδέσμη στην αφίσα του Γιώργου Μητσιμπόνα, σε ένδειξη μνήμης για τον αδικοχαμένο Τσαριτσανιώτη ποδοσφαιριστή.

Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε εναλλαγή όσον αφορά την απόδοση συνολικά των ομάδων και την κατοχή μπάλας από πλευράς παιχτών, με αυτούς της Τσαριτσάνης να υπερέχουν ελαφρώς έναντι των αντιπάλων, οι οποίοι ωστόσο στέκονταν αρκετά καλά στον αγωνιστικό χώρο όντας κατά διαστήματα επικίνδυνοι μπροστά από την περιοχή του Βασιλειάδη.

Η πρώτη αλλαγή για τον Οικονόμο στο 55΄ που ήταν και πρώτη στο παιχνίδι, περνώντας στη θέση του Σενκάϊ ο πολύ ‘’ορεξάτος’’ Μπλατσέρι, έδωσε την απαιτούμενη ώθηση στους παίχτες του Κ. Κατσάρα, αλλάζοντας τόσο ο ρυθμός του αγώνα όσο  και η χροιά της μέχρι τότε προσπάθειας των «Πρασίνων» καθώς οι γηπεδούχοι έγιναν πιο ουσιαστικοί, πετυχαίνοντας μάλιστα στο διάστημα από το 57΄ μέχρι το 67΄ δύο γκολ και στα οποία η συμβολή του πιο πάνω παίχτη ήταν καθοριστική.

Με άλλον αέρα πλέον είδαν τη συνέχεια του αγώνα οι ποδοσφαιριστές του Οικονόμου, παίζοντας πιο ελεύθερα και καταφέρνοντας στο 80΄ να σημειώσουν ένα ακόμη τέρμα, ορίζοντας ως τελικό αποτέλεσμα το σκορ 3-0.

Tο εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Κουμπούρα.

Τα γκολ της αναμέτρησης και οι φάσεις που ξεχώρισαν

14΄: Ο Κουλτσιάκης βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μόνος απέναντι στον Πάντο, επιχειρώντας ψηλοκρεμαστό σουτ προς τον αντίπαλο τερματοφύλακα, ο οποίος με βήμα πίσω κατάφερε και μπλόκαρε σταθερά τη μπάλα.

37΄: Από πλάγιο του Κουλτσιάκη, ο Κουμπούρας κέρδισε κεφαλιά στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας, στέλνοντας τη μπάλα να χτυπήσει στο δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Θεσπρωτού.

38΄: Ο τερματοφύλακας του Οικονόμου Βασιλειάδης έδιωξε με τα πόδια τη μπάλα σε επικίνδυνο μακρινό συρτό σουτ του Σιάννη.

40΄: Σειρά του Πάντου να απομακρύνει με τα πόδια τη μπάλα σε αντίστοιχο μακρινό σουτ του Νάνου.

Ο Βασιλειάδης αποκρούει το πέναλτι του Κοσμίδη.

57΄: Ο Σιάννης ανέτρεψε τον Μπλατσέρι στη μικρή περιοχή του Θεσπρωτού, σημειώνοντας ο διαιτητής την παράβαση σαν πέναλτι. Εκτέλεσε επιτυχώς ο Κουμπούρας ανοίγοντας το σκορ (1-0) για τον Οικονόμο.

67΄: Από πλάγια σέντρα του Νάνου στη μεγάλη περιοχή του Θεσπρωτού, ο Μπλατσέρι έγινε κάτοχος της μπάλας, κινούμενος αυτός έξυπνα προς την εστία του Πάντου, τον οποίο νίκησε με διαγώνιο σουτ, και σημειώνοντας μέσα σε πανηγυρισμούς παιχτών και φιλάθλων της Τσαριτσάνης το 2-0.

69΄: Ο Καραγιάννης εκτέλεσε μακρινό φάουλ από πλάγια θέση, μπλοκάροντας τη μπάλα σταθερά ο τερματοφύλακας του Θεσπρωτού.

80΄: Με διαγώνιο σουτ ο Γκαμπέτας έξω από την περιοχή των φιλοξενουμένων, διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα 3-0 υπέρ του Οικονόμου.

88΄: Ο Ντόκος ανατράπηκε στην περιοχή της Τσαριτσάνης από τον Κουμπούρα, καταλογίζοντας ο διαιτητής πέναλτι υπέρ του Θεσπρωτού. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Κοσμίδης, το σουτ του οποίου απέκρουσε έξοχα με τα χέρια ο Βασιλειάδης και κατά την επαναφορά της μπάλας, ο Παπάς με κεφαλιά την πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι  του Οικονόμου, χάνοντας οι φιλοξενούμενοι σημαντική ευκαιρία να μειώσουν το σκορ.

Σε συνάρτηση με τα άλλα αποτελέσματα στον όμιλο, ο Οικονόμος κληρώθηκε να αγωνιστεί στην επόμενη φάση για το θεσμό του κυπέλλου ξανά στο γήπεδό του, με αντίπαλο τα Τρίκαλα.

Το παιχνίδι στην Τσαριτσάνη παρακολούθησαν περισσότεροι από 250 φίλαθλοι, μένοντας εμφανώς ικανοποιημένοι από την ενεργητικότητα της ομάδας στο δεύτερο ημίχρονο και ασφαλώς το νικηφόρο αποτέλεσμα, που θα συμβάλει στην απαιτούμενη καλή ψυχολογία για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ (Κώστας Κατσάρας): Βασιλειάδης, Καραγιάννης, Γκαμπέτας, Κολιός, Κουμπούρας, Μάντζιος, Νάνος, Μπαλής, Κουλτσιάκης (73΄ Γκουντρουμπής), Καραγκούνης (62΄ Χάμος), Σενκάϊ (55΄ Μπλατσέρι).

ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ (Λάζ. Σέμος): Πάντος, Σταυρίδης, Ασωνίτης, Καρύδης, Palla (61΄ Πανταζής), Μπάρκας (79΄ Καλέσης), Παππάς, Λεοντίου, Κοσμίδης, Κάλλος, Σιάννης (61΄ Ντόκος).

Διαιτητές της συνάντησης ήταν οι κ. Γκουγκούδης, Γκαϊτατζής και Καμπούρης (Σερρών). Την κίτρινη κάρτα αντίκρισαν οι Γκαμπέτας, Κουλτσιάκης και Σενκάϊ από πλευράς Οικονόμου και οι Palla, Μπάρκας, Καρύδης, Κάλλος και Σιάννης από την ομάδα του Θεσπρωτού.