Βαθμολογία

Ανεβαίνει η Δήμητρα Γιάννουλης

Το ντέρμπι της 8ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος μεταξύ της γηπεδούχου Δήμητρας Γιάννουλης και του φιλοξενούμενου Ηρακλή Χάλκης σαφώς και ξεχώρισε από τα υπόλοιπα παιχνίδια της μεγάλης τοπικής κατηγορίας καθότι έκρινε αρχικά την αναμέτρηση του 3ου με τον 2ο της βαθμολογίας, ενός πίνακα ωστόσο που παρουσίασε άλλη εικόνα με βάση τα αποτελέσματα όλων των ομάδων που απαρτίζουν την πρώτη εξάδα.

Του Γιώργου Μπαμπάλη

Έχουμε έτσι τον Αμπελωνιακό να οδηγεί την κούρσα της κατηγορίας με 24 βαθμούς, ακολουθώντας η Γιάννουλη με 17, την 3η θέση καταλαμβάνει η Χάλκη επίσης με 17, η Αστραπή Ν.Π. πέρασε 4η με 16 πόντους, στην 5η θέση βρίσκεται ο Σμόλικας Φαλάνης με 15, συμπληρώνοντας την εξάδα το Βλαχογιάννι με 14 βαθμούς.

Στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι σαν ομάδα, παίζοντας ήρεμα αλλά ουσιαστικά και δημιουργώντας παράλληλα αρκετές ευκαιρίες, που θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν και να σημειώσουν περισσότερα του ενός τέρματα, καταφέρνοντας να ‘’καθαρίσουν’’ από νωρίς το ντέρμπι.

Στο 8΄ ο Κοταρέλας με μακρινό σουτ αιφνιδίασε τον τερματοφύλακα της Χάλκης Κωνστάντο, ανοίγοντας το σκορ (1-0). Στο 17΄ ο Φατούρας επιχείρησε σουτ από πλάγια θέση, αναγκάζοντας τον Κωνστάντο σε δύσκολη απόκρουση με τα χέρια σε κόρνερ. Ο Σπανός έχασε μοναδική ευκαιρία στο 22΄ όταν πέρασε αρχικά 2-3 αμυντικούς μέσα στη μεγάλη περιοχή της Χάλκης, έσπασε την τελευταία στιγμή τη μπάλα στον επερχόμενο Πατσιωτό, σουτάροντας ο δεύτερος άστοχα προς την εστία του Κωνστάντου. Οι Φιλλιπούλης και Νασιάκος με έξοχο στο 26΄ απείλησαν την εστία της φιλοξενούμενης ομάδας καθώς ο δεύτερος παίχτης με τακουνάκι προσπάθησε ατυχώς να στείλει τη μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα. Από κόρνερ του Κοταρέλα στο 30΄ ο Εμμανουήλ έπιασε καρφωτή κεφαλιά στην καρδιά της άμυνας του Ηρακλή και η μπάλα απομακρύνθηκε από σώματα αμυντικών παιχτών. Στο 35΄ ο τερματοφύλακας Κωνστάντος ‘’κατέβασε’’ με τα  χέρια τη μπάλα μετά από επικίνδυνο μακρινό σουτ του Θώμου.

Από πλευράς Χάλκης οι φάσεις που ξεχώρισαν στο πρώτο μέρος χρεώνονται στον Κωτάκο στο 23΄ όταν ο επιθετικός της φιλοξενούμενης ομάδας επιχείρησε με μακρινό σουτ να αιφνιδιάσει και να ξεγελάσει τον εκτός θέσης τερματοφύλακα της Γιάννουλης Παναγιωτόπουλο, στέλνοντας τη μπάλα άουτ. Ο ίδιος παίχτης στο 24΄ κράτησε έξυπνα τη μπάλα στα πόδια του για αρκετό διάστημα μέσα στην περιοχή της Δήμητρας, πέρασε 2-3 παίχτες μην προλαβαίνοντας στη συνέχεια να σουτάρει έγκαιρα προς την εστία του Παναγιωτόπουλου και έχοντας καλό οπτικό πεδίο. Στο 28΄ ο Γούπος επιχείρησε δυνατό σουτ, αναγκάζοντας σε δύσκολη απόκρουση (έδιωξε σε κόρνερ με την άκρη των δακτύλων του) τον Παναγιωτόπουλο.

Η επανάληψη βρήκε αρχικά καλύτερη την ομάδα του Ν. Ανδρέου, οι παίχτες του οποίου προσπαθούσαν να πλασαριστούν στην αντίπαλη περιοχή με στόχο να ισοφαρίσουν. Στο διάστημα αυτό ξεχώρισαν 3 καλές ευκαιρίες με τον παίχτη – αλλαγή από το 46΄ Κουσιώρα, ο οποίος στο 52΄ πάσαρε έξοχα στον Κωτάκο, σουτάροντας ο δεύτερος άστοχα. Στο 62΄ ο Κουσιώρας έπιασε δυνατό σουτ έξω από την περιοχή του Παναγιωτόπουλου, αποκρούοντας με τα χέρια σε κόρνερ ο τερματοφύλακας της Γιάννουλης και στο 64΄ πάλι ο Κουσιώρας επιχείρησε με νέο σουτ να ξεγελάσει από μακρινή απόσταση τον Παναγιωτόπουλο, καταλήγοντας η μπάλα ελάχιστα άουτ.

Οι γηπεδούχοι δημιούργησαν πολύ καλή ευκαιρία στο 82΄ με τον Μάτο, ο οποίος κατευθύνθηκε με τη μπάλα στα πόδια μόνος προς την εστία του Κωνστάντου και ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον τερματοφύλακα της Χάλκης, υποδεικνύοντας σωστά ο διαιτητής κ Αγγελούλης το σημείο του πέναλτι με ταυτόχρονη αποβολή του τερματοφύλακα των φιλοξενουμένων. Τη θέση κάτω από τα δοκάρια της Χάλκης κατέλαβε ο Πρίφτης, εκτελώντας εύστοχα το πέναλτι ο Κοταρέλας και διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα 2-0 υπέρ της Γιάννουλης. Οι παίχτες της Δήμητρας απείλησαν επίσης στο 93΄ με ωραίο συνδυασμό των Πάσιου – Μάτου – Γκαλγκανόπουλου, σουτάροντας ο τελευταίος άουτ από καλή θέση και στο 94΄ με τον Μάτο, ο οποίος από θέση τετ α τετ αστόχησε να πλασάρει τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Το παιχνίδι ντέρμπι στη Γιάννουλη παρακολούθησαν σε αρκετά ήρεμη και πολιτισμένη ατμόσφαιρα περισσότερα από 120 άτομα, μεταξύ των οποίων ο διοικητικός της ΕΠΣΛ κ. Β. Μητροδήμος, ο οποίος εξήρε την αγωνιστικότητα καθώς και το ήρεμο – αθλητικό παιχνίδι από τους 2 αντιπάλους.

Πριν τη σέντρα τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του πρόσφατα εκλιπόντα διοικητικού της Δήμητρας Γιάννουλης Ευάγγελου Μιναρετζή.  

ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ (Ν. Χατζημπύρος): Παναγιωτόπουλος, Νασιάκος (57΄ Γκαλγκανόπουλος), Φιλλιπούλης, Αθανασίου,  Εμμανουήλ, Θώμος, Φατούρας, Μανάκας, Πατσιωτός (72΄ Πάσιος), Κοταρέλας, Σπανός (57΄ Μάτος).

ΗΡΑΚΛΗΣ ΧΑΛΚΗΣ (Ν. Ανδρέου): Κωνστάντος, Βογιατζής Σωτ., (87΄ Θωμάκος), Πρίφτης, Τσίρκας, Αλμυρούλης, Βογιατζής Χρ., Σταμάτης, Ζησάκης, Κωτάκος (87΄ Γκογκότης), Τσιλιάκος, Γούπος (46΄ Κουσιώρας).

Πολύ καλή η διαιτησία των κ. Αγγελούλη, Ζάχου και Καραμπούλα. Βοήθησε ασφαλώς σε αυτό η επίσης πολύ καλή και γενικά σε αθλητικά πλαίσια συμπεριφορά   όλων των αγωνιζόμενων ποδοσφαιριστών και των αντίπαλων πάγκων οφείλοντας εδώ να τονίσουμε την υποδειγματική στάση των προπονητών των ομάδων Γιάννουλης και Χάλκης κ. Χατζημπύρου και Ανδρέου, αντίστοιχα, καθώς και των εκπροσώπων των ομάδων κ. Γκαλκανόπουλου και Νανούλη.