Βαθμολογία

“Ψάχνω ακόμα κίνητρο...”

Τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει φέτος για να φανεί αντάξιος των προσδοκιών στην Άρσεναλ φανέρωσε ο Περ Μερτεσάκερ, έχοντας παραδεχθεί το γεγονός πως του λείπει το κίνητρο μετά την κατάκτηση του Μουντιάλ, στη Βραζιλία, με την εθνική ομάδα της Γερμανίας.  

Ο υψηλόσωμος αμυντικός ξέρει πως πρέπει να στηρίξει την άμυνα των “κανονιέρηδων” και ότι ο Αρσέν Βενγκέρ στηρίζεται πάνω του και στη συνεργασία του με τον Κοσιελνί, όμως, τονίζει πως ακόμα αισθάνεται ότι... κάτι του λείπει για να δίνει τον καλύτερό του εαυτό στα ματς της ομάδας του.

Προσωπικά ακόμα δεν βρίσκομαι στο επιθυμητό επίπεδο γιατί ήταν πολύ μεγάλη η περσινή σεζόν μαζί με το Μουντιάλ και ακόμα ψάχνω το... κίνητρο για να συνεχίσω δυναμικά και φέτος. Είμαι σε καλό επίπεδο, αλλά αισθάνομαι ότι κάτι λείπει ακόμα... Η πίστη στην ομάδα και η σωστή νοοτροπία στα ματς υπάρχει και θα επανέλθει και το κίνητρο.

Σκεφτείτε δεν πρόλαβα καν να πανηγυρίσω το Μουντιάλ το καλοκαίρι! Ακόμα δεν μπορώ να αντιληφθώ αυτό που πετύχαμε αλλά υποθέτω μετά από ορισμένα χρόνια θα καταλάβω τη σημασία και το πόσο σπουδαίο ήταν αυτό που κάναμε. Μόλις γυρίσαμε, απλά γιορτάσαμε λίγο στο Βερολίνο κι έπειτα όλοι εξαφανίστηκαν και πήγαμε στις οικογένειές μας να κάνουμε λίγες διακοπές γιατί μετά έπρεπε να ενσωματωθούμε με τις ομάδες μας, οπότε ήταν λίγο... τρελή η περίοδος” ήταν τα λόγια του Περ Μερτεσάκερ.