Βαθμολογία

Πληρώνεις τον Οκτώβρη, ρυθμίζεις τα χρέη

Η τακτοποίηση των υποχρεώσεων του Οκτωβρίου είναι βασική προϋπόθεση προκειμένου να μπουν σε ρύθμιση όσοι έχουν χρέη προς τα Ταμεία και την Εφορία. Αυτό διεμήνυσε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης.

Οπως τόνισε, είναι θέμα ημερών η κατάθεση της σχετικής ρύθμισης. «Δεν υπάρχει η παραμικρή απόκλιση από αυτά που είπε ο πρωθυπουργός- και από αυτά που είχαμε προγραμματίσει ως κυβέρνηση να καταθέσουμε για τις ρυθμίσεις των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο. Ο μήνας υλοποίησης είναι ο Οκτώβριος, κάτι που σημαίνει ότι μέχρι το τέλος του μήνα θα έχουν κατατεθεί οι συγκεκριμένες διατάξεις», είπε ο υπουργός μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «BHMA FM».

Σύμφωνα με τις διατάξεις, ανέφερε ο κ. Βρούτσης, θα προβλέπονται 100 δόσεις για χρέη 15.000 ευρώ και κάτω- και θα υπάρξει εκεί μία προσαρμογή στα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις-, και για χρέη άνω των 15.000 θα υπάρχουν 72 δόσεις και προσαρμογή σε πρόστιμα και προσαυξήσεις προστίμων. Ταυτόχρονα, θα γίνει «γενναία», όπως η χαρακτήρισε ο υπουργός, μείωση επιτοκίου.