Βαθμολογία

Ποινική δίωξη για την «Σέχτα Επαναστατών»

Ποινική δίωξη κατ' αγνώστων για την τρομοκρατική οργάνωση «Σέχτα Επαναστατών» άσκησε η εισαγγελέας Ελένη Τουλουπάκη. Η εισαγγελέας συσχέτισε τις τέσσερις δικογραφίες από τα χτυπήματα και άσκησε ποινική δίωξη για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης, ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση, έκρηξη κατ' εξακολούθηση από κοινού τετελεσμένη και σε απόπειρα, διακεκριμένη κατοχή, κατασκευή και χρήση πολυβόλων όπλων, χειροβομβίδων και εκρηκτικών μηχανισμών με σκοπό τη διάπραξη κακουργημάτων κατ' εξακολούθηση και από κοινού με συνθήκες ικανές να βλάψουν τη χώρα να εκφοβίσουν τον πληθυσμό, να βλάψουν σοβαρά και να καταστρέψουν θεμελιώδεις συνταγματικές πολιτικές και οικονομικές δομές.

Υπενθυμίζεται πως η «Σέχτα» είχε χτυπήσει τέσσερις φορές από τον Φεβρουάριο του 2009 μέχρι το καλοκαίρι του 2010, όταν από τα όπλα της έπεσε νεκρός ο δημοσιογράφος Σωκράτης Γκιόλιας στην είσοδο του σπιτιού του στην Ηλιούπολη.

Η δίωξη περιλαμβάνει και τα αδικήματα της κατασκευής, προμήθειας και κατοχής όπλων και εκρηκτικών υλών προς εξυπηρέτηση των σκοπών της τρομοκρατικής οργάνωσης, καθώς και της διακεκριμένης κλοπής.

Τα τέσσερα χτυπήματα της «Σέχτας»

Στις 3 Φεβρουαρίου του 2009 πραγματοποίησε επίθεση στο αστυνομικό τμήμα Κορυδαλλού. Τρεις ένοπλοι γάζωσαν το τμήμα με δύο όπλα, ένα πιστόλι 9 χιλιοστών και ένα αυτόματο τύπου Scorpion.

Στις 17 Φεβρουαρίου του 2009 τέσσερις ένοπλοι γάζωσαν τις εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού Alter. Στις 17 Ιουνίου του 2009 χτύπησαν σε πεζόδρομο στα Πατήσια τον υπαρχιφύλακα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας Νεκτάριο Σάββα. Ο 41χρονος χτυπήθηκε οκτώ φορές από δύο όπλα μέσα στο υπηρεσιακό του αυτοκίνητο, ενώ φρουρούσε μάρτυρα στην υπόθεση του «ΕΛΑ».

Το τελευταίο χτύπημα ήταν ο φόνος του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια. Στις 19 Ιουλίου του 2010 τα ξημερώματα εκτέλεσαν τον δημοσιογράφο στην είσοδο του σπιτιού του.

Πηγή: iefimerida