Βαθμολογία

Ακόμη 4.000 θα πάρουν το κοινωνικό μέρισμα

Τελειώνουν τα διαθέσιμα κονδύλια που είχε δεσμευτεί η κυβέρνηση να διαθέσει σε μορφή επιδόματος με το κοινωνικό μέρισμα και απομένουν ακόμη 4.000 δικαιούχοι να λάβουν τα χρήματα από το πρωτογενές πλεόνασμα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου το κοινωνικό μέρισμα έχουν πάρει μέχρι στιγμής 698.828 νοικοκυριά, ενώ μέσα στις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να καταβληθούν και τα τελευταία 3 εκατ. ευρώ σε περίπου 4.000 δικαιούχους που εκκρεμεί ο έλεγχος απο το ΥΠΟΙΚ Με προηγούμενη καταβολή,το συνολικό ποσό που διατέθηκε διαμορφώνεται στα 453 εκατ. ευρώ. Στην ομιλία του για το Προσχέδιο του Κρατικού Προϋπολογισμού ο Αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ.Σταικούρας αναφέρθηκε στο κοινωνικό μέρισμα που δόθηκε πριν απο λίγες ημέρες και έκανε γνωστό ότι είναι ελάχιστες οι εκκρεμείς αιτήσεις που δεν έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος τους.

Στις 10 Οκτωβρίου με εντολή του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα πιστώθηκε κοινωνικό μέρισμα ύψους περίπου 6 εκατ. ευρώ στους λογαριασμούς 7.990 νοικοκυριών. Σε κάποιες περιπτώσεις δικαιούχων οι καταβολές καθυστέρησαν, λόγω μη ολοκλήρωσης της διαδικασίας εκκαθάρισης της φορολογικής δήλωσης του 2014 , είτε λόγω εκκρεμών φορολογικών ελέγχων. Οι πολίτες αυτοί θα λάβουν μέρισμα συνολικού ύψους 3 εκατ. ευρώ εντός των επομένων ημερών. Χιλιάδες δικαιούχοι που περιμένουν να λάβουν το κοινωνικό μέρισμα θα περιμένουν άδικα το επόμενο διάστημα να δούν χρήματα στο λογαριασμό τους αφού το κονδύλι που είχε αποφασιστεί να διατεθεί «τελείωσε»

Πηγή: dikaiologitika.gr