Βαθμολογία

Προβληματισμός από τη νέα απώλεια στην Τσαριτσάνη

Η 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος στον 2ο όμιλο της 3ης Εθνικής κατηγορίας δεν επέφερε κάποια αλλαγή, όσον αφορά τη βαθμολογική συγκομιδή, για την ομάδα της Τσαριτσάνης καθώς ο Οικονόμος αντιμετωπίζοντας στο γήπεδό του τον πρωτοπόρο Α.Ο. Τρικάλων, ηττήθηκε από την φιλοξενούμενη ομάδα με σκορ 0-2.

Του Γιώργου Μπαμπάλη

Το παιχνίδι παρακολούθησαν 300 περίπου θεατές κάτω από καλό γενικά καιρό, οι οποίοι αποχώρησαν από το γήπεδο εμφανώς προβληματισμένοι από τη νέα απώλεια βαθμών της ομάδας της Τσαριτσάνης.

Το βαρύ κλίμα ακολούθησε η δήλωση προς τα ΜΜΕ, κατά την καθιερωμένη συνέντευξη τύπου, παραίτησης του προπονητή του Οικονόμου Κώστα Κατσάρα, θέτοντάς την - όπως ο ίδιος δήλωσε - στην κρίση της διοίκησης του συλλόγου, κάτι το οποίο θα εξεταστεί σε αυριανή συνεδρίαση του Δ.Σ. και θα ακολουθήσει σχετική ανακοίνωση.

Στο πρώτο μέρος παίχθηκε καλύτερο ποιοτικά παιχνίδι, συγκριτικά με το δεύτερο, υπερέχοντας σε ποιότητα και κατοχή μπάλας η φιλοξενούμενη ομάδα, οι παίχτες της οποίας πέτυχαν 2 τέρματα (8΄ και 44΄) και με βάσει αυτά διαμορφώθηκε το αποτέλεσμα του αγώνα, κερδίζοντας τα Τρίκαλα μια ακόμη σημαντική νίκη, στην προσπάθειά τους να κατακτήσουν την πρώτη θέση του ομίλου.

Οι παίχτες του Βασίλη Γκούμπλια έδειξαν κατά τη σημερινή αναμέτρηση επαγγελματική συμπεριφορά και ικανή αγωνιστική σοβαρότητα, τέτοια που οδηγήθηκαν δίκαια στη νίκη απέναντι σε ένα μέτριο αντίπαλο σύνολο κατά τη διάρκεια του πρώτο μέρους, η επιθετική ανάταση του οποίου και η θέληση για αναστροφή της εικόνας κατά τη διάρκεια της επανάληψης δεν στάθηκαν δυνατά να αλλάξουν το σε βάρος τους αποτέλεσμα.

Ο Οικονόμος πίεσε αρκετά στο δεύτερο μέρος, φθάνοντας 2-3 φορές κοντά στο γκολ, βρήκε όμως απέναντί του μια ομάδα που ήξερε τι ζητούσε μέσα στο γήπεδο και με παιχνίδι σκοπιμότητας, σε όλη σχεδόν τη διάρκεια της επανάληψης, διαχειρίστηκε με τον καλύτερο τρόπο το υπέρ του (0-2) αποτέλεσμα.

Λίγες φάσεις, εκτός των γκολ, ήταν αυτές που ξεχώρισαν στη συνάντηση:

4΄: Σημαντική ευκαιρία για τα Τρίκαλα με τον Μπλαντένοφ, ο οποίος σούταρε από καλή πλάγια θέση σημαδεύοντας την εστία του Οικονόμου και η μπάλα έξυσε την εξωτερική πλευρά της αριστερής κάθετης δοκού του τερματοφύλακα Βασιλειάδη.

8΄: Ο Σαχινίδης δέχθηκε ωραία μπαλιά από τον Καραγκούνη στην καρδιά της άμυνας της Τσαριτσάνης, ανοίγοντας με εύστοχο πλασέ το σκορ (0-1) για τα Τρίκαλα.

25΄: Από φάουλ του Καραγιάννη, ο Κουλτσιάκης έπιασε καρφωτή κεφαλιά, μαζεύοντας εύκολα τη μπάλα ο γκολκήπερ των φιλοξενουμένων Κούντσεφ.

38΄: Ο Μπλαντένοφ έσπασε έξυπνα τη μπάλα στον επερχόμενο Μοσχάκη, ο οποίος δεν πρόλαβε να τη σπρώξει στα δίχτυα του Βασιλειάδη.

44΄: Μετά από πλάγια σέντρα του Σκούπρα, ο Σαχινίδης πέτυχε με κοντινό πλασέ το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα 0-2 υπέρ των Τρικάλων.

60΄: Δυνατό σουτ του Γκουντρουμπή μέσα από την περιοχή των φιλοξενουμένων, δεν είχε επιτυχή κατάληξη.

65΄: Ο Καραγιάννης επιχείρησε ευθύβολο δυνατό σουτ από πλάγια θέση, στέλνοντας τη μπάλα να περάσει ελάχιστα άουτ από την εστία του Κούντσεφ.

90+3΄: Δημιουργήθηκε αναμπουμπούλα στην μικρή περιοχή των Τρικάλων, κατά την οποία ο Μανακούσιος σαν τελικός αποδέκτης της μπάλας σούταρε συρτά άουτ.      

ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ (Κώστας Κατσάρας): Βασιλειάδης, Καραγιάννης, Μανακούσιος, Κολιός, Κουμπούρας, Αγρόδημος (46΄ Μπαλής), Καραγκούνης, Σενκάϊ (61΄ Παπαϊωάννου), Κουλτσιάκης, Χάμος, Μπλατσέρι (46΄ Γκουντρουμπής).

Α.Ο. ΤΡΙΚΑΛΑ (Βασίλης Γκούμπλιας): Κούντσεφ, Σκούπρας, Μπλαντένοφ (70΄ Κουλούρης), Σκέντος, Βαγγέλι, Καμπλιώνης (63΄ Στούμπος), Μοσχάκης, Παπαευθυμίου, Καραγιάννης, Σαχινίδης (94΄ Τεντολούρης), Γεωργίου.

Διαιτητές της αναμέτρησης ήταν οι κ. Μάντζιος, Κόλλιας και Ράπτη του συνδέσμου Ηπείρου. Την κίτρινη αντίκρισαν οι Καραγιάννης, Κολιός, Καραγκούνης, Σενκάϊ και Γκουντρουμπής από πλευράς Οικονόμου και οι Κούντσεφ, Μπλαντένοφ, Βαγγέλι και Μοσχάκης από την ομάδα των Τρικάλων.

Ο διαιτητής κ. Μάντζιος απέβαλε από τον πάγκο της Τσαριτσάνης, για έντονη διαμαρτυρία προς το πρόσωπό του, τους Τζιούργκανο Αθανάσιο (γενικό αρχηγό) στο 62΄ και Χάρη Νούσια (βοηθό προπονητή – γυμναστή) στο 80΄.

Υπήρξαν έντονα παράπονα από πλευράς πάγκου καθώς και των φιλάθλων του Οικονόμου προς τον διαιτητή για κάποιες λανθασμένες αποφάσεις καθώς και την ανοχή του στο παιχνίδι σκοπιμότητας και καθυστερήσεων, ιδίως στο δεύτερο ημίχρονο, από την ομάδα των Τρικάλων.