Βαθμολογία

Βαθμό με Ταρταμπούκα το Αβέρωφ

Ο ΠΑΟΛ Αβέρωφ κατάφερε να φύγει με το βαθμό της ισοπαλίας από την Νέα Πολιτεία, αφού αναδείχθηκε ισόπαλος με την τοπική Αστραπή με σκορ 1-1. Ο Ταρταμπούκας με γκολάρα ισοφάρισε την ομάδα του Γιάννη Τσακμακίδη, που είχε προηγηθεί με τον Καλτσά.

Το πρώτο ημίχρονο είχε λίγες φάσεις με την Αστραπή να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά να δυσκολεύεται να δημιουργήσει ευκαιρίες.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν την πρώτη καλή ευκαιρία με τον Μπάρδα στο 25'. Ο νεαρός επιθετικός του Αβέρωφ πήρε την μπάλα έπειτα από πάσα του Ταρταμπούκα, βρέθηκε απέναντι από τον Μπρέλλα και αντί για σουτ, έκανε κοντρόλ δίνοντας την ευκαιρία στους αμυντικούς να διώξουν.

Η Αστραπή είχε δύο καλές στιγμές αρχικά σε ένα σουτ του Αποστόλου και στην συνέχεια μια κεφαλιά του Φλώρου, όμως οι δύο ομάδες δεν μπόρεσαν να αποφύγουν το 0-0 για το πρώτο μέρος.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με γκολ για την Αστραπή. Στο 55' λοιπόν, οι πορτοκαλί έβγαλαν υποδειγματική αντεπίθεση, ο Γαρουφαλιάς έβγαλε σέντρα "πάρε-βάλε" για τον Καλτσά, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να γράψει το 1-0.

Το "θωρηκτό" όμως δεν εγκατέλειψε σε καμία περίπτωση τον αγώνα και στο 72' έφτασε στην ισοφάριση με τον συνήθη ύποπτο, Αποστόλη Ταρταμπούκα. Έπειτα από μπαλιά για σεμινάριο από τον Βαΐτση, ο υψηλόσωμος επιθετικός βρέθηκε μέσα στην περιοχή της Αστραπής και με ένα εκπληκτικό βολέ, "κεραυνοβόλησε" τον Μπρέλλα για το 1-1.

Το γκολ λειτούργησε σαν ξυπνητήρι για την ομάδα του Βαγγέλη Μπιρσίμη, που στα τελευταία λεπτά έφτασε σε πολλές περιπτώσεις κοντά στο γκολ που θα της έδινε την νίκη.

Στο 80' ο Τσαβαλιάς έπειτα από πάσα του Ντούγκου σημάδεψε το δοκάρι, ενώ στο 81' μετά από ωραία προσπάθεια ο Ταρταμπούκας έπιασε ένα ξαφνικό σουτ, με τον Μπρέλλα να μην αιφνιδιάζεται και να διώχνει σε κόρνερ.

Η τελευταία καλή στιγμή στο ματς καταγράφηκε και πάλι για το Αβέρωφ, με τον Μπρέλλα στο 90'+3' να μπλοκάρει ψύχραιμα αυτή τη φορά το σουτ του Ταρταμπούκα μέσα από την περιοχή.

Οι συνθέσεις

Αστραπή Νέας Πολιτείας (Γιάννης Τσακμακίδης): Μπρέλλας, Γαρουφαλιάς, Φλώρος, Χασιώτης, Καψιώχας, Μπατζέλας (70' Κάτσιος), Κολιοφούτης, Αρσένης, Καλτσάς, Κυριάκος, Αποστόλου.

ΠΑΟΛ Αβέρωφ (Βαγγέλης Μπιρσίμης): Παζιάνας, Μιχαήλ, Τσινούδης (60' Τσαβαλιάς), Κλεισιάρης, Μάρκου, Κολοβός, Καφφές, Ντούγκος, Γουργιώτης (30' λ.τ. Βαΐτσης), Ταρταμπούκας, Μπάρδας (85' Τσιαντούλης). 

Διαιτητές: Τσιτσιρίκας Α., Ζάχος Θ., Μάνος Β.

Αχιλλέας Ζαχαρούλης