Βαθμολογία

Παναγόπουλος: «Επιμονή, υπομονή και πίστη»

Ολοκληρώθηκε η Συνέντευξη Τύπου του προπονητή της ΑΕΛ, Κωνσταντίνου Παναγόπουλου, στα γραφεία της ΠΑΕ ΑΕΛ, ενόψει του παιχνιδιού της Δευτέρας απέναντι στον Αγροτικό Αστέρα. Αναλυτικά όλα όσα είπε.

«Η εβδομάδα ξεκίνησε πολύ ευχάριστα. Η νίκη και οι 3 βαθμοί ήταν ότι καλύτερο για εμάς. Το παιχνίδι με τον Αγροτικό Αστέρα είναι ιδιαιτέρων συνθηκών. Ο αγωνιστικός χώρος, δεν ξέρω αν θα μας βοηθήσει, αλλά εμείς θα κατέβουμε για να πάρουμε τους 3 βαθμούς. Ο αντίπαλος μας είναι μια νεοφώτιστη ομάδα στην κατηγορία και στον πάγκο της βρίσκεται ένας πολύ καλός συνάδελφος, νεαρός και με όρεξη για δουλειά. Πιστεύω ότι θα είμαστε όπως πρέπει και θα πάρουμε τους 3 βαθμούς. Το τρίπτυχο, επιμονή, υπομονή και πίστη πρέπει να μας ακολουθεί πάντα».

Τι κρατάτε από το παιχνίδι της Δευτέρας και τι θα πρέπει να αλλάξει;

«Σίγουρα κρατάω τους 3 βαθμούς και την νίκη. Επιπλέον, κρατάω την όρεξη των παιδιών για ποδόσφαιρο. Όταν πιστεύεις σε κάτι όλη την εβδομάδα στην προπόνηση, σίγουρα αυτό θα σε οδηγήσει στον στόχο σου. Είμαστε υποχρεωμένοι σε κάθε παιχνίδι να κατεβαίνουμε για την νίκη και να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο, αν δεν μπορούμε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο, ας πάρουμε τουλάχιστον την νίκη».

Τι εννοείτε λέγοντας ότι το παιχνίδι είναι ιδιαιτέρων συνθηκών;

«Λέγοντας ιδιαίτερων συνθηκών, ρόλο σε ένα παιχνίδι παίζει ο αντίπαλος, ο κόσμος αλλά και το γήπεδο. Η περσινή χρονιά μας έδειξε ότι κόντρα σε αυτόν τον αντίπαλο, δεν κερδίσαμε ούτε εδώ ούτε εκεί. Το μόνο σίγουρο είναι ότι νικηφόρο μπορεί να είναι ένα παιχνίδι, ακόμα κι αν το έχεις χάσει, γιατί μιλάμε για έναν μαραθώνιο».

Απευθυνθήκατε στον κύριο Κατσάρα να καλύψει μια θέση στο τεχνικό team, αλλά αυτός αρνήθηκε. Υπάρχει σκέψη για κάποιον άλλο;

«Θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία στον κύριο Κατσάρα, γιατί υπάρχει μια αμοιβαία εκτίμηση. Από εκεί και πέρα, αν υπάρξει κάποιος άλλος για το τεχνικό team θα το δείτε».

Υπάρχουν απουσίες;

«Είμαι στην ευχάριστη θέση αυτήν την εβδομάδα να έχω δουλέψει με όλα τα παιδιά, ακόμα και με τον Δημήτρη Σουάνη. Από εκεί και πέρα, όσο ευχάριστο κι αν ακούγεται ότι δουλεύουν όλα τα παιδιά, είναι δύσκολο να υπάρχει κίνητρο για όλους. Το κίνητρο που μπορώ να δώσω στον Νεμπεγλέρα, μπορεί να το δώσω και στον Παπαγιάννη».

Με δεδομένο το πρόγραμμα, πόσο δύσκολο είναι το έργο σας, σχετικά με το ότι η ομάδα αγωνίζεται Δευτέρα και Παρασκευή;

«Σίγουρα, είναι πολύ δύσκολο, αλλά εγώ έχω στο μυαλό μου το παιχνίδι αυτής της αγωνιστικής. Βέβαια, θα παίξουμε το παιχνίδι με τον Πιερικό με μία μόλις προπόνηση και θα είναι το παιχνίδι που η ομάδα θα παίξει μαζί με τον κόσμο της».

Τι εικόνα σας άφησε η πρεμιέρα του πρωταθλήματος;

«Με εντυπωσίασε η νίκη της Ζακύνθου μέσα στον Ολυμπιακό Βόλου, αν και δεν είδα όλο το παιχνίδι. Αυτό έδειξε ότι δεν υπάρχουν φαβορί. Φαβορί στην κατηγορία είναι η ΑΕΛ, γιατί η ιστορία της έχει δείξει ότι δεν ανήκει σε αυτήν την κατηγορία. Από εκεί και πέρα, ο Ηρακλής και η Λαμία έχουν κάποια καλά στοιχεία. Όλες οι ομάδες, την Κυριακή και κατά την διάρκεια του αγώνα δείχνουν τα στοιχεία τους. Η πρεμιέρα είχε την έκπληξη και έδειξε ότι ο Ηρακλής θα πρωταγωνιστήσει και την Δευτέρα παίζαμε εμείς».  

Γιώργος Μητσιούλης