Βαθμολογία

Τίτλοι τέλους για Γκαλάς

Όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν... Ο Γούιλιαμ Γκαλάς αποφάσισε να… κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια σε ηλικία 37 ετών. «Δεν είναι κάτι εύκολο για να ανακοινώσεις», τόνισε ο Γάλλος. 

Στα… ντουζένια του υπήρξε ένας από τους κορυφαίους κεντρικούς αμυντικούς της εποχής του, όμως το πλήρωμα του χρόνου ήρθε για τον Γουίλιαμ Γκαλάς, ο οποίος αποφάσισε να βάλει «τέλος» στην πολυετή και σπουδαία καριέρα του. 

Συγκεκριμένα, ο 37χρονος Γάλλος ανακοίνωσε μέσω της «Equipe 21» πως σταματάει το ποδόσφαιρο, επισημαίνοντας το πόσο δύσκολο ήταν για τον ίδιο να πάρει αυτή την απόφαση. 

«Δεν είναι κάτι εύκολο για να ανακοινώσεις. Πάντα λες στον εαυτό σου πως μπορείς να συνεχίσεις, αλλά σήμερα πιστεύω πως δεν μπορώ να συνεχίσω άλλο», ήταν η τοποθέτηση του παλαίμαχου πλέον άσου. 

Τελευταίος σταθμός στην μεγάλη του πορεία ήταν η Περθ Γκλόρι (ομάδα της Αυστραλίας). Υπενθυμίζεται πως τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα τα έκανε στην πατρίδα του (Καέν και Μαρσέιγ), για να «εκτοξεύσει» τις απολαβές του στην Αγγλία (Τσέλσι, Άρσεναλ και Τότεναμ). 

Όσον αφορά στο κεφάλαιο εθνική, ο Γκαλάς ήταν αδιάκοπα διεθνής από το 2002 έως το 2010, έχοντας συνολικά 84 εμφανίσεις και 5 γκολ με τη φανέλα των «τρικολόρ».