Βαθμολογία

Παιδόφιλοι και στα διαδικτιακά παιχνίδια

Δέκα κρούσματα με παιδιά που αποπλανήθηκαν από παιδόφιλο μέσω του παιχνιδιού «Ντύνω κούκλες» και βρέθηκαν από τους γονείς τους να αυτοφωτογραφίζονται γυμνά στις τουαλέτες, επικαλέστηκε ο επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κ. Εμ. Σφακιανάκης.

Ενημερώνοντας τα μέλη της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής παρουσία του υπουργού Παιδείας κ. Αν. Λοβέρδου, είπε ότι από το 2011 έως το 2014 υπήρξαν 1028 κατηγορούμενοι για ηλεκτρονικά εγκλήματα εκ των οποίων οι 271 για παιδική πορνογραφία. Επίσης, αναφέρθηκε στο θέμα της αποτροπής αυτοκτονιών μέσω διαδικτύου λέγοντας ότι τα τελευταία οκτώ χρόνια απετράπησαν 1.060 απόπειρες εκ των οποίων οι 36 κατέληξαν στην εντατική.

Όπως είπε ενδεικτικά «ήμουν στη Ν.Υόρκη και μου λένε κάτι γίνεται στη χώρα σου με μια πιτσιρίκα που αυτοτραυματίζεται σε πραγματικό χρόνο». «Μπαίνω στο ΄΄κανάλι΄΄ και την βλέπω. Αμέσως ειδοποιώ την μονάδα, εκείνοι την εντοπίζουν και ενημερώνουν την ομάδα ΔΙΑΣ και το ΕΚΑΒ και προλάβαμε τη μικρή στο παραπέντε. Γι' αυτή την υπόθεση μας βράβευσε το FBI», ανέφερε.

Αναφερθείς στους τρόπους εντοπισμού, είπε ότι το πρόγραμμα TLO «σαρώνει» όλο το ελληνικό δίκτυο και ό,τι περνάει μέσα από τα «κανάλια» και «τσιμπάει» υλικό παιδικής πορνογραφίας κλπ. «Το περάσαμε από την ΑΔΑΕ και από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Και με τη βούλα έχουμε την έγκριση ότι το πρόγραμμα αυτό δεν παραβιάζει τα προσωπικά δεδομένα», σημείωσε ο κ. Σφακιανάκης.

Αξίζει να αναφερθεί και η αναφορά του κ. Λοβέρδου για καθηγήτρια που είχε αποπλανήσει επανειλημμένως μαθητή της ΣΤ΄ Δημοτικού στα Χανιά, και την οποία «την διορίσαμε φέτος αναπληρώτρια στο Ηράκλειο γιατί ο φάκελος γράφει μόνο ΄΄ανάρμοστη κατά την υπηρεσία συμπεριφορά΄΄».

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ