Βαθμολογία

«Δεχτήκαμε χτυπήματα»

O προπονητής της Εθνικής Αλβανίας, Τζιάνι Ντε Μπιάσι φιλοξενήθηκε στον Arena FM 89,4 και μίλησε για τα όσα συνέβησαν στο παιχνίδι με την Σερβία, στο Βελιγράδι, το οποίο διακόπηκε. «Όταν πήγαμε στα αποδυτήρια οι ποδοσφαιριστές μου ήταν σε άθλια κατάσταση γιατί είχαν δεχτεί χτυπήματα» υποστήριξε μεταξύ άλλων.

Αναλυτικά:

Για το τι συνέβη στο παιχνίδι της Αλβανίας με τη Σερβία: «Παίξαμε σε ένα γήπεδο που δεν ήταν κατάλληλο για ένα παιχνίδι τόσο σημαντικό και κρίσιμο. Υπήρχε ένταση πριν καν ξεκινήσει η αναμέτρηση. Υπήρχε μεγάλη ένταση μεταξύ των θεατών. Μπήκαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο οπαδοί, οι οποίοι προπηλάκισαν και μερικούς ποδοσφαιριστές δικούς μας. Η πραγματικότητα είναι πως όλα ξεκίνησαν όταν πήγε να εκτελέσει κόρνερ ένας ποδοσφαιριστής μας και δέχθηκε πολλές κροτίδες. Ο διαιτητής διέκοψε προσωρινά το παιχνίδι και στην συνέχεια είχαμε το συμβάν με το αεροπλανάκι και τους οπαδούς που μπήκαν μέσα στο γήπεδο. Όταν πήγαμε στα αποδυτήρια οι ποδοσφαιριστές μου ήταν σε άθλια κατάσταση γιατί είχαν δεχτεί χτυπήματα. Είδε και ο παρατηρητής τι έγινε και του περιγράψαμε πως δεν μπορούσαμε να συνεχίσουμε το παιχνίδι καθώς κινδύνευε η σωματική μας ακεραιότητα. Ο διαιτητής μπορεί να αποφασίσει μόνο για την προσωρινή διακοπή του αγώνα. Ο παρατηρητής της UEFA αντιλήφθηκε την κατάσταση και διέκοψε τον αγώνα».

Για τις πιθανές τιμωρίες στις δύο χώρες: «Εμείς να τιμωρηθούμε ή οι γηπεδούχοι; Έπρεπε η γηπεδούχος ομάδα να εγγυηθεί την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα. Παίζαμε έναν αγώνα σε δύσκολες συνθήκες, ήμασταν καλύτεροι από τους Σέρβους, ήμασταν στην πρώτη θέση του ομίλου και το παιχνίδι πήγαινε προς την δική μας πλευρά. Δεν μας συνέφερε να ακυρωθεί ο αγώνας αλλά ήταν ένα παιχνίδι υψηλής επικινδυνότητας για εμάς».

Για το αν χωράει η πολιτική στο ποδόσφαιρο: «O αδερφός του πρωθυπουργού δεν έκανε τίποτα. Ήταν μια κίνηση αντιπερισπασμού και παραπληροφόρησης των Σέρβων. Ήταν στην φυσούνα, έβγαζε φωτογραφίες και τον συνέλαβε η σερβική αστυνομία για να τον κατηγορήσει πως οδηγούσε το αεροπλανάκι. Τελικά κατάλαβαν πως είχε απλά μια φωτογραφική μηχανή.  Ήταν μια προσπάθεια παραπληροφόρησης. Εμείς θέλαμε να συνεχιστεί το παιχνίδι, αλλά ήταν πολύ επικίνδυνο».

Για τον Έργκις Κάτσε: «Ξέρουμε όλοι πως λειτουργεί το facebook. Ο καθένας μπορεί να κάνει μια σελίδα για τον οποιοδήποτε. Ο λογαριασμός που εμφανίστηκε δεν ήταν του Κάτσε».