Βαθμολογία

Στο συνέδριο για τον ρατσισμό ο Ατρόμητος

Στο Τεχνόπολις, στο Γκάζι, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (15/10) διεθνές συνέδριο για τον ρατσισμό στο χώρο του ποδοσφαίρου, όπου το παρών έδωσε και ο Ατρόμητος. Ομιλήτρια για τους Περιστεριώτες η αναπληρώτρια δευθύνουσα σύμβουλος Κάτια Κοξένογλου, η οποία ανέπτυξε τις απόψεις της στο θέμα «Ο ρόλος της γυναίκας στο σύγχρονο ποδόσφαιρο».

Μεταξύ άλλων είπε τα εξής: «Από το 1999 που μπήκα στο ποδόσφαιρο έχουν αλλάξει πολλά. Στην αρχή τα πράγματα ήταν δύσκολα για εμένα γιατί ήταν δύσκολο για μια γυναίκα να ασχολείται με ένα χώρο που θεωρούνταν «ανδροκρατούμενος». Στάθηκα όμως πολύ τυχερή γιατί με εμπιστεύτηκαν άνθρωποι με σωστή νοοτροπία και προοδευτικοί στις ιδέες τους. Αυτό που πρέπει να γίνει στην Ελλάδα είναι να εφαρμοστεί η οδηγία της ΟΥΕΦΑ που τρέχει συνεχώς προγράμματα για να εργάζονται γυναίκες και καίριες θέσεις των Ομοσπονδιών.

Τις εκπαιδεύει με στόχο να καταλάβουν θέσεις και να σταματήσουν να προσφέρουν τη φροντίδα τους απλά με το να εργάζονται και να είναι πίσω από τη βιτρίνα. Πρέπει λοιπόν και οι σύλλογοι να προχωρήσουν προς αυτή την κατεύθυνση.  Όσον αφορά την ομάδα μας κάνουμε προσπάθειες για να προσελκύσουμε τις γυναίκες και να τις φέρουμε στο γήπεδο. Με μεγάλη μας χαρά βλέπουμε όλο και περισσότερες γυναίκες να έρχονται στο γήπεδο μαζί με τα παιδιά τους. Παλιά λέγαμε στους μαθητές «πάρε τον μπαμπά σου και έλα στο γήπέδο» τώρα τους λέμε «πάρε τη μαμά και έλα στο γήπεδο».

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Το συνέδριο Foul to Racism είχε σκοπό την ανάδειξη του ποδοσφαίρου ως ένα άθλημα χωρίς αποκλεισμούς, με στόχο τη βελτίωση και την αύξηση της εκπροσώπησης των μειονοτήτων αλλά και των γυναικών στο χώρο. Διοργανώθηκε από την FARE (Partner της UEFAγια θέματα ρατσισμού) και την οργάνωση FOUL, σε συνεργασία με τους φορείς του ελληνικού ποδοσφαίρου όπως η ΕΠΟ και η Σούπερ Λίγκα.

Το συνέδριο περιλάμβανε τέσσερις θεματικές ενότητες με τη μορφή της στρογγυλής τράπεζας:

1) Ο ρόλος της γυναίκας στο σύγχρονο ποδόσφαιρο.

2) Η στάση των οργανωμένων φιλάθλων.

3) Ευρωπαϊκά & Ελληνικά παραδείγματα αντιμετώπισης του ρατσισμού.

4) Ο ρόλος του ποδοσφαιριστή, του προπονητή και του συλλόγου.

ΧΩΡΙΣ ΚΟΥΡΟ-ΜΠΡΙΤΟ

Για το ματς της Κυριακής (19/10, 20.30) με τον ΠΑΟΚ, στην Τούμπα, προετοιμάζεται ο Ατρόμητος. Ο Ρικάρντο Σα Πίντο δεν υπολογίζει στους Μπρίτο και Κούρο που είναι τραυματίες. Όλοι οι υπόλοιποι ακολούθησαν το κανονικό πρόγραμμα.