Βαθμολογία

Η κριτική των παικτών της ΑΕΛ

Το athleticlarissa.gr σχολιάζει την απόδοση των παικτών της ΑΕΛ στην χθεσινή πρεμιέρα της Football League με αντίπαλο τον Απόλλωνα Καλαμαριάς.

Αποστολίδης: Ο γκολκίπερ των βυσσινί δεν είχε ιδιαίτερη δουλειά χθες, αλλά όποτε χρειάστηκε ήταν σε ετοιμότητα.

Μουλόπουλος: Στο πρώτο μέρος δεν φάνηκε και πολύ επιθετικά, ενώ αμυντικά δεν αντιμετώπισε προβλήματα σε όλη την διάρκεια του αγώνα. Στο δεύτερο ημίχρονο η συνεργασία του με τον Καρανίκα από δεξιά ήταν σαφώς πιο παραγωγική από εκείνη με τον Μπιλά.

Σαρακατσάνος: Είχε τον ρόλο του ηγέτη στην άμυνα και τα πήγε περίφημα. Μπορεί αυτός και οι συμπαίκτες του να μην απειλήθηκαν ιδιαίτερα, αλλά η αμυντική γραμμή δεν πιάστηκε ποτέ ανοργάνωτη.

Δεληζήσης: Εξίσου καλός με τον Σαρακατσάνο, παρότι αγωνίζονταν για πρώτη φορά μαζί σε επίσημο παιχνίδι. Εξέθεσαν εννέα φορές τους επιθετικούς της Καλαμαριάς βγάζοντας τους σε θέση οφσάιντ.

Κοντοδήμος: Δεν έκανε τις σέντρες για τις οποίες έκανε όνομα όλα αυτά τα χρόνια στην Super League. Επιπλέον, στο πρώτο μέρος ο Ευστααθίου ξέφυγε αρκετές φορές από την πλευρά του, χωρίς ωστόσο να δημιουργήσει προβλήματα. Μπορεί και περισσότερα...

Νεμπεγλέρας: Πολλά χιλιόμετρα από τον αρχηγό, που μπορεί να μην φάνηκε αλλά έκανε καλή δουλειά στο ανασταλτικό κομμάτι.

Πινδώνης: Πολύ καλή εμφάνιση από τον αμυντικό μέσο των βυσσινί, που την συνδύασε με γκολ. Αναχαίτησε σχεδόν όλες τις επιθέσεις του Απόλλωνα, ενώ και οι μεταβιβάσεις του ήταν σωστές.

Μπιλά: Σε αντίθεση με όσα μας έδειξε στα φιλικά, ο ταχύτατος μεσοεπιθετικός της ΑΕΛ δεν φάνηκε καθόλου στα 45' που αγωνίστηκε. Απόλυτα δικαιολογημένη η αντικατάσταση του στο ημίχρονο του αγώνα.

Τσιλιγκίρης: Στο πρώτο μέρος όλες οι επιθετικές προσπάθειες περνούσαν από τα πόδια του. Είχε την ασσίστ στο γκολ του Περίκο και θα μπορούσε να είχε χρηστεί και σκόρερ σε δύο περιπτώσεις. Πολύ θετική η εμφάνιση του...

Περίκο: Δεν πήρε τις πρωτοβουλίες για τις οποίες μας είχε συνηθήσει στα μέχρι τώρα παιχνίδια, ωστόσο μια φάση ήταν αρκετή για να χρηστεί σκόρερ και να δώσει το προβάδισμα στην ΑΕΛ. Σίγουρα η ποιότητα του δίνει ελπίδες για καλύτερες εμφανίσεις.

Βερδού: Φημίζεται για τελειώματα του, αλλά στην χθεσινή αναμέτρηση δεν πήρε τις κατάλληλες πάσες. Αποφάσισε λοιπόν, στην φάση του 75' να πάρει μια πρωτοβουλία και με μια εξαιρετική μπαλιά με το εξωτερικό παρακαλώ να βγάλει μόνο του τον Πινδώνη για το 2-0. Αν τροφοδοτηθεί σωστά μπορεί περισσότερα. Όπως και να 'χει, η εμφάνιση του χαρακτηρίζεται θετική.

Καρανίκας: Κλήθηκε να αντικαταστήσει τον Μπιλά, που πραγματοποίησε κακή εμφάνιση στο ημίχρονο και σε μία θέση σχετικά άγνωστη γι' αυτόν. Παρόλα αυτά τα πήγε περίφημα. Είχε καλή συνεργασία με τον Μουλόπουλο και δημιούργησε πονοκεφάλους στους αμυντικούς της Καλαμαριάς, κυρίως με τις επικίδυνες σέντρες του. Όπως είχαμε γράψει και μετά το φιλικό με την ΑΕΚ, αξίζει ευκαιρίες και ως βασικός.

*Αναστασάκος και Τζούνιορ δεν κρίνονται καθώς αγωνίστηκαν για μικρό χρονικό διάστημα και σε σημείο που το ματς είχε κριθεί.