Βαθμολογία

Το ψήφισμα του Ηροδότου στην ΕΠΟ

Το Δ.Σ του Ηροδότου έστειλε ψήφισμα στην ΕΠΟ με σκοπό να προστατεύσει την ομάδα από τα σενάρια που έχουν δημιουργηθεί και κάνουν λόγο για αποκλεισμό από το πρωτάθλημα της Γ” Εθνικής.

Διαβάστε αναλυτικά τι αναφέρει:

Π ρ ο ς

Διοικητικό Συμβούλιο

Ε.Π.Ο.

Ψήφισμα

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, 12 Οκτωβρίου 2014, στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν.Αλικαρνασσού « ΑΡΤΕΜΙΣΙΑ», του Δήμου Ηρακλείου, Έκτακτη Γ.Σ. του Π.Α.Σ.Α. ΗΡΟΔΟΤΟΣ, παρουσία βουλευτών του νομού, εκπροσώπων της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Ηρακλείου καθώς και κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, με θέμα :

«Σήμερα στέλνουμε ένα ΞΕΚΑΘΑΡΟ μήνυμα ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΒΙΑ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΗΠΕΔΑ.

Τιμούμε την μνήμη του αδικοχαμένου συμπολίτη μας Κωνσταντίνου Κατσούλη.

Η στάση και τα επιχειρήματα του Συλλόγου μας ενόψει της Έκτακτης Συνεδρίασης της Ε.Π.Ο.

Σεβόμενοι ΠΑΝΤΑ τους κανόνες, τους φορείς και τα αρμόδια όργανα, ζητούμε να εξεταστούν τα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ γεγονότα, τα ΑΚΡΙΒΗ στοιχεία και να μην είναι ο ΗΡΟΔΟΤΟΣ, η “Ιφιγένεια” του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Αφού συζητήθηκαν όλα τα παραπάνω από ιστορικά στελέχη του Ηροδότου, παράγοντες, αθλητές, γονείς και εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας, καταθέτουμε το ακόλουθο ψήφισμα :

1. Ο ιστορικός Σύλλογος του ΗΡΟΔΟΤΟΥ, η τοπική κοινωνία της Ν. Αλικαρνασσού και ολόκληρη η Κρήτη, συλλυπούνται την οικογένεια του άτυχου φιλάθλου του ΕΘΝΙΚΟΥ Κώστα Κατσούλη, για τον άδικο και απρόβλεπτο χαμό του.

2. Η συμπλοκή των αχαρακτήριστων «φιλάθλων» του ΗΡΟΔΟΤΟΥ με τους φιλάθλους του ΕΘΝΙΚΟΥ , με την αστεία αφορμή το ξεκρέμασμα ενός πανό, είναι μία πράξη που σαφέστατα δεν μπορεί να δικαιολογήσει το αποτέλεσμα της απώλειας ενός ανθρώπου, και όλα αυτά την ώρα που οι φιλοξενούμενοι, Διοίκηση ποδοσφαιριστές και φίλαθλοι, έτυχαν άψογης υποδοχής και φιλοξενίας από την Διοίκηση του ΗΡΟΔΟΤΟΥ και από τους εκατοντάδες

οικογενειάρχες φιλάθλους του, όπως άλλωστε έχει κατατεθεί και ενόρκως, ενώπιον του Αθλητικού Εισαγγελέα. Να σημειωθεί ότι ήταν ημέρα έναρξης του Πρωταθλήματος και παράλληλα τα εγκαίνια του νέου χλοοτάπητα σε απόλυτα γιορτινό κλίμα, για τον τόπο μας.

3. Γίνεται γνωστό προς κάθε κατεύθυνση ότι είχαν ληφθεί όλα τα νόμιμα μέτρα που προβλέπονται ,για την ασφαλή διεξαγωγή των αγώνων του πρωταθλήματος (κιγκλιδώματα, διαχωρισμός κερκίδων, προσωπικό ασφαλείας , κλπ) και όλα αυτά έχουν κατατεθεί με απόλυτη σαφήνεια και λεπτομέρειες τόσο από την Διοίκηση του Συλλόγου όσο και από τους εκπροσώπους των αρμοδίων οργάνων και τα οποία παρακαλούμε και ζητούμε να γίνουν απολύτως γνωστά σε όσους συζητούν για τον Ηρόδοτο, πολύ περισσότερο για τα μέλη της Διοίκησης και των οργάνων της Ε.Π.Ο. . Παρά ταύτα , οι κλειστές πόρτες διαχωρισμού των κερκίδων καθώς και η ανθρώπινη «ασπίδα» προστασίας των φιλοξενουμένων, που είχε σχηματιστεί από φιλάθλους του ΗΡΟΔΟΤΟΥ, παλαίμαχους ποδοσφαιριστές αλλά και από μέλη της Διοίκησης , δεν κατάφεραν να εμποδίσουν την απρόβλεπτη συμπεριφορά των ατόμων που συμμετείχαν στην συμπλοκή.

4. Καταδικάζουμε τέτοιου είδους συμπεριφορές από όπου και αν προέρχονται. Η Ν.Αλικαρνασσός, μια περιοχή με μεγάλη ΠΑΡΑΔΟΣΗ και ΙΣΤΟΡΙΑ, δηλώνει ότι τέτοια γεγονότα ουδεμία σχέση έχουν με την κοινωνία μας και δεν δεχόμαστε άτομα με τέτοιες συμπεριφορές να λέγονται “φίλαθλοι” του ΗΡΟΔΟΤΟΥ.

5. Ευχόμαστε ο απρόβλεπτος και άδικος χαμός του φιλάθλου του ΕΘΝΙΚΟΥ Κώστα Κατσούλη , να αποτελέσει ΦΡΕΝΟ σε ανόητες προβατικές συμπεριφορές άλλων «Φιλάθλων», μικρών ή μεγάλων συλλόγων στο μέλλον.

6. Σεβόμενοι το Αυτοδιοίκητο του Ελληνικού Ποδοσφαίρου, ζητούμε να ληφθούν υπόψη και να αξιολογηθούν ανάλογα όλα τα στοιχεία και τα δεδομένα τήρησης κανόνων του αγώνα (Φύλλο Αγώνος, Έκθεση Παρατηρητή, Έκθεση Αστυνομίας) και η όποια απόφαση, να μην ληφθεί ΕΝ ΘΕΡΜΩ και κάτω από την πίεση των γραφομένων των Μ.Μ.Ε. Εξάλλου, η Διοίκηση του Π.Α.Σ.Α. Ηροδότου, όλο αυτό το διάστημα έχει δώσει δείγματα γραφής , φιλοξενίας, αθλητικού πολιτισμού άξια επαίνων από όλη την τοπική κοινωνία.

7. Επιθυμούμε ο ΗΡΟΔΟΤΟΣ να μην αποτελέσει την «ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ» του Ελληνικού ποδοσφαίρου , για όλα τα κακώς κείμενα που ταλανίζουν διαχρονικά τον Ελληνικό αθλητισμό.

8. Είναι αυτονόητη η στήριξη από όλους τους παρευρισκόμενους της Γ.Σ. και κυρίως από τους συνυπογράφοντες του εν λόγω ψηφίσματος ότι ο ΗΡΟΔΟΤΟΣ θα ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΗΣΕΙ σε κάθε προσπάθεια ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΒΙΑΣ σε όποιο βαθμό και σε όποιο επίπεδο παρουσιάζεται στην χώρα μας είτε στο ποδόσφαιρο είτε σε οποιοδήποτε άλλο άθλημα.

Για τον Π.Α.Σ.Α. ΗΡΟΔΟΤΟ – με εντολή της Γ. Σ.

Οι υπογράφοντες

Γεώργιος Σαρόγλου – Πρόεδρος

Βασίλης Μιχαλέλης- Γεν. Γραμματέας

——————————————————————————–

Προσυπογράφουν το παραπάνω ψήφισμα οι :

Ελευθέριος Αυγενάκης – Βουλευτής Ηρακλείου

Γεώργιος Δεικτάκης – Βουλευτής Ηρακλείου

Νίκος Συριγωνάκης – Εκ μέρους της Περιφέρειας Κρήτης

Κώστας Βαρδαβάς – Εκ μέρους του Δήμου Ηρακλείου

Ευάγγελος Σισαμάκης – Πρώην δήμαρχος Ν. Αλικαρνασσού

Ιωάννης Πατεράκης – Πρώην δήμαρχος Ν. Αλικαρνασσού

Νίκος Τζώρτζογλου – Πρόεδρος Ε.Π.Σ.Ηρακλείου