Βαθμολογία

Νέα υπόθεση παιδικής πορνογραφίας μέσω Facebook

Πώς «ψάρεψαν» ένα κορίτσι να τους αποστείλει φωτογραφίες με άσεμνο περιεχόμενο-Στην υπόθεση εμπλέκονται και δύο 16χρονοι. Το φως της δημοσιότητας βλέπει μία νέα υπόθεση παιδικής πορνογραφίας στη χώρα μας. «Πρωταγωνιστές» τέσσερα άτομα, τα οποία, σύμφωνα με την Αστυνομία μέσω Facebook αποπλάνησαν ανήλικη προκειμένου να τους αποστείλει φωτογραφίες της με άσεμνο περιεχόμενο. Ωστόσο, αίσθηση προκαλεί το γεγονός πως μεταξύ των κατηγορούμενων βρίσκονται και δύο 16χρονοι!

Μέχρι στιγμής οι άνδρες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχουν προχωρήσει σε δύο συλλήψεις, ενός 36χρονου και ενός 16χρονου, ενώ αναζητούνται άλλα δύο άτομα, ηλικίας 47 και 16 ετών.

Πώς «παγίδευσαν» την ανήλικη

Η αποκάλυψη έγινε έπειτα από καταγγελία σύμφωνα με την οποία ανήλικο κορίτσι, μετά από αποπλάνηση που δέχτηκε μέσω ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης και επικοινωνιών, απέστειλε φωτογραφίες της με άσεμνο περιεχόμενο.

Αμέσως, ενημερώθηκαν οι αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές, οι οποίες εξέδωσαν βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών. Από τη διαδικτυακή έρευνα που επακολούθησε και σε συνεργασία με τις εταιρείες υπηρεσιών διαδικτύου και κοινωνικής δικτύωσης, προέκυψαν τα στοιχεία των τεσσάρων εμπλεκομένων.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες σε Θεσσαλονίκη και Βύρωνα, παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, βρέθηκαν σε δύο περιπτώσεις και κατασχέθηκαν δύο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος και ένα κινητό τηλέφωνο, τα οποία θα αποσταλούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για περαιτέρω εξέτασή τους.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στις κατά τόπους αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

Τηλεφωνικά στους αριθμούς 11012 και 210-6476464

Στέλνοντας e-mail στο ccu@cybercrimeunit.gov.gr

Μέσω της εφαρμογής (Application) σε smart phones (ios-android) CYBERALERT

Πηγή: newsbomb.gr