Βαθμολογία

Εμφύλιος στο ΠΑΣΟΚ για 4.000 υπογραφές

Πόλεμο προκαλεί στο ΠΑΣΟΚ η ανακοίνωση της Κίνησης 75 του Μιχάλη Καρχιμάκη με 4.000 υπογραφές που ζητεί την αλλαγή της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ καθώς και την διοργάνωση συνεδρίου του κόμματος.

Κύκλοι της Χαριλάου Τρικούπη αναφερόμενοι στα 9 μέλη της ΚΠΕ που υπογράφουν το κείμενο (Καρχιμάκης Μιχάλης, Νιώτης Γρηγόρης, Πεταλωτης Γιώργος, Στρατάκης Μανώλης, Γιουματζίδης Βασίλης, Παπαηλιού Άσπα, Νούσιος Βασίλης, Σενετάκη Ειρήνη, Κορακίδης Οδυσσέας ) σημειώνουν ότι «το κείμενο που υπογράφουν και εννέα μέλη της ΚΠΕ επιβάλλει να αναρωτηθεί κάποιος: ποιες διαδικασίες ακολουθήθηκαν για τις μεγάλες επιλογές που οδήγησαν το ΠΑΣΟΚ να αναλάβει μόνο του την ευθύνη της υπαγωγής στο μνημόνιο και το πρόγραμμα στήριξης το 2010 ή να συμμετάσχει σε κυβέρνηση συνεργασίας ( υπό το Λ. Παπαδήμο) το Νοέμβριο του 2011 με τη ΝΔ και το ΛΑΟΣ; Τι λένε οι τότε κατέχοντες τις θεσμικά υπεύθυνες θέσεις στο ΠΑΣΟΚ ;».

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι το 2011 ήταν γραμματέας του κόμματος ο Μ. Καρχιμάκης και δεν έκανε τίποτε για να ανατρέψει την επιλογή για να σχηματιστεί η κυβέρνηση Παπαδήμου.

«Πάει όμως πολύ» σημειώνουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ, « άνθρωποι που στήριξαν, στην πιο σκληρή φάση, τέτοιες αποφάσεις να παριστάνουν τώρα τον ανήξερο και ευαίσθητο και να καταγγέλλουν αποφάσεις που χειροκρότησαν και υπηρέτησαν, ορισμένοι μάλιστα έχοντας κρίσιμους ρόλους στη κυβέρνηση, τη Βουλή ή το κόμμα». Και σημειώνουν: «Κατά τα λοιπά το ζήτημα είναι πάντοτε ένα και μόνο: το κριτήριο του παραβάν».

Υπογραμμίζουν ότι το ΠΑΣΟΚ παλεύει για την έξοδο της χώρας από την κρίση και τα μνημόνια και την απεμπλοκή από την Τρόικα και το Δ.Ν.Τ. «Σχεδιάζουμε το μέλλον για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση της χώρας με κοινωνική ευαισθησία, διασφαλίζοντας τη κοινωνική συνοχή, ενώ κάποιοι επιμένουν να στροβιλίζονται στο Παρελθόν και να πλήττουν την ενότητα και τη συσπείρωςη της Δημοκρατικής Παράταξης.Επιτέλους ας αφήσουν ήσυχη την Παράταξη να αναπνεύσει» , καταλήγουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αρκετοί από τους υπογράφοντες έχουν δηλώσει ότι δεν γνωρίζουν το κείμενο και αποποιούνται την υπογραφή τους όπως η γραμματέας της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Πρέβεζας Μ. Ντούσκα, η οποία αναφέρει στο Facebook: «Όποιος έβαλε το όνομά μου με την ιδιότητα μου, ΧΩΡΙΣ να με ρωτήσει, στη λίστα των 4000 ονομάτων ΚΑΚΩΣ πολύ ΚΑΚΩΣ το έκανε!!!!! Ότι έχω να πω το λέω μόνο στα όργανα του κόμματος και πουθενά μα πουθενά αλλού.Τέλος».

Πηγή: thetoc.gr