Βαθμολογία

Βρετανία: «Στο σφυρί» η Eurostar

Στην πώληση του 40% που κατέχει στη σιδηροδρομική υπηρεσία «Eurostar»,προχωράει η βρετανική κυβέρνηση, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργού οικονομικών της χώρας, Τζορτζ Όζμπορν.

Ο ίδιος κάλεσε τους πλειοδότες να καταθέσουν τις προτάσεις τους έως τα τέλη οκτωβρίου, και εφόσον οι προσφορές είναι ικανοποιητικές, οι συμφωνίες θα ολοκληρωθούν το πρώτο τρίμηνο του ερχόμενου έτους. Η πώληση του μεριδίου, από την οποία θα «εισέλθουν» στα ταμεία του κράτους 300 εκατομμύρια βρετανικές λίρες, αποτελεί μέρος του σχεδίου της κυβέρνησης Κάμερον, για την πώληση περιουσιακών στοιχείων της χώρας, ύψους 20 δισεκατομμυρίων λιρών, την επταετία 2014-2020.

«Είμαι αποφασισμένος να συνεχίσω να παίρνω αποφάσεις για τη μεταρρύθμιση της βρετανικής οικονομίας, ώστε να αντεπεξέλθουμε στο χρέος μας», σημείωσε ο Όζμπορν. «Τα έσοδα από την πώληση θα συμβάλουν σημαντικά στη μείωση του χρέους του δημόσιου τομέα», συνέχισε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπόλοιποι μέτοχοι της «Eurostar», είναι η γαλλική κρατική σιδηροδρομική εταιρεία «SNCF», που κατέχει το 55% ,καθώς και η βελγική κυβέρνηση που κατέχει το υπόλοιπο 5%,οι οποίες μέχρι στιγμής δεν έχουν δείξει κάποιο ενδιαφέρον για την απόκτηση του μεριδίου που «βγάζει στο σφυρί» η βρετανική κυβέρνηση.

Πηγή: zougla