Βαθμολογία

Με το δεξί του... Πινδώνη!

Το γκολ του Πινδώνη στο 75' σφράγισε την πρώτη νίκη της ΑΕΛ στο πρωτάθλημα της Football League, που ξεκίνησε έτσι με το δεξί τις υποχρεώσεις της στο άδειο -λόγω τιμωρίας- στάδιο Αλκαζάρ. Ο Περίκο είχε ανοίξει το σκορ για την Βασίλισα, που εμφάνισε δύο διαφορετικά πρόσωπα σε κάθε ημίχρονο.

Η ΑΕΛ μπήκε στο ματς με διάθεση να επιβάλλει τον ρυθμό της και απείλησε πρώτη το 4ο λεπτό με τον Βρονταρά να μπλοκάρει εύκολα το σουτ του Πινδώνη. Στο πρώτο ημίχρονο οι "βυσσινί" είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, ωστόσο δεν κατάφερε να δημιουργήσει πολλές ευκαιρίες για γκολ.

Η πρώτη πολύ καλή στιγμή όμως ήρθε στο 16', όταν ο Μουλόπουλος σέντραρε από δεξιά και ο Τσιλιγκίρης από την καρδιά της άμυνας έπιασε ένα μονοκόμματο πλασέ, με τον Βρονταρά να είναι και πάλι σε ετοιμότητα και να μαζεύει την μπάλα, έστω και δύσκολα.

Η πρώτη τελική προσπάθεια για την Καλαμαριά στον αγώνα καταγράφηκε στο 34ο λεπτό, με τον Ευσταθίου να δοκιμάζει ένα διαγώνιο σουτ με πλάτη στην εστία, με τον Αποστολίδη να μην ανησυχεί και να μπλοκάρει την μπάλα.

Το πρώτο μέρος έκλεισε με τις δύο ομάδες στο 0-0 και την ΑΕΛ να μην έχει καταφέρει να πετύχει ένα γρήγορο γκολ που θα "έλυνε" τα πόδια των ποδοσφαιριστών της.

Ο Κωνσταντίνος Παναγόπουλος έβλεπε τον Μπιλά να μην μπορεί να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα του και να φανεί απειλητικός για την αντίπαλη άμυνα. Έτσι, στο ημίχρονο τον αντικατέστησε και πέρασε στην θέση του τον Καρανίκα.

Στο 59' η ΑΕΛ ζήτησε πέναλτι σε ανατροπή του Περίκο μέσα στην περιοχή, με το replay πάντως να μην τον δικαιώνει, αφού οι αμυντικοί της Καλαμαριάς βρήκαν ξεκάθαρα μπάλα.

Η πίεση της ΑΕΛ απέδωσε καρπούς στο 63', όταν μετά από φάση διαρκείας στην άμυνα του Απόλλωνα, ο Τσιλιγκίρης έκανε γλυκιά σέντρα από αριστερά, ο γκολκίπερ της Καλαμαριάς έκανε κακή έξοδο, κάτι που εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο ο Περίκο που με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έκανε το 1-0 για τους "βυσσινί".

Από το γκολ και έπειτα, όπως ήταν λογικό η ομάδα του Θωμά Γράφα προσπάθησε να πάρει μέτρα στο γήπεδο και να κυνηγήσει την ισοφάριση. Σε μια γρήγορη αντεπίθεση, ο διασωθείς Ευσταθίου έβγαλε ωραία κάθετη στον Τσούτση, ο οποίος έκανε μια προσποίηση και σούταρε μέσα από την περιοχή με τον Αποστολίδη να πέφτει και να μαζεύει την μπάλα.

Και αφού ο χρόνος περνούσε και ο Απόλλωνας δεν μπορούσε να φανεί απειλητικός, η ΑΕΛ στο 75' σφράγισε την νίκη της με γκολ του Πινδώνη. Μετά από καταπληκτική μπαλιά του Βερδού με το εξωτερικό, ο Πινδώνης με διαγώνιο σουτ από το ύψος της περιοχής δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Βρονταρά για το 2-0.

Μέχρι το τέλος δεν είχαμε κάτι το αξιόλογο, αφού ο Απόλλωνας δεν κατάφερε να απειλήσει και η ΑΕΛ πανηγύρισε την νίκη.

Οι συνθέσεις

ΑΕΛ (Κωνσταντίνος Παναγόπουλος): Αποστολίδης, Μουλόπουλος, Κοντοδήμος, Σαρακατσάνος, Δεληζήσης, Νεμπεγλέρας, Μπιλά (46' Καρανίκας), Πινδώνης, Βερδού (78' Αναστασάκος), Περίκο (83' Τζούνιορ), Τσιλιγκίρης.

Απόλλων Καλαμαριάς (Θωμάς Γράφας): Βρονταράς, Γαλανόπουλος, Κατσιαρός, Δήμου, Παπαστεριανός, Μπιτσάκος, Ακασού, Ευσταθίου, Γκέσιος, Νατσιόπουλος (72' Σουλίδης), Καράμπελας (35' Τσούτσης).                                                                   

Διαιτητές: Κατσικογιάννης Αλέξανδρος. Βοηθοί: Καραλής Ελευθ., Χουλιάρας Σπ. 4ος: Παναγιώτου Βασ.

Αχιλλέας Ζαχαρούλης