Βαθμολογία

Στις 20.000 θα ανέλθουν οι μετεγγραφές

Από 15.000 έως 20.000 αιτήσεις μετεγγραφών από πρωτοετείς φοιτητές εκτιμάται ότι θα κατατεθούν τελικά έως τις 17 Οκτωβρίου που λήγει η προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής των προτιμήσεων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του γενικού γραμματέα του υπουργείου Παιδείας Θανάση Κυριαζή, έως την περασμένη Παρασκευή - δεύτερη ημέρα της προθεσμίας - 5.538 φοιτητές είχαν κάνει αίτηση και άλλοι 10.432 είχαν λάβει κωδικό προκειμένου να υποβάλουν. Οπως ανέφερε ο υπουργός Παιδείας οι αιτήσεις θα πλησιάσουν τις 20.000, αν και αναμένεται τις τελευταίες δύο ημέρες ο ρυθμός να ανακοπεί. «Κάτι κοντά στο 15.000 το καταφέρνουμε, πάνω από εκεί υπάρχει θέμα» είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος. Σχετικά δε με τις διαμαρτυρίες ότι αν η διαδικασία διαρκέσει μέχρι τον Ιανουάριο ουσιαστικά θα χαθεί το εξάμηνο για όσους λάβουν μετεγγραφή, ο υπουργός τόνισε:

«Ο χρόνος που θα ολοκληρωθεί θέλουμε να είναι ο συντομότερος δυνατός, αλλά μέχρι τώρα με 1.000 μετεγγραφές, 1.200, κάνανε μέχρι τον Ιανουάριο - Φεβρουάριο για να τις απαντήσουν τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ. Θα κάνουμε όσο το δυνατόν συντομότερα, αλλά η στατιστική τι λέει; Αφού με τον πολύ μικρότερο αριθμό τελειώνανε Γενάρη, ίσως εμείς χρειαστούμε αυτό το χρονικό διάστημα για να ολοκληρώσουμε. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να πάμε πάρα πολύ συντομότερα».

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ