Βαθμολογία

Τρεις υπάλληλοι για 2.000 υποθέσεις!

Με τεράστιο όγκο δουλειάς και σημαντικές ελλείψεις στο προσωπικό, καλείται καθημερινά να λειτουργήσει η Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Π.Ε. Μαγνησίας, όταν την ίδια στιγμή διάφορα γραφειοκρατικά ζητήματα τους «δένουν τα χέρια».

Μέσα σε αυτό το κλίμα, πολλές φορές οι υπάλληλοι γίνονται αποδέκτες παραπόνων από πολίτες που διαμαρτύρονται για διάφορα ζητήματα ένα από τα οποία είναι και το παράβολο των 30 ευρώ που καλούνται να πληρώσουν για τα νέα πλαστικοποιημένα διπλώματα οδήγησης.

Ενδεικτικό της κατάστασης, που επικρατεί στην υπηρεσία σύμφωνα με τον διευθυντή της Διεύθυνσης Μεταφορών κ. Γιώργο Κανάτα, είναι ότι κάθε μήνα μόλις τρεις υπάλληλοι καλούνται να φροντίσουν για τα καινούργια διπλώματα, για τις αναθεωρήσεις διπλωμάτων και για την έκδοση Πιστοποιητικών Επαγγελματικής Ικανότητας (ΠΕΙ), τα οποία όλα μαζί κάθε πλησιάζουν περίπου τις 2.000.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τον κ. Κανάτα, οι ίδιοι υπάλληλοι γίνονται αποδέκτες παραπόνων από πολίτες για διάφορα θέματα γραφειοκρατίας, για τα οποία δεν ευθύνεται η υπηρεσία.

Παράπονα για το παράβολο των 30 ευρώ

Οσον αφορά το παράβολο των 30 ευρώ για τα πλαστικοποιημένα διπλώματα ο κ. Κανάτας, επεσήμανε ότι το πληρώνουν μόνο όσοι εκδίδουν καινούργια διπλώματα ή όσοι υποχρεούνται να αντικαταστήσουν το παλιό τους δίπλωμα λόγω κάποιας μεταβολής.

«Ο κόσμος θα πρέπει να ενημερωθεί, γιατί σε πολλές περιπτώσεις δεν το γνωρίζει ότι δεν είναι υποχρεωτική η αντικατάσταση των παλαιών διπλωμάτων οδήγησης. Συγκεκριμένα τα διπλώματα σε ροζ χρώμα έχουν ισχύ μέχρι το 2033, όσοι πάλι έχουν τα παλαιότερα διπλώματα σε πράσινο χρώμα καλούνται να τα αντικαταστήσουν μόνο όταν πρέπει να ταξιδεύουν εκτός χώρας», διευκρίνισε ο διευθυντής της Διεύθυνσης Μεταφορών κ. Γιώργος Κανάτας.

Τέλος σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου το παράβολο των 30 ευρώ, καταβάλλεται υπέρ του ειδικού λογαριασμού του υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών και περιλαμβάνει τέλη υπέρ δημοσίου, την αξία του εντύπου του διπλώματος οδήγησης και των ταχυδρομικών εξόδων αποστολής των δικαιολογητικών προς τη Διεύθυνση Διαβατηρίων της Ελληνικής Αστυνομίας και αντίστροφα των διπλωμάτων οδήγησης προς τις υπηρεσίες Μεταφορών.

Πηγή: Εφ. Ταχυδρόμος
(ΑΘΗΝΑ ΤΣΙΡΓΗ)