Βαθμολογία

Σταθερά πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση

Πρώτος και με διαφορά ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα και με νέα δημοσκόπηση της METRON ANALYSIS, για τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 FM, ο οποίος εμφανίζεται να συγκεντρώνει διαφορά σχεδόν 6 μονάδων με ποσοστό 25,7% στην πρόθεση ψήφου, έναντι της ΝΔ που βρίσκεται στο 19,8%.

Πολύ χαμηλά είναι τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ που το φέρνουν στην έκτη θέση να παλεύει για πρώτη φορά στην ιστορία του να κρατηθεί στην Βουλή, ενώ εκτός Βουλής μένουν σύμφωνα με αυτή την δημοσκόπηση, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η ΔΗΜΑΡ. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης στην πρόθεση ψήφου, καταγράφονται τα εξής ποσοστά:

-ΣΥΡΙΖΑ 25,7%

-Ν.Δ. 19,8%

-Το Ποτάμι 6,9%

-Χρυσή Αυγή 5,3%

-ΚΚΕ 4%

-ΠΑΣΟΚ 3,4%

To 49% εκτιμά πως η παρούσα Βουλή πρέπει να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενώ το 45% ζητά να προηγηθούν εκλογές. Στο ερώτημα, αν η ψήφος εμπιστοσύνης που ζήτησε ο πρωθυπουργός είναι μια θετική ή μια αρνητική επιλογή, το 47% την κρίνει θετικά και το 40% εκτιμά πως είναι λάθος.

Μεταξύ άλλων, ο Αλέξης Τσίπρας με 41% έρχεται πρώτος σε δημοφιλία έναντι 40% του Αντώνη Σαμαρά και του Σταύρου Θεοδωράκη. Ακολουθούν ο Πάνος Καμμένος με 29%, οι Φώτης Κουβέλης και Δημήτρης Κουτσούμπας με 26%, ο Ευάγγελος Βενιζέλος με 23% και ο Νίκος Μιχαλολιάκος με 11%.