Βαθμολογία

Παναγόπουλος: «Να δούμε την ΑΕΛ εκεί που της αξίζει»

Πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΠΑΕ ΑΕΛ η προγραμματισμένη Συνέντευξη Τύπου του προπονητή της ΑΕΛ, Κωνσταντίνου Παναγόπουλου ενόψει και του αγώνα της πρεμιέρας της ΑΕΛ, κόντρα στον Απόλλωνα Καλαμαριάς.

Ο κύριος Παναγόπουλος, αναφέρθηκε στις σκέψεις του για την πρεμιέρα, αλλά και για όλη την φετινή χρονιά στο πρωτάθλημα της Football League. Αναλυτικά όσα είπε.

«Καλησπέρα σε όλους. Θα ήθελα να ευχηθώ μια καλή σεζόν σε όλους. Στο τέλος αυτής της χρονιάς εύχομαι να δούμε την ΑΕΛ εκεί που της αξίζει. Η χρονιά είναι καθοριστική. Προσωπικά δεν το βλέπω ως πίεση, αλλά μου δίνει ένα ισχυρό κίνητρο. Βρίσκομαι έναν μήνα στην ομάδα και κινηθήκαμε σε δύο άξονες. Ο ένας ήταν στο κομμάτι της τακτικής και της φυσικής κατάστασης και ο άλλος ότι θέλαμε να δούμε την ομάδα σε κάποια φιλικά, γιατί ο χρόνος ήταν περιορισμένος. Εγώ προσωπικά βρήκα ένα ρόστερ 30 ποδοσφαιριστών. Δουλέψαμε σωστά και μεθοδικά και από τα φιλικά είδα κάποια στοιχεία να μπαίνουν στο παιχνίδι μας. Παιχνίδι με το παιχνίδι θα μπουν κι άλλα στοιχεία. Όσον αφορά τον αγωνιστικό ρυθμό επιθυμία μας ήταν να κάνουμε ένα δυνατό φιλικό πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, ωστόσο με το ατυχές περιστατικό του θανάτου του Κώστα Κατσούλη αυτό ακυρώθηκε. Ως ομάδα δεν είμαστε ακόμα έτοιμοι και δεν έχουμε πιάσει το ταβάνι. Παρ’ όλα αυτά έχουμε μια έντονη εβδομάδα μπροστά μας και πιστεύω ότι την Δευτέρα θα είμαστε έτοιμοι για να πάμε και να πάρουμε την νίκη. Η ποιότητα και η ικανότητα δεν αρκούν από μόνες τους για να χτιστεί μια ομάδα, αλλά χρειάζεται και η χημεία. Πρέπει οι παίκτες να ταιριάξουν μεταξύ τους και να αντιληφθούν την φιλοσοφία μου. Είμαστε σε καλό δρόμο, όμως θα προσπαθούμε να γινόμαστε καλύτεροι. Κλείνοντας, θα έλεγα ότι είναι μειονέκτημα για εμάς το ότι το παιχνίδι θα είναι κεκλεισμένων των θυρών. Θέλω να καλέσω τον κόσμο της ΑΕΛ να κρατήσει την ενέργεια που έχει και να είναι σίγουρος ότι με την εικόνα που θα δείξουμε θα του προσφέρουμε περισσότερο ενθουσιασμό».

Μπορείτε να μας μεταφέρετε το κλίμα στην ομάδα και το τι ψυχολογία υπάρχει;

«Έχουμε να κάνουμε με επαγγελματίες ποδοσφαιριστές που αντιλαμβάνονται σε ποια ομάδα βρίσκονται. Όλο το ποδοσφαιρικό τμήμα λοιπόν ξέρει ότι πρέπει να μπαίνει μέσα στο γήπεδο και να κερδίζει. Αν ξεκινούσε το πρωτάθλημα μια εβδομάδα πριν δεν ξέρουμε ποιο θα ήταν το κλίμα. Εμείς περιμένουμε πως και πως την έναρξη».

Σας φέρνει πρόσθετο άγχος η πρεμιέρα;

«Η πρεμιέρα είναι κάτι ξεχωριστό για όλες τις ομάδες και όχι μόνο για εμάς. Εγώ βλέπω ένα πρωτάθλημα με αρκετούς αγώνες μπροστά μας. Παιχνίδι με παιχνίδι, τα δεδομένα θα διαφοροποιούνται. Ευχής έργο είναι με το τέλος του πρώτου γύρου όλες οι ομάδες να κοιτάζουν την ΑΕΛ».

Στο διάστημα που είστε στην ομάδα, έχετε καταλήξει σε κάποιο σχήμα;

«Νομίζω πως όλοι οι προπονητές έχουν κάποια συστήματα που χρησιμοποιούν, αλλά πρέπει κάθε προπονητής να έχει την ευελιξία να διαφοροποιήσει τον τρόπο δουλειάς του. Πέρα από το ρόστερ όπως είπα, πρέπει να υπάρχει και η χημεία. Μια εικόνα έχω. Κάποιοι παίκτες είναι λίγο πιο μπροστά από κάποιους άλλους. Αλλά παιχνίδι με το παιχνίδι, θα γίνεται και μια αξιολόγηση. Ένα ρόστερ 30 ποδοσφαιριστών δεν λέει κάτι. Το καλό της ομάδας είναι πάνω από όλα. Έχω περάσει την δική μου φιλοσοφία. Ένα δικό μου στοιχείο είναι η δικαιοσύνη, κάτι που δεν θα βλάψει ποτέ την ομάδα ακόμα και αν το αποτέλεσμα είναι άσχημο. Το ρόστερ είναι μεγάλο, αλλά στο ματς που κλήθηκα να κάτσω στον πάγκο έβαλα δύο παίκτες, τον Μπλέντι και τον Σουάνη και τους έχασα και τους δύο από τραυματισμούς. Σίγουρα θα μειωθεί το ρόστερ, αλλά αυτό θα γίνει μέσω αξιολόγησης».

Απουσίες υπάρχουν;

«Κύλησε μια εβδομάδα με έντονες προπονήσεις. Σίγουρα δεν είμαστε έτοιμοι όσο θα θέλαμε. Οι απουσίες είναι γνωστές. Υπάρχει μια διαδικασία που ακολουθώ εγώ με τους τραυματίες. Υπάρχει ο επικεφαλής ιατρός, το ιατρικό επιτελείο και το προπονητικό επιτελείο. Μπορεί ένας παίκτης να είναι έτοιμος από τον ιατρό ή το ιατρικό επιτελείο, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι θα είναι έτοιμος να παίξει. Όταν ένας παίκτης δεν είναι 100% έτοιμος, η συμμετοχή του στην προπόνηση δεν συνεπάγεται και συμμετοχή του στον αγώνα».   

Θα δούμε μια αρχική εντεκάδα παρόμοια με αυτήν του τελευταίου φιλικού;

«Στην Καρδίτσα, ο Νεμπεγλέρας και ο Αναστασάκος δεν χρησιμοποιήθηκαν ούτε ένα λεπτό. Μπορεί την Δευτέρα αυτοί οι δύο να ξεκινήσουν από την αρχή. Μακάρι να είχα την δυνατότητα να έρχεστε και να βλέπετε τις προπονήσεις μου. Η ΑΕΛ είναι πάνω από πρόσωπα. Το φιλικό με την Καρδίτσα έγινε γιατί εξυπηρετούσε κάποιους λόγους. Μην συγκρίνεται το φιλικό με τα επίσημα παιχνίδια. Είναι ηλίου φαεινότερο ότι δεν υπάρχει θέμα προσώπων στο ποιοι θα βάλουν την φανέλα του βασικού».

Μπορεί οι αλλαγές των γηπέδων όπου γίνονται οι προπονήσεις να επηρεάσουν την πρεμιέρα της ομάδας;

«Μπορεί να την επηρεάσουν και θετικά και αρνητικά. Μακάρι να είχα την δυνατότητα να βρίσκομαι συνέχεια στα Δένδρα. Την άλλη εβδομάδα θα μπούμε στα Δένδρα και θα κάνουμε πολύ καλές προπονήσεις, αλλά την Κυριακή θα πάω στο γήπεδο του Ευόσμου που δεν θα είναι στο ίδιο επίπεδο. Τα Δένδρα για εμάς θα είναι ότι καλύτερο, αλλά από εκεί και πέρα πάντα κάτι θα κερδίζουμε και κάτι θα χάνουμε. Δεν γίνεται να δουλεύουμε σε ένα γήπεδο που θα είναι χαλί και να πάμε να παίζουμε σε γήπεδα με κακό αγωνιστικό χώρο, γιατί και τα γήπεδα στην κατηγορία δεν είναι και ότι καλύτερο».

Ποια είναι η γνώμη σας για την Καλαμαριά;

«Το έχω ξαναπεί ότι όλες οι ομάδες έχουν την δική τους μοναδική ιστορία. Εγώ σε καμιά περίπτωση δεν θα μειώσω αντίπαλο, αλλά το ιστορικό της ΑΕΛ είναι κάτι μοναδικό για την κατηγορία αλλά και για την Ελλάδα. Η Καλαμαριά είναι μια πολύ καλή ομάδα. Εμείς κάθε Κυριακή δεν θα παίζουμε μόνο με έναν αντίπαλο, αλλά με όλες τις ομάδες του Ομίλου, διότι όλες οι ομάδες δεν θέλουν την ΑΕΛ να είναι ψηλά. Αν τα βάλουμε κάτω ως σκεπτικό, υπάρχει ο Βόρειος και ο Νότιος Όμιλος. Θεωρητικά ο Νότιος είναι πιο εύκολος από τον Βόρειο. Στο τέλος του πρωταθλήματος θα πάμε στα play-off με μια βαθμολογική συγκομιδή. Όταν εγώ κάθε Κυριακή θα παίζω με όλες τις ομάδες του Ομίλου, θα θέλω την νίκη. Το παιχνίδι με την Καλαμαριά δεν είναι εύκολο, αλλά εμείς έχουμε ετοιμάσει την ομάδα να πάει για την νίκη».