Βαθμολογία

Nα καταργηθεί το εκτός έδρας γκολ ζητάει ο Μπλάτερ

Να καταργηθεί το έκτος έδρας γκολ σκέφτεται ο πρόεδρος της ΦΙΦΑ Σεπ Μπλάτερ. Ο κανονισμός υπάρχει από το 1965 και εφαρμόζεται μέχρι σήμερα στις διοργανώσεις της ΟΥΕΦΑ στο Τσάμπιονς Λιγκ και στο Γιουρόπα Λιγκ.

Ο Μπλάτερ δηλώνει ότι ο κανονισμός ευνοεί τις ομάδες που αγωνίζονται εκτός έδρας στο δεύτερο ματς γιατί μπορούν να φτάσουν στην παράταση κάτι που σημαίνει περισσότερος χρόνος για να σκοράρει μία ομάδα.

"Ήρθε η στιγμή να σκεφτούμε ξανά τον κανονισμό. Το ποδόσφαιρο έχει εξελιχθεί από την δεκαετία του '60 όταν εφαρμόστηκε για πρώτη φορά ο κανονισμός. Στην πραγματικότητα ευνοεί την ομάδα που αγωνίζεται εκτός έδρας στον επαναληπτικό.

Ο κανονισμός εφαρμόστηκε σε μία εποχή που οι αγώνες ήταν συχνά μία περιπέτεια και συμπεριελάμβανε ταξίδια που ήταν μεγάλα και κουραστικά και οι συνθήκες που διεξάγονταν ένας αγώνας είχε διαφορές με τις συνθήκες που επικρατούν σήμερα.

Αν τα δύο ματς λήξουν ισόπαλα, η ομάδα που αγωνίζεται εκτός έδρας έχει 30 λεπτά περισσότερα από τον αντίπαλο της να βάλει το νικητήριο γκολ. Στο πρώτο ματς δεν υπάρχει έξτρα χρόνος.

Αυτή η ανισορροπία έχει καταργηθεί σε πολλές διοργανώσεις και πλέον δεν χρησιμοποιείται στα ημιτελικά των πλέι οφ της Τσάμπιονσιπ", δήλωσε ο Μπλάτερ, που πρότεινε η εφαρμογή του κανονισμού να ξεκινήσει στα πλέι οφ του MLS και στο Τσάμπιονς Λιγκ της Βόρειας και Κεντρικής Αμερικής.