Βαθμολογία

Μπουρνάκας: «Το καλοκαίρι κάναμε λάθος που παραμείναμε στην Γιάννουλη»

Ο επιτυχημένος τεχνικός Γιάννης Μπουρνάκας βρέθηκε την Πέμπτη (9/10) στα στούντιο του Ok Radio 104,8 και στην εκπομπή «Στα δίχτυα της Λάρισας» με τους Χρήστο Γκατζούλη και Θάνο Αναστασίου (16:30 έως 18:00), όπου και είχε την ευκαιρία να αναφερθεί σε πολλά και ενδιαφέροντα θέματα. Μίλησε για την πρώην του ομάδα την Δήμητρα Γιάννουλης και στα όσα έγιναν το τελευταίο διάστημα, μέχρι και την λύση της συνεργασίας. Επίσης αναφέρθηκε για τις ομάδες του νομού μας στην Γ’ Εθνική καθώς για τον Τύρναβο και την ΑΕΛ. Αναλυτικά τα όσα είπε:

Αρχικά, να ξεκινήσουμε από το τι εντυπώσεις σου έχει αφήσει η προηγούμενη χρονιά, αλλά και το όλο πέρασμα σου από την Δήμητρα Γιάννουλης;

«Πρώτα από όλα, η δουλειά που κάναμε τα τελευταία δύο χρόνια μαζί με τον Βασίλη Μπακογιάννη φαίνεται από τις επιτυχίες, που ούτε εμείς δεν περιμέναμε. Βέβαια, μου έχει αφήσει μια στεναχώρια όλο αυτό, αλλά το βλέπω καθαρά επαγγελματικά γιατί έτσι είναι ο χώρος. Το θέμα δεν ήταν αγωνιστικό και αυτό με ικανοποιεί. Πιστεύω ότι το καλοκαίρι κάναμε λάθος επιλογή που παραμείναμε στην Γιάννουλη, χωρίς να έχω κάτι με τους ανθρώπους της ομάδας, ούτε και με τους παίκτες. Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω τους παίκτες για τα τελευταία δύο χρόνια που συνεργαστήκαμε. Είχα ένστικτο το καλοκαίρι, ότι έπρεπε να φύγω, γιατί θεωρώ ότι φτάσαμε στην κορυφή και έπρεπε να αποχωρήσουμε. Ο μοναδικός λόγος που παραμείναμε, ήταν το ότι δεν μπορούσαμε να αποχωριστούμε εύκολα αυτό που δημιουργήσαμε. Καλώς η κακώς αποφασίσαμε να μείνουμε. Όσον αφορά τους λόγους για τους οποίους φύγαμε, δεν είμαι αρμόδιος να απαντήσω, διότι δεν ήταν αγωνιστικό θέμα. Μας άφησε μια πικρία όλο αυτό διότι αφήσαμε τους παίκτες. Με την διοίκηση είχαμε μια άψογη συνεργασία, αλλά η χημεία άρχισε να χαλάει από το καλοκαίρι. Δεν βάλαμε μεγάλους στόχους για φέτος γιατί θεωρούσαμε ότι έπρεπε να αλλάξουμε λίγο το μοτίβο μας. Το εγχείρημα πιστεύω ότι πήγε καλά. Είμαι ένας άνθρωπος που κοιτάει μπροστά και έτσι θα δούμε την επόμενη μέρα. Θέλω να ευχηθώ στα παιδιά που έμειναν στην ομάδα καλή επιτυχία και να πετύχουν τον στόχο τους».

Παρά το γεγονός ότι μιλάμε για ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, πρέπει να υπάρχει και ο επαγγελματισμός για να πάει μια ομάδα καλά;

«Η αλήθεια είναι ότι με τις περισσότερες ομάδες που συνεργαστήκαμε, άμα ρωτήσετε θα σας πουν για τον τρόπο που δουλέψαμε. Αυτό πιστεύω ότι είναι και το κλειδί της επιτυχίας και αυτό δείχνουν και οι επιτυχίες που είχαμε σε όσες ομάδες περάσαμε».

Πιστεύεις ότι αυτό το οποίο πετύχατε αυτά τα χρόνια, ήταν το ταβάνι για την Δήμητρα Γιάννουλης;

«Δεν ξέρω τι γινόταν εκεί τα προηγούμενα χρόνια. Εμάς για δυο χρόνια μας άφησαν να δουλέψουμε εν λευκώ την ομάδα. Δεν ξέρω αν το ότι οι επιτυχίες ήρθαν μαζεμένες θα είναι για καλό η για κακό για την συνέχεια. Εμείς αφήσαμε μια καλή βάση, αλλά την συνέχεια θα την δείξει το μέλλον. Εμείς κρατάμε τις καλές αναμνήσεις από το πέρασμα μας στην ομάδα».

Μπορείς να μας πεις ποια στιγμή κράτησες περισσότερο από τα χρόνια σου στην ομάδα;

«Εγώ και ο Βασίλης, περνάμε ένα μήνυμα μέσα στα αποδυτήρια. Να υπάρχει μεγάλη αυτοπεποίθηση και στόχοι. Θυμάμαι χαρακτηριστικά το πρώτο Κύπελλο, που ήταν μια σημαντική στιγμή για την περιοχή. Επιμέναμε, πως το Κύπελλο όπως και να έχει πρέπει να το πάρουμε γιατί η ιστορία γράφεται με τίτλους. Αυτό που μου έχει μείνει είναι ότι επιστρέφοντας στην Γιάννουλη με το τρόπαιο, το Κύπελλο εξαφανίστηκε γιατί ήθελαν να το δουν όλοι. Αυτό μου φάνηκε κάπως παράξενο, αλλά το κατάλαβα. Όσον αφορά τον τελικό, πιστεύω ότι ο πρώτος ήταν ο ευκολότερος τελικός για τα τελευταία χρόνια. Ο δεύτερος τελικός ήταν δύσκολος, γιατί το Βλαχογιάννι ήταν καλύτερο από εμάς. Πιστεύω ότι πήραμε αυτό το Κύπελλο περισσότερο εμπειρικά. Για εμάς φέτος ήταν ένα μεγάλο κίνητρο γιατί θέλαμε να πάρουμε για τρίτη συνεχή χρονιά το Κύπελλο και για δεύτερη φορά το πρωτάθλημα, κάτι που δεν το έχει κάνει κανείς. Δυστυχώς ήρθε η λήξη συνεργασίας και πήραν άλλη τροπή τα πράματα. Βέβαια, το πρωτάθλημα με την Αγιά το χάρηκα περισσότερο, διότι ήταν το πρώτο μας. Και το Σούπερ Καπ ήταν ένας τίτλος που πήραμε στο ξεκίνημα της χρονιάς και το κράτησα και αυτό».

Τι πιστεύεις ότι ήταν το μεγαλύτερο επίτευγμα σας στην ομάδα της Γιάννουλης;

Θεωρώ ότι πολύ σημαντικό είναι το ότι καταφέραμε να αναδείξουμε νέα παιδιά με ταλέντο. Βέβαια, υπήρχε η θέληση των παιδιών να δουλέψουν μαζί μας και αυτό έβγαινε και φαινόταν μέσα στο γήπεδο».

Πως βλέπεις την επόμενη ημέρα για την Δήμητρα Γιάννουλης;

«Νομίζω ότι η ομάδα είναι αρκετά καλή. Θεωρώ ότι δεν θα αλλάξουν πολλά πράματα προς το παρόν. Σίγουρα, η ομάδα θα έχει ένα καλό πρόσωπο γενικά γιατί έχει καλούς παίκτες. Εύχομαι να έχει καλή συνέχεια και στο Κύπελλο και στο πρωτάθλημα».

Μπορείς να κάνεις ένα σχόλιο για την φετινή χρονιά;

«Είναι πολύ νωρίς για να βγάλουμε συμπεράσματα. Μέχρι στιγμής, πιστεύω ότι Αμπελώνας δείχνει πως έχει φτιάξει ένα κράμα μεταξύ έμπειρων και νεαρών παικτών, που πιστεύω ότι είναι αρκετό για την κατηγορία ώστε να διεκδικήσει την πρωτιά. Από εκεί και πέρα, υπάρχουν αρκετές δουλεμένες ομάδες. Πιστεύω ότι θα έχουμε μεγάλη ψαλίδα φέτος. Υπάρχουν ομάδες με δυναμική, όπως τα Φάρσαλα που πιστεύω ότι θα έπρεπε να βρίσκονται ψηλότερα. Από εκεί και πέρα, η Χάλκη, το Βλαχογιάννι, ο Φαλανιακός και ο Ηρακλής Λάρισας, έχουν πολύ καλό υλικό».

Ποιο είναι το συστατικό της επιτυχίας; Παίζει ρόλο το οικονομικό κομμάτι;

«Άποψη μου είναι πως μια ομάδα που στηρίζεται μόνο στον οικονομικό τομέα κάποια στιγμή θα αποτύχει. Αν βέβαια έχει δουλευτεί σωστά και υπάρχει μια σωστή συνάρτηση πιστεύω ότι θα τα πάει καλά. Μόνο τα οικονομικά δεν αρκούν. Πρέπει να υπάρχει προγραμματισμός από το καλοκαίρι και όχι από την μέση της περιόδου, γιατί είναι δύσκολο να διορθωθούν κάποια πράματα μέσα στην χρονιά».

Ποια θα είναι η συνέχεια για εσένα;

«Η αλήθεια είναι ότι μιλάμε με κάποιες ομάδες χωρίς να έχουμε κάτι συγκεκριμένο. Σίγουρα θέλουμε να πάμε μια ομάδα στην Γ’ Εθνική. Εμείς πιστεύουμε ότι οι συνθήκες εργασίας που θα έχουμε πρέπει να είναι οι κατάλληλες και για αυτό δεν είμαστε βιαστικοί στην επιλογή. Το κυριότερο είναι οι επιθυμίες μας να ταιριάζουν με αυτές των ομάδων για να υπάρχει η κατάλληλη χημεία. Θέλουμε να χτίσουμε μια ομάδα από την αρχή. Αυτήν την στιγμή υπάρχουν ομάδες που δεν τις χτίσαμε εμείς, αλλά θα μπορούσαμε να τις αναλάβουμε. Θεωρώ ότι μπορείς να διορθώσεις κάποια πράματα τον Ιανουάριο, ωστόσο δεν μπορείς να τα τελειοποιήσεις. Είμαστε μαχητές και όπου και να πάμε θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας».

Οι επαγγελματίες προπονητές αναγκάζονται να κάνουν συμβιβασμούς;

«Δεν επιλέγουμε να πάμε σε κάποια ομάδα, απλά για να λέμε ότι πήγαμε. Εμείς ποντάρουμε στην δουλειά μας. Δεν θα πάμε σε όποια ομάδα μας κάνει πρόταση. Περιμένουμε και θέλουμε να κάνουμε μια σωστή επιλογή. Θέλουμε να μας δώσουν την εμπιστοσύνη και θεωρώ πως όπου και να πάμε θα τα καταφέρουμε».

Πόσο έχει αλλάξει η φετινή χρονιά για τις ομάδες του Νομού μας στην Γ’ Εθνική;

«Έχω την αίσθηση ότι φέτος οι δύο ομάδες του Νομού μας είναι αρκετά δυνατές και δεν θα έχουν πρόβλημα. Η Τσαριτσάνη συνεχίζει μια πολύ καλή πορεία από πέρυσι. Ξέρουν τα όρια τους και ξέρουν μέχρι που μπορούν να φτάσουν. Το περίεργο είναι με την Αγιά, που πήρε έμπειρους παίκτες, αλλά δεν πήρε τα ανάλογα αποτελέσματα. Βέβαια, υπάρχει ο χρόνος και έχουμε ακόμα πολύ δρόμο στο πρωτάθλημα. Η Αγιά έχει χτιστεί για να πάρει την πρώτη θέση. Δεν μπορώ ακόμα όμως να δω ποια ομάδα θα κάνει την διαφορά στην κατηγορία. Έχω μια αίσθηση ότι η Νεοκαισάρεια τα τελευταία χρόνια έχει μια σταθερή πορεία. Εύχομαι και στην Αγιά και στην Τσαριτσάνη να πετύχουν τους στόχους τους».

Πως βλέπεις την ΑΕΛ και τον Τύρναβο και ποια είναι η αίσθηση σου για το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής;

«Ο Τύρναβος πιστεύω πως παρά τις αλλαγές στο ρόστερ παρουσιάζεται ανταγωνιστικός. Θεωρώ ότι θα κάνει μια καλή πορεία στην κατηγορία. Δεν νομίζω να έχει πρόβλημα με την παραμονή του στην κατηγορία και εύχομαι ότι καλύτερο προκύψει. Όσο για την ΑΕΛ, μόνο μια κουβέντα μπορούμε να πούμε. Δεν υπάρχει Β’ Εθνική για την ΑΕΛ, υπάρχει μόνο Α’ Εθνική. Ότι και να γίνει η ΑΕΛ πρέπει να αλλάξει κατηγορία. Το θέλει ο κόσμος και γενικά όλη η πόλη».

Αλκαζάρ ή AEL FC ARENA;

«Το Αλκαζάρ το βαρεθήκαμε. Το ARENA το θέλουμε. Η δυναμική του γηπέδου σου δίνει την αίσθηση ότι είσαι μια μεγάλη ομάδα. Βέβαια, το Αλκαζάρ θυμίζει πιο παλιές εποχές. Αν είναι να πάρουμε το πρωτάθλημα στην Β’ Εθνική, ας παίξουμε και στο Αλκαζάρ».