Βαθμολογία

Βαρδάτες: Γκρέμισαν το ιερό για να βρουν χρυσό

Το εκκλησάκι της Παλαιοπαναγιάς στις Βαρδάτες μπήκε στο στόχαστρο ιερόσυλων αυτή τη φορά. Χτισμένο το 1821, οι χωριανοί διατήρησαν το ιερό που άντεξε στη φθορά του χρόνου και πλάι του έκτισαν και ένα καινούργιο.

Φαίνεται όμως πως κάποιοι πιστεύουν πως εκτός από την μεγάλη ιστορία του οι τοίχοι του κρύβουν και κάτι άλλο και για τον λόγο αυτό προσπάθησαν να το γκρεμίσουν. Η πόρτα στο εξωκλήσι παραμένει ανοιχτή πια μετά από τις επανειλημμένες διαρρήξεις.

Το γεγονός ότι κάποιοι προσπάθησαν να ρίξουν το τοίχο του παλιού ιερού για να μπουν στο εσωτερικού του ναού βάζει σε σκέψεις τους κατοίκους στις Βαρδάτες.

"Δεν υπάρχει τίποτα αξίας πια εδώ μέσα " λέει ο επίτροπος της ενορίας στέλνοντας μήνυμα σε όλους αυτούς που προκαλούν φθορές και βανδαλισμούς.

«Έχουμε απομακρύνει οτιδήποτε άξιας και φυσικά τις εικόνες του 1800 που ήτανιστορικά κειμήλια» μας λέει ο επίτροπος. Το τελευταίο πράγμα που αφαίρεσαν οι επιτήδειοι ήταν το κλιματιστικό. Σύμφωνα με τον κ. Ευαγ. Σπαθούλα οι δράστες ήταν ξυπόλυτοι και μας δείχνει τα αποτυπώματα απο τις πατούσες τους. Η ασφάλεια Λαμίας διεξάγει έρευνα και προσπαθεί να δώσει απαντήσεις σε αυτη την περίεργη υπόθεση.

Πηγή: lamiastar.gr