Βαθμολογία

Άλλη μια επιτυχημένη χρονιά για τον ΝΟΛ

Με σημαντικές επιτυχίες και εμπειρίες για όλα τα τμήματα του Ναυτικού Ομίλου Λάρισας έκλεισε η περσινή 34η αγωνιστική χρονιά.

  • Στα τμήματα εκμάθησης στη μικρή πισίνα εντυπωσιακή ήταν η αύξηση των μικρών αθλητών που εμπιστεύτηκαν τους έμπειρους, άρτια καταρτισμένους, πτυχιούχους και διαπιστευμένους προπονητές του Ν.Ο.Λ. για να τους μυήσουν στα μυστικά της κολύμβησης και στο πνεύμα του αθλητισμού γενικότερα. Η χρησιμοποίηση πέντε προπονητών, οι οποίοι βρίσκονται μαζί με τους μικρούς αθλητές μέσα στην πισίνα βοηθάει τα μέγιστα στην καλύτερη εξοικείωση τους με το υγρό στοιχείο και παράλληλα εξασφαλίζει τη μέγιστη ασφάλεια.
  • Στο τμήμα της υποδοχής των παιδιών στη μεγάλη πισίνα (προ-προαγωνιστική), ο στόχος να προωθηθούν πάνω από 100 παιδιά από τη μικρή πισίνα, επετεύχθη στο ακέραιο δίνοντας μια σημαντική δυναμική για τη στελέχωση τόσο των τμημάτων της προαγωνιστικής ομάδας κολύμβησης όσο και των τμημάτων υποδομών του Πόλο.

Παρεμπιπτόντως, από φέτος στο συγκεκριμένο τμήμα κυρίως αλλά και για όλα τα τμήματα, ο Ν.Ο.Λ. θα συνεργαστεί με έμπειρο προπονητή-αξιολογητή ο οποίος θα καθοδηγεί ανάλογα τις δυνατότητες και τα χαρακτηριστικά των αθλητών είτε στην Κολύμβηση είτε στο Πόλο.

  • Η προαγωνιστική ομάδα κολύμβησης συμμετείχε σε όλους τους επίσημους αγώνες που γίνονται υπό την αιγίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος στην περιφέρεια Θεσσαλίας, αλλά και σε αγώνες που διοργανώνονται από διάφορα σωματεία, κερδίζοντας σε όλους μετάλλια αποδεικνύοντας τη δυναμική του Ν.Ο.Λ., με αποκορύφωμα τους τελευταίους θερινούς αγώνες στο Βόλο όπου συμμετείχε με 50 αθλητές.
  • Η ομάδα Μίνι Παίδων του Πόλο για άλλη μια φορά κατάφερε, αφού ξεπέρασε εύκολα τον ανταγωνισμό στη Θεσσαλία, να προκριθεί στην τελική φάση που έγινε στην Αθήνα και κατέλαβε την θέση πανελληνίως.
  • Η ομάδα Κορασίδων του Πόλο προκρίθηκε στην τελική φάση και  κατέλαβε την θέση πανελληνίως.
  • Η ομάδα Παίδων του Πόλο απρόσμενα λόγω απουσιών αποκλείστηκε από την 1η φάση και δεν κατάφερε να επαναλάβει την περσινή πορεία και να περάσει στην τελική φάση.
  • Η ομάδα Νεανίδων του Πόλο προκρίθηκε και αυτή στην τελική φάση που έγινε στην Αθήνα και κατέλαβε την θέση πανελληνίως.
  • Η ομάδα Εφήβων του Πόλο κατάφερε να φτάσει μέχρι τη 2η προκριματική φάση.
  • Η ομάδα Νέων Γυναικών του Πόλο προκρίθηκε και αυτή στην τελική φάση που έγινε στην Αθήνα και κατέλαβε την θέση πανελληνίως.
  • Η ομάδα Νέων Αντρών του Πόλο για άλλη μια φορά κατάφερε να φτάσει μέχρι την τελική φάση που έγινε στην Αθήνα και κατέλαβε την θέση πανελληνίως.

Παρατίθεται παρακάτω συγκριτικός πίνακας κατάταξης των ομάδων που έλαβαν μέρος στα πανελλήνια πρωταθλήματα υποδομών για τους άντρες.

Είναι προφανές ότι τα παιδιά αυτά είναι η μεγαλύτερη ελπίδα για τη συνέχιση και την άνοδο του Πόλο στη Λάρισα.

  • Η αγωνιστική ομάδα κολύμβησης του Ν.Ο.Λ. πραγματοποίησε κατά ομολογία εξαιρετική χρονιά που την κατατάσσει στις κορυφαίες στην περιφέρεια και στις αξιόλογες ομάδες πανελληνίως.
  • Στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Αντρών – Γυναικών, συμμετείχε με 6 αθλητές, ήταν μέσα στις 39 ομάδες που βαθμολογήθηκαν από τις 250 που έλαβαν μέρος, καταλαμβάνοντας την 30η θέση στη γενική βαθμολογία και την 20η στην κατηγορία των Γυναικών. Να σημειωθεί ότι ο Ν.Ο.Λ. ήταν ο μόνος σύλλογος από τη Λάρισα που είχε αθλητές που κατάφεραν να πιάσουν τα κριτήρια για τη συμμετοχή στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Αντρών - Γυναικών.
  • Στο χειμερινό πρωτάθλημα κατηγοριών Βορείου Ελλάδας κατέκτησε 10 μετάλλια, 3 εκ των οποίων χρυσά.
  • Στο θερινό Πανελλήνιο πρωτάθλημα κατηγοριών ο Ν.Ο.Λ. κατέκτησε 3 μετάλλια, συμμετείχε σε 12 τελικούς αγωνισμάτων και συγκέντρωσε 44,5 βαθμούς οι οποίοι τον κατατάσσουν στην 31η θέση πανελληνίως στη γενική κατάταξη, 2ο στη Θεσσαλία και με διαφορά 1ο στη Λάρισα (ο επόμενος σύλλογος βρίσκεται στην 78η θέση με 4).

Πέρα από τη συμμετοχή στα πιο σημαντικά πρωταθλήματα, έδωσε το παρών σε κορυφαίους αγώνες και διεθνείς συναντήσεις όπως οι αγώνες ΝΙΟΒΕΙΑ και ΛΕΥΚΟΣ ΠΥΡΓΟΣ στη Θεσσαλονίκη και το ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ στην Αθήνα, εκπροσωπώντας επάξια την κολύμβηση της Λάρισας.

Σημαντικό ρόλο στη φετινή επιτυχημένη χρονιά έπαιξε η χειμερινή προετοιμασία της ομάδας κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων στη Σερβία, όπου οι αθλητές είχαν την ευκαιρία και τα μέσα να εντείνουν την προπόνηση και να προετοιμαστούν κατάλληλα.

Επίσης, μετά από χρόνια και πάλι αθλητής της κολύμβησης του Ν.Ο.Λ. κατάφερε να πάει στην ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ καθώς η Ευαγγελίνα Καταραχιά συμμετείχε με την Εθνική ομάδα στο Μεσογειακό Κύπελλο που έγινε στο Ισραήλ.

  • ΑΝΔΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΛΟ – Β’ Εθνική κατηγορία

Η μόνη ομάδα που εκπροσωπεί τη Λάρισα στα εθνικά πρωταθλήματα Ανδρών σε αυτό το συναρπαστικό άθλημα. Με νέο προπονητή και για πρώτη αποτελούμενη ΜΟΝΟ από Λαρισαίους παίχτες κατάφερε να εξασφαλίσει άνετα την κατηγορία και να ανταγωνιστεί ισάξια ομάδες που έχουν προϋπολογισμό ομάδων Α’ Εθνικής κατηγορίας. Η ομάδα αυτή είναι ο ορισμός της αξιοποίησης των υποδομών και δείχνει το δρόμο λειτουργίας και στελέχωσης όλων των ομάδων.

  • ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΟΜΑΔΑ ΠΟΛΟ – Α2 Εθνική κατηγορία

Σε πείσμα των αγωνιστικών δυσκολιών που παρουσιάστηκαν και των οικονομικών συγκυριών αλλά με τη στήριξη ανθρώπων που αγαπούν το άθλημα, η γυναικεία ομάδα Πόλο στάθηκε με αξιοπρέπεια και δυναμισμό στην Α2 Εθνική κατηγορία εξασφαλίζοντας άνετα την παραμονή της.

Η καλή αγωνιστική παρουσία στην τελική φάση και η χρησιμοποίηση μαζί με έμπειρες παίχτριες και φερέλπιδων νέων αφήνουν αισιόδοξα μηνύματα για το μέλλον αυτής της ομάδας.

Αξιοσημείωτη ήταν η συμμετοχή της ομάδας σε διεθνές τουρνουά Πόλο στο Γκρατς της Αυστρίας αποκομίζοντας σημαντικές εμπειρίες.

Άξιο αναφοράς για το σύλλογο ήταν και η διοργάνωση αγώνων για πρώτη φορά υπό την αιγίδα του και αναγνωρισμένους από την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος. Η κολυμβητική ημερίδα προαγωνιστικής κατηγορίας «ΑΝΤΩΝΗΣ ΔΡΟΣΟΣ» στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία γεμίζοντας ασφυκτικά το κολυμβητήριο με 500 και πλέον μικρούς αθλητές από όλη την Ελλάδα.

Επίσης, διοργανώθηκε το τουρνουά Πόλο "Αν. Μαυρογιάννης" με τη συμμετοχή του Ηρακλή του Ιωνικού και του ΟΕΑΝΑ Βόλου στις γυναίκες και της Λαμίας και της Νίκης Βόλου στους άνδρες, με τις φιλοξενούμενες ομάδες να αποδίδουν τα εύσημα στον Ν.Ο.Λ. για την οργάνωση και τη φιλοξενία.

Εν κατακλείδι, είναι άξιοι συγχαρητηρίων όλοι οι αθλητές, οι 15 προπονητές που ανήκουν στη δύναμη του συλλόγου αλλά και τα μέλη και οι φίλοι του συλλόγου για την προσπάθεια, τις επιτυχίες και τη στήριξή τους σε ένα σύλλογο που εδώ και 34 χρόνια έχει κάνει το όνομά του συνώνυμο της Κολύμβησης και του Πόλο στη Λάρισα.

* Ο Ν.Ο.Λ. προτίθεται τη φετινή χρονιά να επεκτείνει τις δραστηριότητες σου με τη λειτουργία τμήματος AQUA AEROBIC για ενήλικες καθώς και τη λειτουργία εκμάθησης κολύμβησης για ενήλικες. Περισσότερες πληροφορίες στη γραμματεία του συλλόγου, Πάνα & Αναξαγόρα (απέναντι από το κολυμβητήριο) καθημερινά από τις 5 – 9 μμ. Τηλέφωνο επικοινωνίας, 2410535049.