Βαθμολογία

Τα μαλλιά μου δε μακραίνουν - τι φταίει;

Κάθε γυναίκα ονειρεύεται μακριά, πλούσια και εντυπωσιακά μαλλιά σαν τα μοντέλα που φιγουράρουν στις διαφημίσεις. Αρκετές προσπαθούν να μακρύνουν τα μαλλιά τους χρησιμοποιώντας σπιτικά υλικά και διάφορα... γιατροσόφια, είναι όμως αποτελεσματικά; Η Αμερικανή δερματολόγος Φραντσέσκα Φούσκο δηλώνει κατηγορηματικά πως δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα για να μακρύνουν τα μαλλιά μας πιο γρήγορα ή πιο πολύ. Το μήκος των μαλλιών καθορίζεται αποκλειστικά και μόνο από το DNA κι έτσι είναι προκαθορισμένο από τα γονίδια που μας «κληρονομούν» οι γονείς μας.

Τονίζει πως για να εξασφαλίσουμε την υγιή ανάπτυξη και όψη των μαλλιών πρέπει να παρέχουμε στα μαλλιά μας τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Οι πρωτεΐνες, τα Ω-3 λιπαρά οξέα και οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β είναι τρία απαραίτητα στοιχεία για να είναι τα μαλλιά δυνατά και λαμπερά.

Επίσης, η δερματολόγος δηλώνει πως η θρέψη των μαλλιών ξεκινά «εκ των έσω» κι έτσι πρέπει να χρησιμοποιούμε σαμπουάν και κρέμες που ενυδατώνουν την επιδερμίδα του κρανίου αλλά και την τρίχα στο εσωτερικό της.

Πηγή: onmed.gr