Βαθμολογία

Το ευεργετικό πράσινο τσάι

Απαλύνει από τους πόνους της αρθρίτιδας

Αν θέλεις να μειώσεις τους πόνους πιες τέσσερα φλιτζάνια τσάι κάθε μέρα. Το τσάι περιέχει κερκετόλη, ένα αποτελεσματικό χημικό με αντιφλεγμονώδη δράση και αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Ευρήματα πρόσφατης έρευνας έδειξαν πως οι γυναίκες που έπιναν περισσότερα από τρία φλιτζάνια την ημέρα είχαν 60% λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν ρευματοειδή αρθρίτιδα.

Τόνωσε το μυαλό σου

Ερευνητές από την Ολλανδία επιβεβαίωσαν σε πρόσφατη έρευνα πως δύο φλιτζάνια πράσινο τσάι τονώνει σημαντικά τη δυνατότητα συγκέντρωσης και εγρήγορσης του ανθρώπινου εγκεφάλου. Παράλληλα το πράσινο τσάι δεν σου προκαλεί νευρικότητα όπως άλλα ροφήματα που περιέχουν επίσης καφεΐνη.

Καθαρίζει την ακμή

Πανεπιστήμιο του Μαϊάμι ανακάλυψε πρόσφατα πως ακόμα και μικρές ποσότητες πράσινου τσαγιού απομακρύνει τα δύο τρίτα των σπυριών που εμφανίζουν άτομα με μέτρια ακμή. Η έρευνα ανέφερε πως αν απλώσεις κρύο πράσινο τσάι στο πρόσωπό σου δύο φορές την εβδομάδα για έξι εβδομάδες θα καταφέρεις να καθαρίσεις το πρόσωπό σου.

Μειώνει τα συμπτώματα από τις αλλεργίες

Το πράσινο τσάι είναι πλούσιο σε φλαβονοειδή, χημικά που προστατεύουν από φλεγμονές. Αν ταλαιπωρείσαι από αλλεργίες δες την αλλαγή πίνοντας μερικά φλιτζάνια την ημέρα.

Μειώνει τα πρησμένα μάτια

Είναι ήδη γνωστό πως τα σακουλάκια από το τσάι επιταχύνει την ίαση των μελανιών στην περιοχή των ματιών. Όμως έχει και εξαιρετική δράση στα πρησμένα μάτια. Πάρε δύο υγρά σακουλάκια πράσινο τσάι, τοποθέτησέ τα στα μάτια σου και ξάπλωσε για 20'. Τα αποτελέσματα είναι άμεσα.

Μειώνει τα συμπτώματα του άσθματος

Το αντιοξειδωτικό που εντοπίζεται στο πράσινο τσάι έχει αναγνωριστεί πως μειώνει την απελευθέρωση ουσιών από το σώμα που προκαλείται από κάποια αλλεργία. Προσπάθησε να πίνεις δύο φλιτζάνια την ημέρα για να μειώσεις τα συμπτώματα.

Πηγή: queen.gr