Βαθμολογία

Στο τέλος προκρίνεται πάντα ο Πλατύκαμπος!

Μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι η ΠΑΕΔ Πλατυκάμπου κατάφερε να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση του κυπέλλου, νικώντας με 3-2 στην διαδικασία των πέναλτι τον Αστέρα Τυρνάβου εκτός έδρας (2-2 κανονική διάρκεια). Το πρώτο ημίχρονο μπορεί να κύλισε χωρίς ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ωστόσο στο δεύτερο το ματς έγινε συναρπαστικό.

Ο Πλατύκαμπος άνοιξε το σκορ στο 52', όταν ο Φώτος με πλασέ μετά από ωραία ενέργεια Μαυρομάτη που γύρισε την μπάλα προς τα πίσω έκανε το 0-1.

Δύο λεπτά αργότερα η ομάδα του Βαγγέλη Στεφανή πέτυχε και δεύτερο γκολ με ψύχραιμο κοντρόλ και σουτ του Καμπουρογιάννη, έπειτα από κόρνερ του Σεΐζη.

Οι γηπεδούχοι όμως δεν το έβαλαν κάτω και βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα να ισοφαρίσουν. Ο Αστέρας λοιπόν μπήκε ξανά στον αγώνα στο 67' με σουτ του Τάκη μέσα από την περιοχή και ύστερα από πάσα του Παναγιώτη Γαλάνη. Ενώ στο 81' ο Γιώργος Μπαντής με φανταστική εκτέλεση φάουλ στο αριστερό παραθυράκι ισοφάρισε σε 2-2 και το ματς οδηγήθηκε στην παράταση.

Στο 98' ο Αστέρας έμεινε με παίκτη λιγότερο, αφού ο Καρακώστας προχώρησε σε μια αψυχολόγητη ενέργεια, αφού εκνευρίστηκε και κλώτσησε μακριά την μπάλα. Έτσι, αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα και πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια.

Ο Πλατύκαμπος έχασε μέσα σε διάστημα ενός λεπτού, δύο μοναδικές ευκαιρίες για να κλέψει την νίκη και να πάρει την πρόκριση μια ώρα αρχύτερα. Συγκεκριμένα στο 117' ο Παπαστεργίου με σουτ σημάδεψε το δοκάρι του Μπαντή, ενώ στο 118' ο γκολκίπερ του Αστέρα πραγματοποίησε εκπληκτική επέμβαση σε ένα εξίσου εκπληκτικό σουτ του Φώτου, στέλνοντας έτσι το παιχνίδι στα πέναλτι, εκεί που ο Πλατύκαμπος πανηγύρισε τελικά την πρόκριση.

Η διαδικασία των πέναλτι

1-0 Γαλάνης Παναγιώτης ευστοχεί
1-1 Σεΐζης ευστοχεί
2-1 Γκαραγκούνης Χαράλαμπος ευστοχεί
2-1 Καραχάλιος αστοχεί
2-1 Γκαραγκούνης Ε. δοκάρι
2-2 Μαυρομάτης ευστοχεί
2-2 Μπαντής Γ. δοκάρι
2-3 Φώτος ευστοχεί
2-3 Γκαραγκούνης Κ. αποκρούει ο Παϊτέρης

Οι συνθέσεις

Αστέρας Τυρνάβου (Θανάσης Παπακωνσταντίνου): Μπαντής Α., Γκαραγκούνης Χαρ., Φουντούνας (60' λ.τ. Πάσιος Βασ.), Καρατζούνης, Γκαραγκούνης Κ., Καρακώστας, Τσακίρης Βαλ. (90' + 1' Πάσιος Παρ.), Πάσιος Ανδ. (85' λ.τ. Τάκης Παν.), Γαλάνης Παν., Μπαντής Γ., Γκαραγκούνης Ε.

ΠΑΕΔ Πλατυκάμπου (Βαγγέλης Στεφανής): Παϊτέρης, Καραχάλιος, Χαρταλάμης, Καμπουρογιάννης, Αργυρούλης, Σεΐζης, Μαυρομάτης, Λαβαντσιώτης, Φώτος, Παπαστεργίου, Ζάχος (46' λ.τ. Ρουμπιές (97' λ.τ. Ηλιόπουλος).

Διαιτητές: Δρυστέλλας Αθ., Τέγγος Αγγ., Σκέτος Τ.

Αχιλλέας Ζαχαρούλης