Βαθμολογία

Δεν μπορείς να χάσεις κιλά;

Τα ντουλάπια σου είναι γεμάτα

Το ψυγείο τρίζει, από τα ντουλάπια πέφτουν τα πατατάκια μόλις τα ανοίξεις και ουσιαστικά όλα τα τραπέζια έχουν σοκολατάκια, μπισκοτάκια, και άλλα μικρογεύματα. Και απορείς που δεν μπορείς να χάσεις τα περιττά κιλά; Κάθε άνθρωπος όταν περιτριγυρίζεται από τέτοιου είδους απολαύσεις κάποια στιγμή θα ενδώσει. Πέτα από τα ντουλάπια τα junk food που καταστρέφουν το διαιτολόγιό σου και σε βαραίνουν με περιττές θερμίδες. Βάλε τις προμήθειές σου σε ένα συρτάρι που δεν ανοίγεις συχνά.

Τα μήλα είναι στο ψυγείο!

Γιατί οι σοκολάτες φαίνονται και τα φρούτα είναι βαθιά χωμένα στο ψυγείο σε αυτό το ντουλάπι που δεν ανοίγεις ποτέ; Σε αυτή την περίπτωση όταν δηλαδή τα υγιεινά φαγητά είναι κρυμμένα τότε με σιγουριά θα φας τα πατατάκια που είναι πιο προσβάσιμα. Αγόρασε μια πιατέλα για φρούτα και βάλε την στο τραπέζι της κουζίνας ή στον πάγκο για να τα "αρπάζεις" εύκολα στις μεγάλες πείνες σου.

Έχεις ανεβάσει τον θερμοστάτη σε υψηλή θερμοκρασία

Το γεγονός πως το σπίτι, το γραφείο σου και τα καταστήματα που πας θυμίζουν καλοκαιρινές διακοπές συντελούν στην παχυσαρκία. Πώς; Το σώμα σου δεν χρειάζεται να καταναλώσει ενέργεια για να ζεσταθεί και έτσι ο μεταβολισμός σου ρίχνει ρυθμούς. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να κατεβάσεις τον θερμοστάτη στο σπίτι σου μερικούς βαθμούς. Ξεκίνησε με έναν βαθμό και κατέβασε τη θερμοκρασία σταδιακά.

Καλείς στο σπίτι σου τους λάθους ανθρώπους

Κοίταξε ποιοι είναι οι φίλοι σου. Γιατί οι επιστήμονες λένε πως θα αποκτήσεις τις ίδιες συνήθειες με τους ανθρώπους που περνάς χρόνο μαζί. Φυσικά δεν υποστηρίζουμε να απομακρυνθείς από τα άτομα που έχουν κακές συνήθειες, αλλά καλό θα ήταν να κάνεις και παρέα που αθλούνται, τρώνε υγιεινά και δεν θέλουν μόνο να κάθονται στον καναπέ και να βλέπετε μέχρι το πρωί dvd αγκαλιά με τα ποπ κορν.

Τα φώτα είναι πολύ χαμηλά

Όταν δεν κοιμάσαι αρκετές ώρες τα επίπεδα των ορμονών στο σώμα σου αλλάζουν και προκαλούν το αίσθημα της πείνας. Όταν ξυπνάς το πρωί, άνοιξε τις κουρτίνες να μπει μέσα το φυσικό φως για να ξυπνήσεις πιο γρήγορα.

Τα πιάτα και τα μπολ είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ

Τα πιάτα που μοιάζουν με πιατέλες, τα ποτήρια κρασιού που μοιάζουν με δισκοπότηρα και τα πολύ βαθιά μπολ σε ξεγελούν. Υποσυνείδητα θέλεις να γεμίσεις όλο τον χώρο που πιάνουν και μετά πάλι υποσυνείδητα θα φας όλη την ποσότητα που υπάρχει μπροστά σου. Μείωσε τις ποσότητες, αλλάζοντας σερβίτσια. Τα πιάτα δεν θα πρέπει να είναι μεγαλύτερα από 20 εκατοστά. Πάρε μεζούρα!

Πηγή: queen.gr