Βαθμολογία

Κορυφαίος προπονητής της La Liga ο Βαλβέρδε

Μία ιδιαίτερη ημέρα ήταν η Τρίτη (7/10) για τον Ερνέστο Βαλβέρδε ο οποίος παρέλαβε το βραβείο "Ramón Cobo" που κερδίζει κάθε χρόνο ο καλύτερος προπονητής της σεζόν στην Primera Division.

Ο "Τσινγκούρι" παραλαμβάνει το βραβείο για τον προπονητή της χρονιάς στην Primera Division

Η επιτροπή προπονητών της RFEF ήταν εκείνη που ανακήρυξε τον τεχνικό από την Εξτρεμαδούρα ως τον κορυφαίο της περασμένης σεζόν, λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι οδήγησε την Αθλέτικ Μπιλμπάο στην 4η θέση του πρωταθλήματος και στα πλέι οφ του Champions League (εξασφάλισε στη συνέχεια εισιτήριο για τους ομίλους για πρώτη φορά μετά από 16 χρόνια).

Οι καλύτεροι προπονητές της περασμένης σεζόν σε όλες τις ποδοσφαιρικές κατηγορίες της Ισπανίας σε μία ομαδική φωτογραφία

"Είναι τιμή για μένα να λαμβάνω αυτό το βραβείο αλλά θα ήταν αδύνατο να το πάρω χωρίς την ομάδα και όλη τη δομή της Αθλέτικ Μπιλμπάο, από τη διοίκηση μέχρι τους οπαδούς", δήλωσε ο πρώην τεχνικός του Ολυμπιακού.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε έχει ανέβει στο βήμα μετά τη βράβευσή του. Στο ακροατήριο μεταξύ άλλων και ο ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής Ισπανίας, Βιθέντε Ντελ Μπόσκε

Σημειώνεται ότι το βραβείο για τον καλύτερο προπονητή της περασμένης σεζόν στη Segunda Division το κέρδισε ο Φερνάντο Βάθκεθ ο οποίος ανέβασε την Ντεπορτίβο Λα Κορούνια στην μεγάλη κατηγορία.