Βαθμολογία

Ο Αμπελωνιακός φαβορί και στο κύπελλο!

Αποτελούν τις καλύτερες ίσως και πιο φορμαρισμένες ομάδες του φετινού πρωταθλήματος στη μεγάλη ερασιτεχνική κατηγορία ποδοσφαίρου του νομού Λάρισας και αναφερόμαστε φυσικά στον Αμπελωνιακό και τη Δόξα Βλαχογιαννίου, οι οποίοι άλλωστε πρωταγωνιστούν τη δεδομένη περίοδο στο πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας, έχοντας αντίστοιχα από 12 και 10 βαθμούς (1ος και 2ος) στις 4 μέχρι τώρα συναντήσεις.

Του Γιώργου Μπαμπάλη

Η σημερινή αναμέτρηση ήταν η πρώτη επίσημη μεταξύ των 2 αντιπάλων, στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής (2ος όμιλος) για το κύπελλο της ΕΠΣΛ, όπου Αμπελωνιακός και Δόξα Βλαχογιαννίου δικαιολόγησαν με τον πιο εμφανή τρόπο τη φετινή τους σπουδαία αν μη τι άλλο δυναμική. Νικητής του αγώνα (νοκ άουτ) υπήρξε ο γηπεδούχος Αμπελωνιακός επικρατώντας της φιλοξενούμενης Δόξας Βλαχογιαννίου με σκορ 3-1.

Οι παίχτες του Τ. Παραφέστα ήταν καλύτεροι στο πρώτο μέρος, πιέζοντας περισσότερο και απειλώντας με πιο ουσιαστικό τρόπο για το γκολ, πετυχαίνοντας 2 διαδοχικά τέρματα στο τελευταίο πεντάλεπτο (42΄ και 43΄), με πρωταγωνιστή τον Κακαβίτση, ο οποίος σημείωσε στο 89΄ και το 3ο γκολ για λογαριασμό της ομάδας του (2ο προσωπικό), διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα σε 3-1.

Σε καμιά περίπτωση δεν υπεστάλη η προσπάθεια των ποδοσφαιριστών του Ν. Φακίτσα, οι οποίοι μείωσαν σχετικά νωρίς στο β’  μέρος (2-1 από το 55΄) όντας ‘’μέσα στο παιχνίδι’’ μέχρι το τέλος σχεδόν της επανάληψης.

Ο παρατηρητής διαιτησίας κ. Γιαννακόπουλος (στη φωτο με τη γιατρό αγώνα) εκτελεί παράλληλα και χρέη παρατηρητή αγώνα, σύμφωνα με τη νέα διάταξη της ΕΠΣΛ.

Οι 100 περίπου φίλαθλοι που παρακολούθησαν την αναμέτρηση είδαν γενικά ένα δυνατό και με έντονο ρυθμό ματς, που εμπεριείχε τα στοιχεία σύνθεσης ενός πολύ καλού ντέρμπι, από 2 εξίσου πολύ καλές και υπολογίσιμες ομάδες.

Το παρόν στην αναμέτρηση έδωσαν εκτός των άλλων ο πρόεδρος της ΕΠΣΛ κ. Γρηγορίου με τους διοικητικούς της Ένωσης κ. Μητροδήμο και Σκάρλο όπως επίσης ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Τύρναβος κ. Αχ. Δόκος.

Οι φάσεις που κυριάρχησαν και τα γκολ της συνάντησης

: Καλό σουτ του Λιόλιου από αριστερά κατέληξε ελάχιστα άουτ.

10΄: Ο Γρηγορίου επιχείρησε με καλές προϋποθέσεις συρτό σουτ από το ύψος της περιοχής του Χαλκιά, στέλνοντας τη μπάλα άουτ.

19΄: Εξαιρετική ευκαιρία είχε ο Αμπελωνιακός να σημειώσει τέρμα με τον Κακαβίτση, πλασάροντας άστοχα ο επιθετικός των «Πρασίνων» από θέση τετ α τετ τον Χαλκιά.

21΄: Ο ίδιος παίχτης (Κακαβίτσης) σούταρε από πλάγια θέση σημαδεύοντας την εστία του Χαλκιά και αποκρούοντας έγκαιρα με τα πόδια σε κόρνερ ο αμυντικός του Βλαχογιαννίου Βάλλας.

26΄: Από λάθος του Γκόλτσιου στην άμυνα του Αμπελωνιακού, ο Λιόλιος έγινε κάτοχος της μπάλας, σουτάροντας αποφασιστικά και βρίσκοντας αυτή στη ρίζα της αριστερής κάθετης δοκού του Γκικούδη. Στην επαναφορά ο Γκουρομπίνος επιχείρησε νέο σουτ αναγκάζοντας σε δύσκολη απόκρουση τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων, κατά την οποία μάλιστα ο Γκικούδης τραυματίστηκε.

37΄: Ο Κούρος πάσαρε έξοχα στον Παλάσκα, στοπάροντας ο δεύτερος αρχικά τη μπάλα μέσα στη μικρή περιοχή του Χαλκιά και σουτάροντας στη συνέχεια, προβαίνοντας σε πολύ απόκρουση (κόρνερ) ο γκολκήπερ των φιλοξενουμένων.

41΄: Ανατροπή του Παλάσκα στην περιοχή της Δόξας Βλαχογιαννίου από τον Μεζίνη και υπόδειξη της φάσης ως πέναλτι από την διαιτητή της αναμέτρησης κ Τσιοφλίκη με παράλληλη αποβολή του ποδοσφαιριστή των φιλοξενουμένων. Εκτέλεσε επιτυχώς ο Κακαβίτσης ανοίγοντας το σκορ (1-0). Στην περίπτωση αυτή οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα προς τον επόπτη γραμμών κ Γκαρέλη υποστηρίζοντας πως προηγήθηκε οφσάιντ από τον ποδοσφαιριστή του Αμπελωνιακού  Κακαβίτση.

43΄: Ο Κακαβίτσης πλάσαρε από κοντά το Χαλκιά, βρίσκοντας η μπάλα αρχικά στο σώμα του αμυντικού Ιωαννίδη πριν καταλήξει αυτογκόλ (2-0).

46΄: Ο Παλάσκας δεν αξιοποίησε ωραία από πλάγια θέση σέντρα του Γρηγορίου, στέλνοντας με κεφαλιά τη μπάλα ελάχιστα άουτ.

55΄: Ύστερα από συρτή πάσα του Τζιόλα, ο Γκουρομπίνος μείωσε με πλασέ για λογαριασμό των φιλοξενουμένων σε 2-1.

73΄: Ο Τσετιροκλής σούταρε από καλή θέση, μετά από σέντρα του Παλάσκα, στέλνοντας τη μπάλα ελάχιστα άουτ.

84΄: Πολύ καλή στιγμή για το Βλαχογιάννι να ισοφαρίσει το παιχνίδι όταν από γύρισμα του Τζιόλα προς τον επερχόμενο Λιόλο, ο Πρικάκης πρόλαβε έγκαιρα και έδιωξε τη μπάλα από τη μικρή του περιοχή.

89΄: Ο Κακαβίτσης διαμόρφωσε με κεφαλιά ψαράκι το τελικό 3-1, αξιοποιώντας συρτή σέντρα του Τσετιροκλή.

ΑΜΠΕΛΩΝΙΑΚΟΣ (Τάκης Παραφέστας): Γκικούδης (46΄ λ.τ. Βραζίτικος), Ρόκα, Γκόλτσιος, Κοτούλας, Πρικάκης, Γρηγορίου, Κούρος, Παλάσκας (80΄ Γωγάκος), Μπίκος (52΄ Συκιώτης), Κακαβίτσης, Τσετιροκλής.

ΔΟΞΑ ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΙΟΥ (Νίκος Φακίτσας): Χαλκιάς, Παναγιώτου, Βάλλας, Μεζίνη Ερ., Ιωαννίδης, Μήσιος Ν., (83΄ Δήμος Ευ.), Λιόλιος, Αθανασούλης, Γκουρομπίνος (74΄ Φαρμάκας), Τζιόλας, Ξεφτέρης (53΄ Κοντοθανάσης).

Πολύ καλή η διαιτησία της κ. Τσιοφλίκη με βοηθούς τους κ Παπαδημητρίου και Γκαρέλη. Παράπονα εξέφρασαν ο πάγκος καθώς και παράγοντες του Βλαχογιαννίου για μη υπόδειξη από τον β’  βοηθό σε θέση οφσάιντ του ποδοσφαιριστή Κακαβίτση, κατά τη φάση που ο Αμπελωνιακός σημείωσε το δεύτερό του τέρμα (2-0) στο 43΄.