Βαθμολογία

Τα άχαστα το Αβέρωφ, η Μελιβοία την πρόκριση!

Μεγάλη νίκη-πρόκριση στον επόμενο γύρο του κυπέλλου ΕΠΣΛ για τον Φιλοκτήτη Μελιβοίας, που επικράτησε εντός έδρας του ΠΑΟΛ Αβέρωφ, πιο δύσκολα απ' ότι δείχνει το τελικό 4-2.

Μπορεί ο Φιλοκτήτης να προηγήθηκε με 4-0, ωστόσο το Αβέρωφ έχασε σωρεία ευκαιριών, ειδικά στο τελευταίο 25λεπτο για να φτάσει στην ισοφάριση.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 10', όταν ο Γκιουρσάνης με σουτ στην κίνηση μετά από πάσα του Γεωργούλα έκανε το 1-0.

Το 2-0 έγινε στο 20', όταν από κόρνερ του Γεωργούλα, ο Καρβούνης με κεφαλιά διπλασίασε τα τέρματα του Φιλοκτήτη.

Στο 35' ο Γκουντάρας Η. με ατομική προσπάθεια ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0, ενώ στο 58' ο Γεωργούλας με ατομική προσπάθεια από το κέντρο και αφού πέρασε και τον τερματοφύλακα έγραψε το 4-0.

Και εκεί που όλα έδειχναν ότι η ομάδα της Μελιβοίας θα έπαιρνε εύκολα την πρόκριση, ήρθαν δύο γρήγορα γκολ για το Αβέρωφ, που έδωσαν νέο ενδιαφέρον στον αγώνα. Συγκεκριμένα, στο 70' ο Ταρταμπούκας με πέναλτι που κέρδισε ο Τσιρβούλης μείωσε σε 4-1, ενώ στο 73' ο Ελευθέρογλου από ασίστ Ντούκου έκανε το 4-2.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν και δοκάρι στο 80' σε σουτ του Τσαβαλιά, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Τσιρβούλης σε κενή εστία σούταρε ψηλά άουτ.

Από εκεί και πέρα το Αβέρωφ έχασε απίστευτες ευκαιρίες με πρωταγωνιστές τους Ταρταμπούκα, Ελευθέρογλου και  Τσιρβούλη. Το γκολ που θα τους έβαζε όμως ξανά στον αγώνα δεν ήρθε ποτέ και έτσι ο Φιλοκτήτης πανηγύρισε την πρόκριση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ομάδα του Βαγγέλη Μπιρσίμη ολοκλήρωσε το ματς με δέκα ποδοσφαιριστές, αφού στο 93' ο Γιώργος Ελευθέρογλου αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα.

Οι συνθέσεις

Φιλοκτήτης Μελιβοίας (Αποστόλης Έξαρχος): Μπαταβάνης, Πενίκης, Λιάκος, Κατσάνος, Καρβούνης, Παπαηλίας, Γεωργούλας, Γκιουρσάνης (70' Γκουντάρας Ν.), Ντούμος, Γκουντάρας Η. (80' Πασιάς Π.), Πασιάς Δ. (60' Γκόλαντας).

ΠΑΟΛ Αβέρωφ (Βαγγέλης Μπιρσίμης): Παζιάνας, Ντούκος, Μηνάς, Καφφές, Μάρκου, Γκουτσιούδης (55' Τσαβαλιάς), Τσιρβούλης, Τσινούδης, Τσιαντούλης (50' Κολοβός), Ταρταμπούκας, Ελευθέρογλου.

Διαιτητές: Βλιώρας Λ., Γκαταβέλης Ν., Πατέτσος Γ.

Αχιλλέας Ζαχαρούλης