Βαθμολογία

Αν έχεις Αντωνόπουλο διάβαινε...

Ένα τυχερό γκολ του Αντωνόπουλου μόλις στο 3ο λεπτό ήταν αρκετό για να χαρίσει στον Απόλλωνα Λάρισας την νίκη-πρόκριση απέναντι στην Δόξα Ραχούλας για τον 3ο γύρο του Κυπέλλου ΕΠΣΛ. Ο αρχηγός του Απόλλωνα ξεσήκωσε το γήπεδο της Φιλιππούπολης μόλις στο 3', όταν με μια σέντρα-σουτ από πολύ δεξιά έπιασε στον ύπνο τον γκολκίπερ Ξεσφύγγη, ο οποίος είδε την μπάλα να βρίσκει πρώτα στο οριζόντιο δοκάρι και στην συνέχεια στα δίχτυα του για το 1-0.

Το ματς είχε λίγες φάσεις, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, ενώ στο δεύτερο η ομάδα της Ραχούλας εμφανίστηκε πολύ καλύτερη και έχασε αρκετές ευκαιρίες για να στείλει τουλάχιστον το ματς στην παράταση.

Στο 24' ο Καζάνι έκανε συρτή σέντρα για τον Κυριάκο, ο δεύτερος έκανε το σουτ, με την μπάλα να κοντράρει σε σώματα αμυντικών του Απόλλωνα και να απομακρύνεται.

Λίγο πριν την ανάπαυλα, οι φιλοξενούμενοι έχασαν μοναδική ευκαιρία για να φέρουν το ματς στα ίσια. Συγκεκριμένα, στο 45ο λεπτό ο Αργυρακούλης έκανε συρτή σέντρα από αριστερά για τον Καζάνη, ο οποίος έπιασε ένα πολύ δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή, υποχρεώνοντας τον Κουσιά να διώξει εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε χωρίς κάποια άλλη αξιόλογη φάση και με το σκορ στο 1-0.

Στο δεύτερο μέρος η Ραχούλα μπήκε επιθετικά και στο 49' είχε μια ακόμη καλή στιγμή. Ο Τέγος εκτέλεσε ένα φάουλ από δεξιά, ο Καζάνι βρέθηκε στην πορεία της μπάλας μέσα στην μικρή περιοχή, αλλά κλώτσησε αέρα και δεν μπόρεσε να την σπρώξει στα δίχτυα και να ισοφαρίσει.

Στο 56ο λεπτό έλαβε χώρα μια περίεργη φάση με πρωταγωνιστές τους Χαρούλη και Καραπετσάνη. Όλα ξεκίνησαν από μια σέντρα του Ευσταθιάδη στην περιοχή της Ραχούλας, με τον Χαρούλη να προσπαθεί να γυρίσει την μπάλα από δεξιά, η οποία κόντραρε πάνω στον Καραπετσάνη και έφυγε κόρνερ. Ο διαιτητής, κ. Αγγελούλης υπέδειξε αρχικά το σημείο του πέναλτι, κάτι που ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών από πλευράς φιλοξενούμενων. Τελικά, μετά από συνεννόηση του με τον 1ο βοηθό, κ. Τσαπράζη ο κ. Αγγελούλης πήρε πίσω την απόφαση του δίνοντας κόρνερ υπέρ του Απόλλωνα.

Οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά σε δεύτερο γκολ στο 58', όταν έπειτα από κόρνερ του Αντωνόπουλου, ο Εμμανουήλ έπιασε την κεφαλιά με τον Ξεσφύγγη να απομακρύνει τον κίνδυνο.

Η καλύτερη στιγμή για την Δόξα Ραχούλας χάθηκε στο 66ο λεπτό της αναμέτρησης, όταν ο Τέγος έκανε διαγώνιο σουτ εκτός περιοχής, ο Κουσιάς έδιωξε ασθενώς και στην επαναφορά ο Σταμουλάκης με γυριστό σουτ από πολύ καλή θέση έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Η τελευταία καλή στιγμή στον αγώνα καταγράφηκε στο 89ο λεπτό για λογαριασμό του Απόλλωνα. Μετά από κόρνερ του Αντωνόπουλου, ο Κολοβός έπιασε καρφωτή κεφαλιά με τον Ξεσφύγγη να προχωρά σε μια ακόμη απόκρυση.

Μέχρι το τέλος δεν άλλαξε κάτι και ο Απόλλων Λάρισας πανηγύρισε την πρόκριση στον επόμενο γύρο του Κυπέλλου.

Οι συνθέσεις

Απόλλων Λάρισας (Γιάννης Μάγγος): Κουσιάς, Σούλι (71' Γεωργατζιάς), Σάλα, Εμμανουήλ, Παππάς, Τσιακάρας, Ιωαννίδης (54' Ευσταθιάδης), Χαρούλης, Κολοβός, Αντωνόπουλος, Μπόντε (82' Τανάιας).

Δόξα Ραχούλας (Μάκης Αλεξούδης): Ξεσφύγγης, Καραπετσάνης (75' λ.τ. Σαμψάρης), Θεοχαρούλης Μ., Θεοχαρούλης Αρ., Διαμαντής, Τέγος, Σταμουλάκης, Κυριάκος, Αργυρακούλης, Καζάνι (87' Τζανάκας), Κουμπόλι (60' Σκάκος).

Διαιτητές: Αγγελούλης Χ., Τσαπράζης Α., Τσακνάκης Π.

*Θα ακολουθήσει πλούσιο φωτογραφικό ρεπορτάζ από την αναμέτρηση

Αχιλλέας Ζαχαρούλης