Βαθμολογία

"Δεν θέλω ο γιος μου να με φωνάζει Ζλάταν"

Ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς δήλωσε πως ανυπομονεί να κρεμάσει τα παπούτσια του για να βρει χρόνο για τα παιδιά του. Οι ατάκες του για Μουρίνιο, Μπαρτσελόνα αλλά και τη διαφορά μεταξύ Serie A και La Liga!

"Είμαι ανυπόμονος. Όταν παίζεις μπάλα περνάς πολύ χρόνο στα ξενοδοχεία και σου λείπουν πολλά πράγματα. Ο μεγαλύτερος γιος μου είναι οκτώ ετών και ο μικρότερος έξι.

Είναι όμως σαν να μην έχω δει όλες τις ημέρες της ζωής τους. Θέλω να γίνω ένας καλός πατέρας για την οικογένειά μου και θέλω να σταματήσω στην κορυφή.

Για μένα, η πειθαρχία και ο σεβασμός είναι τα πάντα. Όταν γίνουν 18 τα αγόρια μου μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν. Μέχρι τότε όμως είναι κάτω από τη στέγη μου και τους κανόνες μου.

Θέλω να είμαι ο πατέρας τους ακόμα και όταν αρχίζουν να καταλαβαίνουν ποιος είναι ο Ιμπραχίμοβιτς. Δεν θέλω να έχουν από μένα την εικόνα του Ζλάταν.

Ακόμα και όταν αστειεύονται και με φωνάζουν Ζλάταν δεν μου αρέσει. Πρέπει να με φωνάζουν μπαμπά. Δεν θέλω να με βλέπουν όπως οι οπαδοί, που με αναγνωρίζουν όπου και αν πηγαίνω και θέλουν ένα αυτόγραφό μου.

Στο σπίτι θέλω να είμαι ο μπαμπάς τους. Δεν θέλω να είμαι ο Ζλάταν. Όταν βγαίνω έξω εκπροσωπώ τον σύλλογο και τον εαυτό μου, τον Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς, αλλά στο σπίτι είμαι 100% ένας οικογενειάρχης", τόνισε για τη σχέση που έχει με τα παιδιά του με συνέντευξή του στην "Guardian", ενώ μίλησε και για το γεγονός ότι κατάφερε να πετύχει κόντρα σε αυτά που πίστευαν για αυτόν στο ξεκίνημά του.

"Όλοι μου μιλούσαν άσχημα. Πίστευαν ότι δεν θα έφτανα μακριά. Στο Μάλμε έλεγαν "πως κατάφερε να φτάσει ως εδώ αυτός ο πανκ από το Ρόσενγκαρντ"; Ουδείς με πίστευε.

Με θεωρούσαν τρελό τώρα όμως κατάπιαν τη γλώσσα τους. Κατάφερα να πραγματοποιήσω τα όνειρά μου και να βρίσκομαι τώρα στο σημείο που ήθελα. Αυτό είναι το τρόπαιό μου".

Όσον αφορά στο πέρασμά του από τη Μπαρτσελόνα αλλά και τις διαφορές του ισπανικού και του ιταλικού πρωταθλήματος, ο "Ίμπρα" δήλωσε:

"Το ιταλικό πρωτάθλημα είναι το πιο δύσκολο για έναν επιθετικό. Στη Serie A σκέφτονται ακόμα πως είναι σημαντικότερο να μην δεχτούν γκολ παρά να σημειώσουν ένα. Στην Ισπανία αντίθετα θέλουν να πετύχουν ένα γκολ και μετά ένα δεύτερο και μετά ένα τρίτο.

Στη Μπαρτσελόνα ήμουν πιθανότατα στην κορυφαία ομάδα όλων των εποχών, το ποδόσφαιρο που έπαιζαν ήταν υπέροχο. Όταν προετοιμαζόμουν για ένα παιχνίδι ήξερα πως είχα κερδίσει πριν αρχίσει το ματς.

Έβλεπα τους συμπαίκτες που είχα: Μέσι, Ινιέστα, Τσάβι, Πουγιόλ, Πικέ, Ντάνι Άλβες και Μπουσκέτς. Ήταν ένα ποδόσφαιρο από άλλον πλανήτη. Τέλειο από τεχνική άποψη.

Ήταν όλοι σούπερ σταρ αλλά και ένα μέρος όπου βασίλευε η μέγιστη πειθαρχία. Έκαναν ό,τι τους έλεγε ο προπονητής τους να κάνουν. Όταν πας στην Ιταλία είναι διαφορετικά. Υπάρχουν 22 προσωπικότητες και ο καθένας πιστεύει ότι είναι ο καλύτερος στον κόσμο".

Κληθείς να μιλήσει για τους προπονητές με τους οποίους έχει συνεργαστεί, ο Ιμπραχίμοβιτς δεν θα μπορούσε να μην κάνει ξεχωριστή αναφορά στον Ζοζέ Μουρίνιο, λέγοντας:

"Ο Μουρίνιο είναι πολύ έξυπνος, δεν συμπεριφέρεται σε όλους με τον ίδιο τρόπο. Ξέρει πώς να διαχειρίζεται τον κάθε παίκτη ξεχωριστά για να παίρνει το 100% από αυτούς. Είναι ο καλύτερος τεχνικός με τον οποίο έχω δουλέψει".