Βαθμολογία

Αποκλεισμός για τον Φελπς

Ακριβά θα πληρώσει ο Μάικλ Φελπς το γεγονός ότι συνελήφθη να οδηγά υπό την επήρεια του αλκοόλ. Το συγκεκριμένο γεγονός έγινε στα τέλη του προηγούμενου μήνα όταν και ο Φελπς συνελήφθη στη Βαλτιμόρη.

Τότε η αστυνομία είχε σταματήσει το λευκό τζιπ μάρκας Land Rover που οδηγούσε ο κορυφαίος κολυμβητής.

Ο οδηγός κινούνταν με ταχύτητα μεγαλύτερη του ορίου, ενώ ο αστυνομικός υπέβαλε τον 29χρονο σε αλκοτέστ το οποίο και βγήκε θετικό. Κάπου εκεί ξεκίνησε η περιπέτεια του Μάικλ Φελπς ο οποίος εδώ και μια εβδομάδα περίμενε να μάθει την τιμωρία του.

Τελικά η αμερικανική ομοσπονδία αποφάσισε να του στερήσει το δικαίωμα συμμετοχής σε αγώνες για τους επόμενους έξι μήνες. Ήδη, ο Φελπς έχει ενημερώσει ότι θα ακολουθήσει ειδικό πρόγραμμα σε κλινική αποτοξίνωσης ώστε να μπορέσει να ξεπεράσει το πρόβλημά του.

Άλλωστε αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Φελπς απασχολεί μετά καμώματά του. Το 2004 σε ηλικία 19 χρονών παραδέχθηκε την ενοχή του με αντάλλαγμα 18μηνη αναστολή.

Τα χειρότερα ακολούθησαν τον Νοέμβριο του 2009. Σε πάρτι στο πανεπιστήμιο της Νότιας Καρολίνα φωτογραφήθηκε, κρατώντας μια πίπα που χρησιμοποιείται για καπνό ή μαριχουάνα. Η φωτογραφία ήταν αυθεντική, ζήτησε και πάλι συγνώμη.