Βαθμολογία

Με εγγυητή την ΕΠΟ επέστρεψε από την Πορτογαλία

Ένα απρόοπτο πρόβλημα πήγε να δημιουργηθεί με την επιστροφή του Παναθηναϊκού από την Πορτογαλία και την αναμέτρηση με την Εστορίλ, κατά την αναχώρηση των πράσινων από την Λισσαβόνα. Πρόβλημα στο οποίο το τριφύλλι βρήκε λύση μέσω της... ΕΠΟ σύμφωνα με πληροφορίες του SPORT24.GR.

Συγκεκριμένα το ταξιδιωτικό γραφείο με το οποίο συνεργάστηκαν στον Παναθηναϊκό για το ταξίδι στην Πορτογαλία απαίτησε να πληρωθεί ένα ποσό που αφορούσε τα έξοδα και ήταν κοντά στις 20.000 ευρώ άμεσα και πριν την αναχώρηση από την Λισσαβόνα.

Χρήματα, τα οποία εκείνη την στιγμή οι πράσινοι δεν μπορούσαν να διαθέσουν από τα ταμεία τους. Έτσι, μετά από πολλή σκέψη, αναγκάστηκαν να καταφύγουν στην ΕΠΟ.

Χαρακτηριστικά άνθρωπος του τριφυλλιού τηλεφώνησε στον πρόεδρο της ΕΠΟ, Γιώργο Σαρρή, και του ζήτησε να καταβάλει -μέσω της ΕΠΟ- μέρος του ποσού που έχει λαμβάνειν ο Παναθηναϊκός από το Europa League, τα οποία θα μπουν προσεχώς στο πράσινο ταμείο.

Η απάντηση του Σαρρή ήταν θετική και μετά την συνομιλία που είχε με τους ανθρώπους των πράσινων έδωσε το "ΟΚ" για να εκταμιευθούν τα χρήματα και να πληρωθεί το πρακτορείο, ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα με την επιστροφή της αποστολής.

Το συζήτησε ο Σαρρής

Μάλιστα ο πρόεδρος της ΕΠΟ κατά τη διάρκεια του Δ.Σ. της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας συζητούσε σε στενό κύκλο το θέμα που δημιουργήθηκε και την λύση που κλήθηκε να δώσει, τονίζοντας φυσικά ότι κάτι ανάλογο έχει συμβεί και στο παρελθόν, να προεισπράξουν χρήματα από την ΕΠΟ, με άλλες ομάδες και για άλλες περιπτώσεις.

Από την άλλη, το πρόβλημα που προέκυψε αναδεικνύει τη δύσκολη οικονομική κατάσταση του Παναθηναϊκού. Οι πράσινοι μπορεί να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις του με τους παίκτες, το προσωπικό της ΠΑΕ και τα δημόσια ταμεία, αλλά αν δεν γίνει ο σωστός καταμερισμός, μπορεί να δημιουργηθεί πρόβλημα από το πουθενά, όπως αυτό με το ταξίδι στο Εστορίλ που λύθηκε με εγγυητή την ΕΠΟ.

Οργισμένη διάψευση

Άμεση ήταν η απάντηση των ανθρώπων του Παναθηναϊκού στο θέμα το οποίο αποκάλυψε το SPORT24.GR σχετικά με παρολίγον πρόβλημα που πήγε να δημιουργηθεί κατά την επιστροφή των πράσινων από την Πορτογαλία.

Στο τριφύλλι υπήρξε εκνευρισμός για την συγκεκριμένη διαρροή την οποία χρεώνουν στην ΕΠΟ και διέψευδαν κατηγορηματικά το περιστατικό, τονίζοντας μεταξύ άλλων: "Η πληροφορία είναι απόλυτα ψευδής, δεν υπάρχει χρέος σε κανένα πρακτορείο, ούτε ποτέ ζητήσαμε κάποια τέτοιου είδους διευκόλυνση από την Ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία".

Μάλιστα από τον Παναθηναϊκό διευκρίνιζαν ότι την περασμένη εβδομάδα αυτό που συμφωνήθηκε με την πλευρά της ΕΠΟ ήταν η προείσπραξη του πριμ από την παρουσία των πράσινων στο Europa League που αφορά ένα ποσό κοντά στο 1 εκ. ευρώ.

Πρόσθεταν δε ότι αυτό συμβαίνει και με άλλες ομάδες στην διάρκεια της σεζόν καθώς τα χρήματα που προέρχονται από την παρουσία στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα φτάνουν στους συλλόγους μέσω της ΕΠΟ. Στο τριφύλλι απορούσαν επίσης και με την διαρροή της σχετικής είδησης.

Θα πρέπει βέβαια να σημειώσουμε ότι το SPORT24.GR δεν έγραψε για κανένα χρέος προς το ταξιδιωτικό πρακτορείο καθώς αυτό καλύφθηκε πριν την αναχώρηση των πράσινων από την Λισσαβόνα.

πηγή: sport24.gr