Βαθμολογία

Δεν πληρώνουν... ούτε το ρεύμα της πισίνας!

Απίθανες περιπτώσεις μπαταχτσήδων έρχονται στο φως. Οι έλεγχοι της ΔΕΗ σε όσους έχουν μεγάλα χρέη και δεν πληρώνουν ρεύμα έφεραν στο φως απίστευτες περιπτώσεις. Όπως αποκαλύπτεται... μόνο οικονομικό πρόβλημα δεν έχουν απλά εκμεταλλεύονται την κατάσταση. Όπως δημοσιεύει η εφημερίδα το Έθνος στο στόχαστρο μπαίνουν πλέον 20.000 μπαταχτσήδες που δεν πληρώνουν αν και έχουν χρήματα.

Οι μεγαλοοφειλέτες χρωστούν συνολικά στη ΔΕΗ 200 εκατομμύρια ευρώ, με πολλούς να χρωστούν ακόμη και περισσότερα από 150.000 ευρώ αλλά τον μέσο όρο του χρέους να είναι στα 10.000.

Ανάμεσα στους μεγαλοοφειλέτες ξεχωρίζει η περίπτωση της κυρίας από την Πεντέλη που έχει μια φτωχική μεζονέτα με δύο θερμαινόμενες μάλιστα πισίνες. Η κυρία αυτή έχει φαίνεται άλλες προτεραιότητες και έτσι έβαλε φέσι στη ΔΕΗ περίπου 13.000 ευρώ.

Παρά τα ειδοποιητήρια δεν σταμάτησε ποτέ να θερμαίνει τις πισίνες της και έτσι έχει δοθεί πλέον εντολή να κοπεί το ρεύμα στο... φτωχικό της.

Άλλη περίπτωση που βγάζει μάτι είναι ένα πολυτελές και γνωστό εστιατόριο στο κέντρο της Αθήνας. Ο ιδιοκτήτης είχε βρει το κόλπο και έκλεβε ρεύμα με καλώδιο. Η ζημιά υπολογίζεται στα 150.000 ευρώ.

Άλλη εταιρεία, στα βόρεια προάστια αυτή τη φορά, εμπόδιζε τους υπαλλήλους επί 12 μήνες να φτάσουν ως τα ρολόγια και να κάνουν καταμέτρηση της κατανάλωσης, κάπως έτσι το φέσι υπολογίζεται ότι πέρασε τις 3.000 ευρώ.

Σε άλλη περίπτωση μια εταιρεία όταν αφού δεν πλήρωσε τους λογαριασμούς της κόπηκε η παροχή βρήκε τρόπο. Με ένα καλώδιο άρχισε να κλέβει ρεύμα από το κοινόχρηστο της πολυκατοικίας όπου έχει την έδρα της.

Πηγή: Newsit.gr