Βαθμολογία

"Ήταν το καλύτερό μας παιχνίδι"

Χαρούμενος και ικανοποιημένος για την εμφάνιση των ποδοσφαιριστών του εμφανίστηκε ο Στάικος Βεργέτης στη συνέντευξη Τύπου. μετά το τέλος του αγώνα με την Παρτίζαν και τη μεγάλη νίκη του Αστέρα Τρίπολης με 2-0.

"Σήμερα κάναμε το τέλειο παιχνίδι. Τα παιδιά είχαν απίστευτη ωριμότητα να διαχειριστούν το ματς. Είχαν αμυντική συνοχή, κράτησαν την μπάλα όταν έπρεπε. Έβγαλαν ταχύτητα στην ομάδα, είχαν καλύψεις. Συγχαρητήρια στα παιδιά, συγχαρητήρια στους συνεργάτες που δούλεψαν όσο έλειπα. Πάμε στη συνέχεια συγκεντρωμένοι και συνεσταλμένοι", είπε αρχικά ο Βεργέτης.

Για το αν αυτό ήταν το καλύτερο φετινό παιχνίδι, σχολίασε: "Ήταν το καλύτερό μας παιχνίδι. Μας έκαναν μόνο μια καλή ευκαιρία και κάναμε 21 τελικές προσπάθειες. Τώρα, για την πρόκριση, είμαστε πρώτοι. Υπάρχουν ακόμα τέσσερα παιχνίδια. Είναι δύσκολο να μιλάμε για πρόκριση γιατί έχουμε μεγάλες ομάδες να αντιμετωπίσουμε. Πρέπει να είμαστε ταπεινοί".

Για την μοναδική ελληνική νίκη, που την πέτυχε ο Αστέρας, απάντησε: "Δεν νιώθω ευχαριστημένος σαν Έλληνας. Η χώρα μας έχει ανάγκη τους πόντους. Θέλω όλες οι ελληνικές ομάδες να κερδίζουν".

Για την διακοπή του πρωταθλήματος: "Σαν άνθρωπος που υπηρετώ το ποδόσφαιρο δεν θα ήθελα να έχουμε τέτοιες διακοπές. Είναι αδιανόητο αυτό που συνέβη. Δεν είναι λύση και η διακοπή. Όλοι οι άνθρωποι που είναι στο ποδόσφαιρο πρέπει να προσέξουν τις συμπεριφορές τους. Η λύση είναι να κάνουν την αυτοκριτική τους όλοι. Η ομάδα μας, θα ξεκουραστεί και από Δευτέρα πάλι προπονήσεις".

Για τους Έλληνες του ΠΑΟΚ που ήταν στην εξέδρα της Παρτίζαν: "Δεν κατάλαβα κάτι. Άκουσα ένα ΠΑΟΚ. Υπάρχει δημοκρατία και μέσα από αυτήν ο καθένας μπορεί να εκφραστεί όπως θέλει. Εγώ υποστηρίζω όλες τις ελληνικές ομάδες. Έχω πανηγυρίσει για όλες τις ομάδες. Είμαι εθνικόφρων και όχι εθνικιστής".

Για τις φετινές εμφανίσεις γενικότερα, ανέφερε: "Με προβληματίζει η εικόνα όταν παίζουμε στην Ελλάδα. Ψάχνουμε τις λύσεις και η πορεία θα δείξει. Στην Ευρώπη, οι ομάδες είναι καλές, υψηλού επιπέδου, στο οποίο εμείς δουλεύουμε για να φτάσουμε".

Τέλος, για το αν αντέχουν οι παίκτες του όλες τις διοργανώσεις: "Δεν με τρομάζει και δεν με φοβίζει. Η ζωή έχει φουρτούνες, έχει και μπουνάτσα. Εμείς έχουμε μπροστά μας και τα δύο. Θα έρθουν και μέρες καλές και μέρες άσχημες. Αυτό που θέλω είναι να έχουμε ισορροπία στα συναισθήματα. Αν έχεις ισορροπία και σε αυτό που κάνεις έχεις ποιότητα, ο χρόνος σε δικαιώνει. Το ποδόσφαιρο είναι άδικο κάποιες φορές, αλλά στην πορεία των χρόνων δικαιώνει αυτούς που το αξίζουν".