Βαθμολογία

Όσα είδαμε ως τώρα στην Α’ ΕΠΣΛ

*Σίγουρα το φετινό πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣΛ, αναμενόταν πολύ διαφορετικό από αυτό της χρονιάς που πέρασε, από άποψη δυναμικής, μιας και οι περισσότερες ομάδες του Νομού μας στην Γ’ Εθνική δεν τα κατάφεραν και υποβιβάστηκαν στην μεγάλη ερασιτεχνική κατηγορία του Νομού μας.

*Συνοπτικά λοιπόν, οι ομάδες που πέρυσι αγωνίστηκαν στην Γ’ Εθνική και φέτος αγωνίζονται στην Α’ ΕΠΣΛ, είναι ο Αμπελωνιακός και ο Μαχητής Τερψιθέας, πλην του Πυργετού που τελικά δεν κατάφερε να δηλώσει συμμετοχή στο εν λόγω πρωτάθλημα.

*Από την μία, η ομάδα του Αμπελώνα μέχρι στιγμής έχει κάνει ένα δυναμικό και συνάμα εντυπωσιακό ξεκίνημα έχοντας 4 νίκες σε ισάριθμους αγώνες με εντυπωσιακά σκορ, καθώς έχει πετύχει 15 γκολ ενώ έχει δεχτεί μόλις 2 τέρματα.

*Από την άλλη, το ξεκίνημα ήταν ακριβώς αντίθετο για την ομάδα της Τερψιθέας, που το καλοκαίρι αποδυναμώθηκε αρκετά μιας και έφυγαν αρκετοί παίκτες. Συγκεκριμένα, ο Μαχητής αυτήν την στιγμή βρίσκεται δίχως βαθμούς στην προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα, έχοντας πετύχει μόνο δύο τέρματα και έχοντας δεχτεί 14, έχοντας την χειρότερη άμυνα μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα, μαζί με αυτήν της Νίκαιας.

*Ο Ηρακλής Χάλκης, φαίνεται πως συνεχίζει την περσινή εντυπωσιακή του πορεία και αυτήν την στιγμή βρίσκεται στην δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα ισοβαθμώντας με τον Αμπελωνιακό. Μένει να δούμε εάν θα έχει διάρκεια και την φετινή χρονιά. Πάντως το μόνο σίγουρο είναι, πως πρόκειται για μια δεμένη και δουλεμένη ομάδα ενώ και ο βασικός της κορμός έχει παραμείνει ίδιος τα τελευταία χρόνια.

*Το ίδιο ισχύει και για την Δόξα Βλαχογιαννίου, που βρίσκεται στην τρίτη θέση έχοντας δύο βαθμούς λιγότερους από τους πρωτοπόρους, μετά και την ισοπαλία της τελευταίας αγωνιστικής κόντρα στον Φαλανιακό.

*Η περσινή νταμπλούχος, Δήμητρα Γιάννουλης δεν έχει κάνει το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα μιας και μέχρι στιγμής έχει 8 βαθμούς, έχοντας πάρει δύο νίκες και ισάριθμες ισοπαλίες στο πρωτάθλημα. Βέβαια, ακόμα αρχή είναι και ίσως να χρειαστεί κάποιο χρονικό διάστημα μέχρι η ομάδα να «ρολάρει».

*Θετική κρίνεται η μέχρι στιγμής παρουσία των νεοφώτιστων ομάδων, που κέρδισαν πέρυσι την άνοδο από την Α1’ Ερασιτεχνική κατηγορία. Συγκεκριμένα, η Αστραπή Νέας Πολιτείας συγκέντρωσε μέχρι στιγμής 8 βαθμούς, ενώ όσον αφορά την Δάφνη Γλαύκης την αγωνιστική που μας πέρασε κατάφερε να πάρει το πρώτο της τρίποντο στο πρωτάθλημα. Από την άλλη, ο Δαμασιακός έχει μόλις 1 βαθμό έχοντας πάρει μια ισοπαλία, ενώ γνώρισε την ήττα σε 3 παιχνίδια, ωστόσο η εικόνα που έχει δείξει μέχρι στιγμής εγγυάται πολλά θετικά πράματα για το μέλλον. Τέλος, ο Ατρόμητος Αγίων Αναργύρων είναι μια ομάδα που τελευταία στιγμή βρέθηκε στην κατηγορία χωρίς να έχει προηγηθεί ο κατάλληλος σχεδιασμός και σε συνάρτηση με αυτό η μέχρι τώρα πορεία της κρίνεται με θετικό πρόσημο.

*Οι παραδοσιακές δυνάμεις της κατηγορίας, όπως Φαλανιακός, Μακρυχώρι και Αχιλλέας Φαρσάλων έχουν πάνω-κάτω την πορεία που αναμενόταν μέχρι στιγμής. Μόνη εξαίρεση ίσως η ομάδα των Φαρσάλων που φέτος έχει πρωταγωνιστικές βλέψεις και θέλει να τα πάει καλύτερα στην συνέχεια.

*Οι ομάδες της Λάρισας, όπως ο Ηρακλής και το Αβέρωφ έχουν δείξει καλά στοιχεία και φέτος και από ότι φαίνεται θα εδραιωθούν στην κατηγορία για τα καλά. Κώστας Κολομητρούσης και Βαγγέλης Μπρισίμης, δουλεύουν στα δύο σωματεία εντατικά, ώστε να πετύχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

*Ο Σμόλικας Φαλάνης, φέτος, φαίνεται περισσότερο δεμένος από πέρυσι σαν ομάδα, κάνοντας ένα καλό ξεκίνημα και έχοντας συγκεντρώσει 7 βαθμούς σε 4 αγωνιστικές.

*Ο Παραπόταμος αν και μέχρι στιγμής βρίσκεται χαμηλά στην βαθμολογία, διαθέτει έναν δεινό σκόρερ στο ρόστερ του, που ακούει στο όνομα Άρης Καπετάνιος και που έχει αποδείξει τα τελευταία χρόνια από όσες ομάδες έχει περάσει ότι μπορούν να στηριχτούν πάνω του.

*Ο Φιλοκτήτης Μελιβοίας, είναι μια ομάδα που ποντάρει κυρίως στην προώθηση των νέων ταλέντων και κάπως έτσι θα πορευτεί και φέτος, έχοντας πολλά νέα πρόσωπα, γεγονός που ίσως έχει επηρεάσει την ομάδα, με αποτέλεσμα να βρίσκεται στις χαμηλότερες θέσεις της βαθμολογίας.

*Τέλος, η μέχρι στιγμής αρνητική έκπληξη του πρωταθλήματος, είναι η Νίκαια, που βρίσκεται στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα, έχοντας δεχτεί 14 τέρματα, ενώ δεν έχει πετύχει κανένα. Σίγουρα, στην συγκεκριμένη ομάδα έγιναν αρκετές αλλαγές (διοίκηση-τεχνική ηγεσία-ρόστερ) κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, ωστόσο θα πρέπει γρήγορα να ανακάμψει, αν δεν θέλει να μπει σε περιπέτειες από τόσο νωρίς.

Γιώργος Μητσιούλης