Βαθμολογία

Ιαπωνία: Αυξάνονται δραματικά οι νεκροί

Τα συνεργεία διάσωσης εντόπισαν και περισυνέλεξαν επτά νέες σορούς σήμερα το πρωί στην κορυφή του όρους Οντάκε το οποίο άρχισε ξαφνικά το Σάββατο να εκρήγνυται, μετέδωσε το δημόσιο ιαπωνικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο ΝΗΚ.

Τα θύματα αυτά έρχονται να προστεθούν στα 36 που είχαν περισυλλεγεί μεταξύ Σαββάτου και Δευτέρας πάνω στο ηφαίστειο αυτό, το οποίο βρίσκεται ανάμεσα στις νομαρχίες Ναγκάνο και Γκίφου στα κεντρικά της χώρας.

Οι επιχειρήσεις διάσωσης επαναλήφθηκαν σήμερα πάνω στο ηφαίστειο, στο οποίο οι διασώστες χθες δεν μετέβησαν εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών και του φόβου μιας νέας έκρηξης.

Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα περισυνελέγησαν αρχικά 11 σοροί που ήδη είχαν ήδη βρεθεί αλλά παραμείνει στο σημείο εντοπισμού τους και στη συνέχεια βρέθηκαν τα νέα θύματα.

Οι τοπικές αρχές είχαν προειδοποιήσει ότι ο απολογισμός μπορεί να αυξηθεί, καθώς άνθρωποι μπορεί να έχουν χαθεί στο βουνό χωρίς να υπάρχουν ακόμη πληροφορίες για την εξαφάνισή τους. Σύμφωνα με ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης, η τύχη τουλάχιστον 20 ανθρώπων αγνοείται πέραν των 36 θυμάτων που βρέθηκαν αρχικά.

Πηγή: newsbomb.gr